Според съда, въпреки че Драгомиров се грижи за 4 деца, няма предишни криминални прояви и има безупречна биография, извършеното от него е тежко престъпление и той не може да излезе на свобода, съобщи "24 часа".

Адвокатите на обвиняемия настояха за домашен арест именно заради това, че бизнесменът е съдействал на полицията, няма да избяга от страната и няма предишни противозаконни прояви.

Магистратите решиха още на Драгомиров да бъде направена съдебно-психиатрична експертиза, която да установи дали той не е действал в състояние на афект.

На 18 май 57-годишният строителен предприемач откри стрелба в офис на инвестиционната компания "Алдис" на ул. "Ради Радев" 18 в столичния кв. "Витоша". На място загинаха 38-годишният Вячеслав Коев и 61-годишната Стойка Мишева, а синът на убитата бе прострелян в главата и опериран в УМБАЛ "Света Анна". Лекарите обаче обявиха, че състоянието му е почти несъвместимо с живота и не дават никакви гаранции.

Причина за двойното убийство е, че инвеститорите са дължали на Драгомир Драгомиров над 100 000 лева за извършени от фирмата му строителни дейности.