Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е посетил централата на ДПС. Новината съобщиха от пресцентъра на партията. Рубин се е срещнал вчера с почетния председател Ахмед Доган и с председателя Мустафа Карадайъ. Тримата са обсъдили "актуални политически въпроси, както и развитието на двустранните отношения".

Ето какво гласи официалното съобщение, публикувано на официалния сайт на ДПС:

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ вчера проведоха среща с посланика на САЩ Н.Пр. Ерик Рубин в централата на Движението за права и свободи. Бяха обсъдени актуални политически въпроси, както и развитието на двустранните отношения. Участниците в срещата изразиха задоволство от възможността да обменят мнения и позиции по отделни теми, както и убеждението, че такива срещи са необходими и полезни. Взаимното уважение и диалогът способстват за развитие на демократичните процеси и трябва да бъдат поощрявани.

Срещата е първата официална изява на Ахмед Доган от много време насам. След дълго отсъствие от новинарския поток името му се появи отново миналата седмица. Повод за това стана информацията, че Доган е купил 70% от ТЕЦ Варна от децата на бившия транспортен министър Данаил Папазов. С договори от 7 август синът и дъщерята на Папазов са продали на Ахмед Доган общо 70% от семейната транспортна компания "Сигда", през която беше придобита ТЕЦ "Варна"от ЧЕЗ.

По-късно въпрос за Доган повдигна и Валери Симеонов. В понеделник вицепремиерът съобщи, че отправил официален въпрос към НСО "на какво основание, колко пари са изразходвани и колко души са ангажирани за охраната на частното лице - бизнесмена Ахмед Доган?".