Това заяви за Дир.бг бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов по повод поредния показен разстрел на бизнесмена Петър Христов тази сутрин. 

Запитан случайно ли е това натрупване на криминални престъпления и имат ли те връзка с Европредседателството, което предстои да поемем официално на 11 януари тази година, Йорданов не съзря политически мотив. Той заяви: 

"Възможни са две версии едната е за случайно натрупване на подобни тежки престъпления, а другата е за тенденция,. Но за тенденция може да се потвърди като се види какво ще се случи в близкия месец. Що се отнася това да е свързано с Европредседателството, мисля, че това трябва да бъде изключено категорично. В България са правени опити да се свързват тежки престъпления с определени политически събития, но никога не е била открита подобна връзка". 

Помолен да коментира, че това убийство е знаково и посред бял ден, на Петър Христов е било предлагано да стане депутат, появиха се и версии, че той е човекът, който е свързал един от свидетелите по "Наглите" с полицията, Йорданов заяви: 

"Трудно е да се говори в началото преди да има каквато и да е информация. Припомнете си, че само преди дни, когато бе извършено тежкото убийство в Нови Искър, се появиха какви ли не версии и някои от тях се оказаха спекулативни. Така че рано е за прогнози, би трябвало да изчакаме компетентните органи да си свършат работата и едва тогава да коментираме при наличието на по-обилна информация". 

Според Йорданов обикновено при такива случаи мотивите са свързани с неуредени финансови отношения.

Дир.бг припомня,  че тази сутрин минути след 10 часа бе прострелян бизнесменът Петър Христов, собственик на компания за млечни продукти "Лактима ЕАД". Той бе прострелян на ул."Ралевица" в София, където именно се намира седалището на фирмата. Мъжът е прострелян в гърдите, откаран е в болница от личния си шофьор, където е починал.