Той уточни, че очаква операцията да бъде насочена към прането на пари от строителството на хотели в Пампорово и други курорти, както и покупко-продажба на недвижими имоти, предаде "Фокус". Георгиев каза, че в Пампорово има много хотели, които „са интересни за проверка с какви средства са построени”.
На въпрос има ли „интересни” хора в Смолянско, над които полицията работи в момента, той отговори, че такива има, но не пожела да коментира имената им.

Главният секретар призова смолянската полиция за по-голяма активност в борбата с наркоразпоространението в региона, тъй като съвсем не е толкова спокоен, колкото изглежда. По думите му туристите в Пампорово не идват с наркотиците си, а ги купуват на място и това трябва да се пресече.

„Иска ми се Областната дирекция на МВР да бъде активна в това отношение, а не да се налага на служители на МВР от София да идват и да вършат акцията тук, както това стана във Велико Търново, Севлиево и Благоевград”, разпореди се още Калин Георгиев, който даде лоша оценка за работата на подчинените си в планинския град.

Вчера бе проведена операция "Фалшификаторите", при която след арести в Търново и Севлиево беше разбита мощна група за фалшифициране на винетки, бандероли, пари и лични документи. Вътрешният министър Цветан Цветанов описа откритите ментета с думите "попаднахме в пещерата на Али Баба".

Днес Георгиев съобщи, че до момента са открити над 300 000 винетки. По думите му най-хубавото в случая е, че е предотвратена огромна щета за държавния бюджет.
„През най-успешната година за продажба на винетки, ние сме продали винетки за 2 млн. лв. В момента от началото на годината сме спечелили 1,8 млн. лв., което е доста положително", каза още главният секретар на МВР, предаде БГНЕС.

В същото време в Гоцеделчевско при акция "Тотаджиите" бяха задържани няколко души, които са се занимавали с незаконен хазарт, изнудване, рекет, лихварство и пране на пари. От тях бяха иззети шест луксозни автомобила на стойност 1,5 млн. лева.