Думите му предизвикаха лек смут и усмивки сред лекарите, дошли за награждаването в Министерски съвет, предаде БГНЕС.

"Още веднъж да благодарим на всички доктори, медицински сестри, санитари, доброволци, специално да благодаря на тези доктори от ВМА, които за по-малко от 30 минути съумяха с личните си автомобили да дойдат на аерогарата и да излетят със самолета за Бургас, на тези, които са били на почивка и само като са чули за тежкия инцидент от плажа са отишли, слагат престилки и ръкавици, влизат и започват да оперират", каза Борисов.
"Тези награди са признание от цялото общество, а ние сме оторизирани днес да бъдем посредник между тях и обществото и да ги наградим", коментира той. 

Наградата на министъра на здравеопазването за особени заслуги получиха д-р Асен Кърджиев от ЦСМП-Бургас, д-р Георги Матев, управител на многопрофилната болница в Бургас, и д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас, съобщи БТА.
Наградата е за всички екипи, които са се включили в действията по спасяването на пострадалите.

След церемонията министър Десислава Атанасова отбеляза, че грамота са получили още 15 лекари от "Пирогов" и ВМА, както и народният представител Галина Милева - съдебен медик от Бургас, участвала при съдебно-медицинските експертизи.

Повече от 200 души са участвали в спасителните акции и в многопрофилната болница, и в центровете за спешна помощ, каза министърът на здравеопазването.

Д-р Георги Паздеров заяви, че приема днешната награда като оценка на работата на всички екипи. Горд съм, че съм част от това съсловие, което в тези ужасни дни в Бургас показа висок морал, професионализъм и много висока доблест, каза д-р Паздеров.

В един град, в който сградите на болницата, училищата и църквите са едни от най-хубавите, означава, че в този град населението е обърнало достатъчно внимание на сигурността и духовното си израстване, каза д-р Асен Кърджиев.

Д-р Георги Матев отбеляза, че тази награда задължава лекарите да бъдат полезни на обществото и да издигнат на по-високо ниво това, което могат и правят за хората.

В отговор на въпрос дали е вярна информацията, че изследванията на останките на атентатора говорят за умствена изостаналост, депутатът д-р Галина Милева заяви, че все още се извършва оперативно-издирвателна работа и едва след като тя приключи, може да се коментира подобен въпрос.
Това ще стане до няколко дни, уточни тя.