101-годишният Димитър Узунов гласува в родното си село Арда, съобщиха от секционната избирателна комисия. Столетникът родопчанин е бивш кмет на Арда, не пропуска избори и упражнява винаги правото си на вот.

Дядо Димитър дал своя глас с помощта на придружител поради проблеми със зрението. В знак на почит, при влизането на Димитър Узунов в секцията, всички присъстващи му станали на крака.

Роден е на 30 октомври 1918 г. в семейството на Стефан и Тодора Узунови, които имат 5 деца. Негов брат е контраадмирал Дичо Узунов - началник на Висшето военноморско училище, служил в Генералния щаб на БНА, главен инспектор на флота и представител на ООН.

Бай Димитър е с много бистър ум, въпреки многото години на плещите си.

Негово верую е, че движението помага да си жив и във форма. Винаги е имал режим на хранене и норма на количеството. Не преяждал, не пушил и не пил алкохол, повече наблягал на постната храна. Столетникът е вдовец от 4 години. Има две дъщери, които живеят в Пловдив и той се грижи сам за къщата в Арда.

Жителите на Арда днес гласуват само за общински кмет и съветници. Обезлюдяващото родопско село вече няма да има избираем кмет на кметство.