Необходима е още кръв за лечението на 35-годишната лекарка д-р Ирена Иванова, която в петък вечерта падна от седмия етаж на блок в столичния жк "Люлин", съобщиха пред Дир.бг от пресцентъра на "Пирогов", където лекарите се борят за живота й.

"Пациентката е настанена в Централна реанимация, където за нея ежесекундно се полага реанимационно лечение по световен протокол. В нейното лечение се включва мултидисциплинарен екип от 14 специалности", заяви говорителката на спешната болница Мария Пойразова.

Д-р Иванова, която е от Враца, но работи в една от големите столични болници, е приета с политравма, а в момента състоянието й е тежко, но стабилизирано. Дарителската акция за набавянето на нужната кръв вече набра стотици дарители, но за да продължат борбата си за живота на младата жена, лекарите в "Пирогов" се нуждаят от още кръводарители. В зависимост от състоянието й може да се наложат още 2-3 хирургически интервенции.

35-годишната Ирена е с кръвна група 0, резус фактор отрицателен, но в кръвните центрове ще бъдат приемани и кръводарители от други кръвни групи. При даряване трябва да бъде казано, че кръвта е за д-р Ирена Евгениева Иванова, а бележките могат да бъдат оставени в Спешното отделение на Александровска болница или в Централната реанимация на "Пирогов".

Къде може да дарите кръв!