Съобщението е публикувано на сайта за видеообмен ден след протестите срещу АСТА, които обхванаха редица европейски градове, включително и София.

В него се казва още: "Ние сме сила, много по-могъща, от което и да било правителство на Земята. Ние сме хората, които ви създадоха. Хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме точно тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта. Вие знаехте за протеста на 11 февруари срещу АСТА, но въпреки това отново се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Отново се опитвате да ги манипулирате с психологически методи".

Хакерите изтъкват, че АСТА не може да бъде подписана с "резерви", както заявиха властите у нас. Страните, подписали международното споразумение, трябва да се придържат към него в борбата срещу пиратството и нарушаването на авторските права, както на дигитални, така и на физически носители. Подписването на АСТА ще доведе до прилагането на споразумението в пълната му сила, което противоречи на Конституцията на България, която всеки трябва да спазва, заявяват "Анонимните".

Накрая те отправят и заплаха: "Трябва да знаете, че ако не оттеглите подписа си от АСТА, ние ще го направим – по един или друг начин. Няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да мачкате хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но повярвайте ни – няма да ви харесат. Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление. Нашият съвет е да се възползвате от шанса, който ви даваме и да не насилвате късмета си. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Очаквайте ни!".

На 5 февруари от организацията хакнаха сайта на ПРОФОН заради позицията, която организацията изрази в подкрепа на ACTA. "Анонимните" често са заплашвали чрез YouTube - и Facebook, и Конгреса на САЩ, като причините за това са различни, обикновено свързани със свободата на гражданите и потребителите в интернет. Кибератака беше насочена и срещу страницата на ЦРУ.

Вчера лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че е разговарял с премиера Бойко Борисов по темата и е възможно той да оттегли подписа на България от ACTA. Засега няма потвърждение от страна на самия Борисов.
Няколко страни вече го направиха, а Германия отказа изобщо да подпише.

Утре министърът на икономиката Трайчо Трайков ще представи позицията на ведомството по спорното споразумение. Той вече заяви, че подписът на България е все едно със "симпатично мастило" и ако парламентът не одобри, няма да се стигне до окончателното приемане на ACTA.

Същевременно обаче Европейската комисия защити споразумението от обвиненията, че води до лов на вещици в интернет, и потвърди, че ще се опита да го прокара през Европарламента по-късно този месец, предаде БНР. "АСТА не пречи на хората да споделят информация онлайн. Споразумението няма да доведе до наблюдение на интернет, нарушаване на гражданските права или тормоз над потребителите", каза говорител на Еврокомисията два дни след масовите протести срещу пакта, състояли се в цяла Европа.

Друг представител на Еврокомисията увери, че АСТА не засяга споделянето на файлове и не изисква от интернет-доставчиците да се превръщат в интернет-контрольори.