Бях замислил да отида и да накарам тези, които сега се съберем - МВР, спортния министър Кралев, представителите на БФС, да заседаваме с марля на едното око, да заседаваме с по едно око, да видят как се чувства това момиче. Това каза пред журналисти в парламента Валентин Радев по повод инцидента с ранената полицайка и предстоящата дискусия за мерките срещу футболното хулиганство по-късно днес.

Служителката на реда, която бе ранена по време на вечното дерби ЦСКА-Левски в сряда от хвърлена бомбичка, била само на шест месеца работа, съпругът й също е от системата. Не мога да мисля друго, освен че са отдадени на тази професия и някой прави нещо вандалско, коментира министърът.

Възмутен съм, първо отивам да видя момичето. Ще й дадем кураж, ще я заснемем, ще я сложим на страницата, всички да знаят, че ръководството на министерството, както отидохме при простреляния ни в рамото колега във ВМА, така и при нея. Аз съм потресен, добави той.

Радев увери, че МВР ще подкрепи всички мерки, предложени днес на срещата срещу футболните хулигани и колкото по-крайни са, толкова по-добре.

Ще вземем драстични мерки, да видим какво ще предложат БФС и тези, които са от другата страна. Днес е полицай, утре може да е някой от тях, ами, ако дадем жертва, коментира министърът.

Ако трябва, ще слагаме скенери, ще проверяваме всеки един, лични карти, обяви Радев. Този стадион е на пъпа на София, направихме мачовете в светлата част, какво да направим - да изнесем дербитата и не само тях извън столицата ли, аз съм готов и на това, продължи той.

До момента все още извършителят остава неразкрит, водят се разпити. Сигурно го е страх да си признае, но случило се е, мъжко е да отиде и да каже "аз изобщо не съм очаквал или съм очаквал, че има полицай зад тези стъкла", смята министърът.

Дано не са мислили, че зад прозореца има полицай, видяхте къде е пробит и това донякъде ме успокоява, че не е директно, ще видим какво ще установи следствието, отбеляза Валентин Радев.