Надпреварата за местна власт започва официално днес. През следващите 30 дни - до първия тур на 27 октомври, над 6 млн. души трябва да вземат най-важното решение - на кои от над 36-те хил. кандидати за кметове и общински съветници да поверят мястото, в което живеят.

От местните избори зависят най-важните от ежедневните ни нужди - в какви условия учат децата, качеството на болници и лечебни заведения, сигурност, градска и селска инфраструктура, паркове и градини за отдих и чист въздух, съоръжения за спорт и здравословен начин на живот. Местната власт е тази, която отговаря преди всички на нашите проблеми и нужда от помощ.

Предстоящия вот е най-важен от всички останали избори не само за обикновените хора, а и за политическите сили. Подреждането на партийната мозайка по картата на България е най-важната крачка за запазване, превземане или... загуба на централната власт.

От днес до края на надпреварата ще направим всичко по силите си, за да предоставим важната информация, която може да бъде полезна за взимане на обективно решение.

Ще дадем думата на кметовете - да покажат какво са постигнали.

Ще говорят и кандидатите за техния пост - да посочат какво, как и защо ще променят.

Ще дискутираме с политолози, социолози и експерти, които да помогнат с анализа си за по-качествено информиран избор.

А за гласоподавателите - общо 6 227 901 души, остава да следят внимателно посланията, да сравняват внимателно думи и дела, както и най-важното - да отидат до урните на 27 октомври и да дадат своя вот за най-достойния според тях кандидат.