Хлябът поскъпна и в Пловдив, баничката може да наскочи 3 лева
В някои търговската мрежа цената не е променена, но за сметка на това грамажът е намален
Обратно в новинатаКоментари - Хлябът поскъпна и в Пловдив, баничката може да наскочи 3 лева | Днес.dir.bg
Коментари
То има лесен начин да ги наврат тези "производители" в кучи ъз, ама не щат. Връщат задължителните стандарти, регламентират контрола и толкова. Който иска да прави хляб или 1кг, или 500 грама. Спецификация на брашното, маята, адективите, които могат да се ползват в предварително заявени и утвърдени рецептури. И постоянни проверки с регламентирани за всяко нарушение глоби, докато не им уврят кухите кратуни. Някой ще каже, да ама контрольорите ще проверяват с широко затворени очи. 30% премия от наложените глоби и ще си ги отворят.
Не яжте банички. Храних 1 година прасе с банички от бяло брашно и кисело мляко. Знаете ли какво се получи - 60% сланина и много малко месце.
Махнаха им ДДС-то и те на секундата вдигнаха цените с оправданието за цените на електроенергията. После ги компенсираха за цените, а те започнаха да намаляват грамажа. Докато накрая просто не заявиха как компенсациите не стигали. В ресторантьорството същата работа. Въпреки на ръста им от 70% повече приходи. Като производителите на млечни продукти вдигнаха цените до тавана и никой не им изкупуваше продукцията какво стана накрая? Свалиха рекордните цени и никой не фалира заради това. Никакви коментари от бранша им колко много били затънали в дългове или как ще се затварят цехове.
Наскочи или наДскочи? Това е в заглавието! В текста има още повече грешки... Лилия Чалева от ДИР - еталон за мързел, накдърност и неграмотност. Промяната е факт!