Волен Сидеров алармира, че близки до бизнесмена Ветко Арабаджиев съветват вицепремиера Валери Симеонов. Председателят на парламентарната група на Обединени патриоти каза това в коментар по повод акциите на колегата си по морските курорти и конфликта му заради тях с министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Валери Симеонов по-скоро може би е подвеждан от съветници. Част от този кръг, това ядро на Ветко Арабаджиев, някои от тях са и в политическия съвет на вицепремиера Симеонов. Николчев, например. Самият Симеонов не мога да кажа дали е част или е подведен от съветници, които обаче са вързани с Ветко Арабаджиев и търсят реванш, тъй като им бяха отнети определени територии на Черноморието. Те използваха това, че Валери Симеонов е напорист, енергичен - в добрия смисъл на думата. Използваха това, но в неправилна посока", заяви Сидеров в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Той коментира и трите поискани и подадени оставки на министрите Валентин Радев, Николай Ненков и Ивайло Московски, които предизвикаха трусове в управляващата коалиция.

"По оставките нямаме единна позиция. Каракачанов и Симеонов смятат, че и тримата министри не трябва да подават оставки. Аз смятам, че това е преценка на премиера и има повече информация кого да смени. Ние ще му се доверим. На мястото на Борисов аз бих сменил абсолютно всички министри, защото нито един от тях не стана да каже, че декларацията на НФСБ е клеветническа и тенденциозна. Никой не защити собственото си място в правителството", каза лидерът на "Атака".

"Декларацията на НФСБ, в която се твърди, че премиерът е едноличен управник и едва ли не диктатор, е абсурдна и това не е вярно. От страна на "Обединени патриоти" имаше доста кадрови предложения и назначения и всичко това беше приемано с разбиране от страна на премиера", допълни Сидеров.

По думите му не е нужно Борисов да консултира всяка една промяна в неговата квота.

"Като капитан на отбора е в правото си да сменя играчи. Важното е да се върви напред", допълни Сидеров.

Той обърна внимание на съществуващия според него риск патриотите да се обезличат в коалицията.

"Живеем в едно махленско дребнотемие. В Европа стават генерални промени. За първи път пристига представител на Белия дом и казва, че иска да обедини националистическите партии. Термин, който беше табу до преди няколко години. Той казва, че национализмът е бъдещето на Европа. Всичко това минава край ушите ни все едно го няма", каза Сидеров.

Той предложи вниманието да се насочи към важни въпроси като икономиката, доходите на населението, енергийните проекти и миграцията.