Присъдата бе произнесена три години след ареста на Баретата. Той престоя близо 20 месеца в килия, но през ноември 2010 г. бе пуснат под домашен арест заради влошено здравословно състояние.

На 7 февруари прокуратурата поиска 17 години затвор за Иванов. Освен обвинението за организираната престъпна група, наречена "Фирмата", Иванов бе обвинен и за поръчителство на убийството на Румен Стефанов - Алфа на 23 септември 2007 г. в Перник. Държавното обвинение поиска 12 години лишаване от свобода за Баретата по обвинението, че е ръководил "Фирмата" и 17 години за убийството.
За второто престъпление бе повдигнато обвинение и на Мартин Димитров, който се смята за извършител, и е един от 20-те участници в престъпната група.

Съдът призна за невинни Иванов и Димитров за убийството на Румен Стефанов. Димитров обаче бе обявен за виновен за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици, за което получи присъда от 4 години затвор при общ режим, предаде "Фокус".

Още 10 от подсъдимите бяха признати за виновни за участие в групата на Златомир Иванов, като получиха между 5 години и година и половина лишаване от свобода. Останалите бяха оправдани по обвинението за участие в организирана престъпна група. Някои от тях получиха присъди за други престъпления като притежание на наркотици. Сред тях беше и най-младият от подсъдимите - 19-годишният Мартин Горески, който ще трябва да плати глоба от 1000 лева за притежание на марихуана.

Баретата коментира, че днес не е дошъл с конкретни очаквания в съда, но ще обжалва 8-годишната си присъда. Той се извини на всички оправдани по делото за това, че са престояли заради него в ареста, както и на всички осъдени, които, по думите му, са получили присъди отново заради него. И допълни, че не знае дали има смели хора, за да бъде оправдан.
"Аз се смея, какво да направя? Това, че се смея, не значи, че ми е смешно", каза още Баретата, цитиран от БГНЕС.

Според него заловените наркотици, за които са постановени присъди, са на стойност около 1000 лева. " 200 000 лева на седмица, няма два лева хванати по това дело, къде са? Само организатори хванати, работници няма. По същия начин можеше да се окаже, че продаваме обогатен уран. Всъщност нали си невинен до доказване на противното. Тук в България е точно обратното-осъждат ме предварително, но не искам да се правя на жертва", коментира Иванов.

Решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване в Софийски апелативен съд.