Българката постъпила в лечебното заведение в 36-ата гестационна седмица от бременността, като момиченцата били изродени чрез планирано секцио.

"Бях до Фани, когато една от сестрите ме поздрави "Честито, имате две деца", а тя започва да ми казва, че не се чувства добре", разказа съпругът на Фани - Лъчо Ангелов пред канадското издание "Global News".

Той е изведен веднага от стаята, а минути по-късно лекарите му съобщават, че съпругата му е починала от амниотична емболия ( попадане на част от околоплодната течност в кръвоносната система на майката- б.р.).

"Много е трудно, когато денят, който трябва да е най-щастливият в живота ти, се превърне в най-трагичния. Първите 2 или 3 дни дори не можех да мисля за близначките. Ходех в болницата механично", допълва бащата, който е пристигнал от България в Канада преди 17 години.

Лъчо Ангелов и Фани Влахова имат и 11-годишен син Кристиян, като сега бащата трябва да се грижи сам за него и за новородените Стефани и Елизабет. Те все още са в кувьоз в болницата, тъй като теглото им е под 2000 грама. Състоянието на момиченцата обаче е стабилно.

Близките, приятелите и колегите на 43-годишната Фани, която работела като учителка, вече са събрали над 5000 долара в помощ на съпруга й. Те изпратиха българката в последния й път вчера в българската църква в Монреал "Свети Иван Рилски".

Наш потребител във Фейсбук е посочил дарителска кампания в интернет за двете новородени момиченца.