Произшествието станало сутринта на 22 август, а сигналът бил подаден малко след полунощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Тогава 35-годишният Т.М., който работи в полицейското управление в Берковица, шофирал на мокър път личния си автомобил, но поради несъобразена скорост загубил управлението и се блъснал в мантинела край пътя.

Изпратените на мястото пътни полицаи установили, че катастрофиралият им колега е пил, а пробата показала 2,27 промила алкохол в кръвта. Веднага са му иззети служебното оръжие и значка.

Образувано е дисциплинарно производство, като по време на разследването, полицаят се опитвал да докаже, че не той е бил зад волана.

В началото на месеца от МВР предложиха драстични мерки за спиране на войната по пътищата. Повишава се глобата двойно за всички, които карат след употреба на алкохол и превозват пътници. Конфискация на автомобили няма да има, дори в случаите, в които някой кара с алкохол в кръвта над 1,2 промила или ако продължава да кара без книжка след като е санкциониран за това. В този случай колата ще се спира за движение за една година.

Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че трябва да има тежки наказания и глоби за шофиране след употреба на алкохол, без книжка, както и за гонките.

АНКЕТА: Можем ли да намалим катастрофите по пътищата?