Той е бил задържан при спецоперация на МВР в района на Елин Пелин при предаването на откуп за откраднат джип, съобщиха от пресцентъра на ведомството, цитирани от "Фокус".

През февруари м.г Чичо Цък бе хванат с краден "Фолксваген" и осъден, но сега излязал в отпуск от затвора и не се върнал. Остава му една година от излежаване на присъдата. Обявен е за общодържавно издирване и днес е задържан отново с краден автомобил.
Возилото било откраднато на 6 април в село Макоцево. Полицаите установили, че лидер на групата крадци е именно Чичо Цък. Той действал в съучастие с 45-годишния П.Г. от Макоцево и 30-годишния Г.Г. от село Селановци.
Полицаите установили, че Цукровски се укрива във вила в Долно Камарци. Той се опитал да избяга, но след кратко преследване бил задържан.

Един от съучастниците му – П.Г. бил заловен от служителите на реда малко по-късно в центъра на Макоцево. Той бил посредник при “сделката” за връщането на джипа “Мицубиши Паджеро”. У него са открити и поисканите като откуп 2 000 лева. П.Г. е криминално проявен, известен за кражби на коли. 30-годишният Г.Г. е арестуван в село Саранци. В хода на разследването криминалистите установили, че собственикът на откраднатия джип бил рекетиран от същата група преди няколко месеца, когато му бил откраднат лек автомобил БМВ, но тогава не сигнализирал в полицията и платил поискания откуп от 2200 лв. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Радослав Цукровски и брат му Юри Цукровски са емблематични за подземния свят, свързан с кражбите и търговията с крадени автомобили. През 2003 г. тогавашният главен секретар на МВР генерал Бойко Борисов заяви: „Защо са ни анализи, когато Цукровски са на свобода”.

Радослав Цукровски e­ роден на 20 ноември 1971 г. в София. През 1995 г. е обявен за автоджамбазин №1 заради повече от 50 висящи дела в цяла България. Майка му Димитринка Цукровска преди години беше програмистка в електронноизчислителния център на КАТ. През януари 1995 г. е обвинен в отвличането на приятелката си Елена Москова, но по-късно обвиненията са оттеглени.

Няколко години по-късно Чичо Цък вече има над 80 висящи дела и само една присъда, но за друго - притежаване на фалшива шофьорска книжка.
Като юноша той започнал с лади и жигулита, но сега е виртуоз в отварянето на БМВ-та, мерцедеси и поршета. Известен е като Чичо Цък заради майсторлъка си да отваря за 8 секунди БМВ и за 4 минути "Мерцедес" с последен модел аларма.

Използва специална "лапа", имитация на ключ от стомана. Често кара колите, докато ги удари, и ги захвърля. Говори се, че е достигнал до маниакалност в занаята. Преди години открадна дори мотоциклета на тогавашния говорител на КАТ Георги Игнатов.

Десетки пъти е арестуван в София, Пловдив, Варна и Шумен, няколко пъти бе обявяван за национално издирване. Цукровски дори успя да избяга от Трето РПУ в Пловдив, няколко часа след арест за автокражба. Полицаи разказаха, че отключил с телче от дръжката на слънчевите си очила белезниците, захванати за ръката му и радиатор в коридора на РПУ-то.

През септември 2002 г. Чичо Цък бе осъден на 10 години затвор заради кражба на луксозен "Нисан" на гръцки гражданин. Върховният касационен съд обаче отмени решението.