Инцидентът е станал около 13.00 часа, когато сноубордист е ударил момчето, съобщи пред "Фокус“ дежурният в Планинската спасителна служба в курорта.

На място веднага са пристигнали линейка и полиция. Детето е закарано в болницата в Смолян. Малко по-късно от здравното заведение съобщиха, че медицински екип го транспортира към клиника в Пловдив. Момченцето, което е от Москва, е с черепно-мозъчна травма и мозъчен кръвоизлив, с опасност за живота.

5-годишното русначе се е учело да кара ски заедно със ски учител и родителите си, когато е било ударено в областта на гърба, съобщи директорът на ОДП-Смолян старши комисар Николай Димов, цитиран от "24 часа". След сблъсъка детето е изхвърчало и е ударило главата си.

Сноубордистът е на 15 години. Преди удара е загубил управление на борда. Пробите за наркотици и алкохол в кръвта му са отрицателни.

Инцидентът е станал в района на писта Снежанка №6, уточни полицейският шеф.

По случая се извършват процесуално-следствени действия - оглед на мястото на настъпване на произшествието, предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза, относно причинените телесни увреждания на детето. В процес на изясняване са механизмът и причините, довели до инцидента, съобщиха от Районна прокуратура-Смолян.

Това се случва само три дни след трагичния инцидент с моторна шейна, при който 4-годишният син на транспортния министър загина в Боровец. Оказа се, че самият Ивайло Московски е управлявал шейната. От полицията съобщиха, че това е станало на урегулирано за такива машини писта и причината е неравност по трасето. По неофициална информация моторната шейна се е забила в дърво.

Плевнелиев към Московски: Останете заедно, детето ще ви пази