Четири от най-лошите минути не само за репортера на Нова телевизия Велина Сашева, а и за протеста, като форма на борба за по-добро бъдеще на България. Така вкратце може да бъде обобщен сутрешният репортаж от Болярово, излъчен пряко в ефира на предаването "Здравей, България".

Опитът на Велина Сашева да обясни докъде е стигнал въпросът за евтаназирането на животните в ямболското село бе опорочен от екзалтиран мъж, влязъл в ролята на протестиращ. Той застана плътно зад репортера, обгради главата й с написани на хартиени листа лозунги и започна да се дере с цяло гърло. Защо е излишно да бъде цитиран обясни една от протестиращите срещу принудителното евтаназиране на животни: "Това е човек провокатор, изпратен, за да може да се създаде стълкновение".

Конкретната причина за репортажа беше отказът на животновъдите да допуснат властите за вземане на втори проби от стадата, които да установят дали са заразени с чума. Собственикът на близката ферма Тошко Димитров обаче така и не бе оставен да се изкаже, тъй като провокаторът заглуши и него с истеричните си викове. В крайна сметка репортерът Велина Сашева бе принудена да развее белия флаг и репортажът приключи без да допринесе по никакъв начин за информираността на зрителската аудитория.