Министрите на здравеопазването и вътрешните работи Кирил Ананиев и Валентин Радев посетиха в УМБАЛ "Царица Йоана - ИСУЛ" ранената по време на футболния мач Левски - ЦСКА полицайка Гергана Зашева-Методиева, съобщиха от пресцентровете на двете министерства.

Радев бе придружен и от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и заместник-директора на Дирекция "Жандармерия" комисар Петър Антиев. 

От лекарския екип те се осведомиха за състоянието и лечението на пациентката, благодариха на медиците за бързата реакция и професионална грижа.

Лекарите съобщиха, че първата операция, при която е извадено стъкло от окото на 24-годишната жена, е минала успешно.

"Гергана е по-добре. Очакваме втората операция, която ще бъде след около един месец. Надяваме се да е успешна и тя да се възстанови напълно", коментира здравният министър след като разговаря с Гергана Зашева и съпруга й, който също е служител на МВР.

Министър Ананиев изрази надежда да се предприемат и законови промени, за да няма занапред подобни инциденти като този с Гергана Зашева.

Валентин Радев също пожела на Гергана бързо възстановяване. В разговор с пострадалата полицайка той сподели категоричната подкрепа на ръководството на вътрешното министерство за приемане на възможно най-ефективни мерки с цел недопускане на подобни инциденти по време на футболни срещи.

Двамата министри благодариха на лекарите и медицинските сестри, които полагат грижи за бързото възстановяване на младата жена. 

Снимка: МВР

Вътрешният министър заяви, че е потресен от случилото се

Снимка: МВР

Ранената полицайка Гергана Зашева е настанена в ИСУЛ

Снимка: МВР

Лекарите заявиха, че зрението на Гергана ще бъде спасено

Снимка: МВР

Главният секретар на МВР Младен Маринов също бе при Гергана Зашева

Снимка: МВР

Ранената полицайка бе оперирана в ИСУЛ

Снимка: МВР

Здравният министър Кирил Ананиев също отиде при ранената полицайка

Снимка: Министерство на здравеопазването