Хакерската група ”Анонимните” заплаши България заради ACTA

Здравей, България! Предполагам, че знаете кои сме ние, но ако не знаете, ние сме “Анонимните“. Ние сме най-голямата сила в света. Така започва съобщение, качено в YouTube, и адресирано до властите в България, за което се твърди, че е от международната хакерска група “Anonymous“.

Обратно в новината

Коментари - Хакерската група ”Анонимните” заплаши България заради ACTA | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

или с две думи конспирацията е пълна,а :)

От една страна е забавно: всеки пост във форумите е анонимен (по принцип). Всички сме от анонимните. Дори тези, които тук се опитват да гадаят, кой и откъде е анонимният, направил клипа. Но общата картинка е тъжна: АСТА прилича на полицейщина, а резолюциите на ООН приличат на военщина (сега в Сирия). В световен мащаб! Страшно е...

Много сте ми смешни всички. Анонимните не са някаква определена организация- това са всички хора, на които им е писнало от сегашния модел на управление в света- авторитарен, мачкащ обикновения човек, превръщащ го в кукла на конци и роб на системата. Има ли значение дали го е писал американец или българин. Анонимен е всеки един от нас, който се счита за част от онзи 1%. И вместо да лаете по форумите се запитайте с какво можете да помогнете, за да се промени статуквото.

А ти, можеш ли да дадеш някаква работеща рецепта, която да промени статуквото ?! Или само можеш да даваш определения от типа - "Много сте ми смешни всички." ?

хахаххахах...журналя защо пишете глупости? ако имахте малко акъл преди да пускате сензации щяхте да се вслушате в съобщението и да чуете българизми като "the seller in the shop"вместо "shop assistant". Това са глупости. КЛИПА НЕ Е НА Anonymous.

А бе astral_lz не виждаш ли , че само ние се надупихме и подписахме споразумението или се правиш на луд

Кунева не си спомня , че беше Пръмова, не си спомня нищо и за Габонската афера, не си спомня нищо и за закриването на 3 - и 4 - блок на АЕЦ КОЗЛОДУЙ , не си спомня и дали е в комбина с Гоце ... Защо трябва да си спомня нещо и за АСТА ? Амнезията стана национален спорт у нас ...

Може би, обществото по-бързо забравя, а не Кунева!

Предполагам, че това се класифицира като тероризъм. Дано САЩ им видят сметката на сървърчетата.

предполагам, че когато сме подписвали документа, текста е бил на английскии....

Тиквата,цв.цв. и веждито ще шашнат Анонимните с познания и интелект,а колев направо ще им дръпне шалтера!

Смятам че на форума в Давос на четири очи са се обсъждали неща които не трябва да излязат в публичното пространство и това анонимните го знаят. На никой от кукловодите вече не му дреме за финансовия крах или авторските права на някакви чалгарки.

Не се разбира, кого точно са заплашили в България - хората управляващи държавата или всички в нея?

Чети де, чети...

Нищо против правото на хората на изкуството да защитят труда си! Проблема при нас е, че не можем да си позволим да купуваме продукта им! Ако всеки можеше да си позволи поне веднъж седмично кино или покупка на диск, щеше да е по-друго мнението ни!

Никак не е сигурно, че хората, които произвеждат интелектуалния продукт, ползват авторските права. Знам го от дългогодишен опит - правата се продават в момента на сключване на договора, освен ако не си утвърдено име и можеш да поставяш условия. Аз лично в момента, в който си получа хонорара, се превръщам в обикновен потребител и трябва да си купувам онова, което съм създала. Така че това за защитата на творците са локуми...

Кой създаде АСТА? Меглена Кунева е еврокомисар, а Метин Казак/ДПС/-евродепутат, съавтори в АСТА от 15.11.2010г. На 21.11.2010 г. е отххвърлена резолюция срещу АСТА с гласовете на ГЕРБ-евродепутатите/336 срещу 294 в ЕП/. Значи Кунева, ГЕРБ и ДПС са един отбор. Лесно се осмислят въпросите: Кой финансира Кунева в новия и политически проект? Кой прие парадокса за геноцид над турците? И прочие...

Ами тя затвори АЕЦ-блоковете, лобира за АСТА..., на новите избори гласувайте за нея!

На Кунева тъста и не беше ли Геслер /БКП/?

Що не ходиш да седнеш върху тях боклек такъв! Ако на тебе ти е все едно дали имаш Чернобил в задния двор на мислещите хора не е!

Стои доброволно и си бърка отз...

Явор Колев да се оправя с тях .Нали това му е работата?

Направо се възхищавам на типично българоселташкия ти коментар.Неможе да си друго освен "селтакоид-булгарикум".

Как ще се справи като няма работещ закон? По кой закон ще затвориш достъпа до сайтове като ЗАМУНДА и АРЕНА? Защо филмите със права продължават да се крадат точно от тези сайтове?

ЭЭ

явно никой от " творците", които сега плачат за правата си не си спомнят какво излезе при проверките от НАП ? трябва да направя един доста дълъг списък на певци, музиканти и артисти, които не си бяха плащали данъци с години, като сумите на някои от тях възлизаха на милиони ! и те ще ми говорят за кражби ! те не внасят нито лев данъци за участия по кръчмите, ние сме ги били крадели ! е това си е наглост

1chovek

Този път няма да им мине номера на ционистите.

Ronin

Тези които защитават АСТА и искат нейното приемане са мръсни измекяри- привърженици на полицейщината в Интернет-пространството!

Братле, най-настоятелно те съветвам да се прегледаш при психиатър. Това, че не се представяш за Наполеон, изобщо не означава, че си нормален човек. Синдромът на пророка, който знае ВСИЧКИ решения на проблемите, е не по-безобиден. Това, че знаеш отговорите на всички въпроси, само че пречупени през твоето неадекватно мислене, също не те прави нормален. И, ако по някаква причина не се правиш на луд, означава, че наистина си такъв. Не пренебрегвай съвета ми, направи го още утре. Не отлагай, може да те приберат насила, което би лишило форума от мъдрите ти изводи.

Jrnm

ДЪРЖАВЕН АПАРАТ са "елементите", които вече повече от 20 години унищожават РОДИНАТА ми. Комунисти, социалисти, царисти, демократи, националисти и гербери... всичките са кукли на конци работещи на една сцена... водени от един кукловод. Така наречените хакери "Анонимните" няма с какво толкова да навредят на обикновенния гражданин. Ще му откраднат паролата за пощата и 100те лева от банковата сметка? Ще нападат тези, които си струва да се нападат... друг е въпроса, че това може да е просто поредната манипулация. Само бъдещето ще покаже за какво точно става въпрос.

Именувайте се както искате само махнете ЗНАМЕТО не го МЪРСЕТЕ с тези измишльотини дето пишете във форумите

Кой ти плаща да висиш постоянно тука. Комунистите май аааа...гоцевистче ли си

Cheeseus

Пореден пример за манипулация от страна на медиите - заглавието "заплашиха България", както и пореден пример за немислещи коментиращи, които не са си направили труда да изгледат видео посланието. Анонимните не заплашват България, те заплашват държавния апарат. България съм аз, България си ти, България са хората. България не е корумпираната държавна структура, да сме наясно, а?

аззз

родина държавен апарат дай дефиниции? да видим разликата

Родина начело с Борисов, Станишев или Първанов - няма да си мръдна и пръста за нея. Родина начело със Синята коалиция - бих направил всичко за нея. Това е разликата.

аззз

бииип грешен отговор. Ти не знаеш разликата ти си просто седесар и това е, в което разбира се няма нищо лошо, но не меси термини като родина, държава и т.н. просто кажи, че не харесваш ГЕРБ и това е....

И аз ще защитя Родината начело със Синята коалиция, като изгърмя всичките си патрони срещу Костов и Мартинчо и накрая ще ги шибам с картечницата по главите!

аззз

заплашването срещу държавата е хлапашка работа? ти не си наред нещо

Jrnm

Родината бих я защитил на момента!! НО те нападат държавния апарат, а него няма да си мръдна пръста да го защитя... напротив бих помогнал да се разруши!

Дъра,бъраааа...храна за журналетата

много интересно от какъв зор са обърнали внимание на България... единственото което ми идва наум и има логично обяснение е че има някой сънародник в тази организация :))

Много ясно, виж че стилът на писане е типично български - авторитарен и много величеене! Това е написано от българин.

Е, само холандците ли да обръщат внимание на България и нейните емигранти?

мн ясно,че има пич !!!

ти как мислиш, при толкова мозъци дали няма?