42-годишният Милев, който бе задържан като един от тарторите на бандата на Крокодилите, обвини съдията от окръжния съд Пламен Петков, че е взел пари и че изпълнява поръчка, отменяйки решението на Районния съд в Сливница, с което Гейзо беше пуснат на свобода срещу 2000 лева, предаде БТА.

Въпреки обидните реплики, които Милев отправи към съда, председателят на състава не го глоби и продължи да чете определението си, с което го върна в ареста. За да промени мярката за неотклонение, окръжният съд счете, че разследващите полагат достатъчно усилия за разкриването на престъплението, в което той е обвинен.

Точно обратното записа в мотивите си районният съд в Сливница, когато освободи Гейзо от ареста. Тогава председателят на районния съд заяви, че от февруари не са извършвани никакви действия по разследването.

Като новонастъпили обстоятелства около производството днес Окръжният съд отчете решението на Върховния касационен съд (ВКС), с което друго дело срещу Милев и брат му за грабеж преди години бе върнато на Апелативния съд за разпит на още няколко свидетели.

Решението на Окръжния съд по отношение на Милев не може да бъде обжалвано или протестирано, докато не бъдат събрани нови доказателства или ако защитата не прецени, че прокуратурата е представила нови данни.

Гейзо е обвинен, че е преминал границата с фалшиви печати.