Причина за отлагането стана отсъствието на подсъдимия Златомир Иванов и представената съдебно-медицинска експертиза, която посочва, че той не е в състояние да се явява на съдебните заседание за следващите три месеца, предаде „Фокус”. 

Здравословното състояние на Баретата е тежко, след като бе прострелян на 29 януари на входа на Съдебната палата. Вещото лице по делото д-р Александър Минчев заяви пред съда, че рана в левия крак не му позволява да се движи самостоятелно поне в следващите три месеца.

Адвокат Марияна Тодорова, която защитава Баретата, поиска от Апелативния съд да назначи изготвянето на съдебно-медицинска експертиза, която да изясни „кога подсъдимият ще може да участва в съдебни заседания без да търпи на болки и страдания, предвид усложненото му здравословно състояние”.

Съдът прие това искане и назначи изготвянето на подобна експертиза.

Пред журналисти адвокат Тодорова обясни, че състоянието на Иванов се подобрява, но той продължава да има ортопедични проблеми с левия крак и през следващите месеци няма да може да стъпва на крака си. Предстоят му нови операции.

През февруари делото беше отложено за май, защото тогава Баретата все още беше в болница след стрелбата.

Златомир Иванов - Баретата е обвинен заедно с още 20 души в организиране и участие в престъпна група за разпространение на наркотици и убийство. През февруари миналата година той бе осъден на 8 години затвор от Софийския градски съд. Сега делото трябва да се гледа на втора инстанция, но то така и не можа да започне по същество заради опита за убийство срещу него.