Има задържан заподозрян за тройното убийство, случило се вчера привечер в пловдвското село Рогош, съобщи Нова тв. Мъжът е племенник на жертвите. Извършва се претърсване в дома му.

Убитите са баща и двамата му синове, които са с прострелни рани. Една жена е ранена и е в болница.

Мъж на име Николай е застрелял с пушка чичо си Енчо и двамата си братовчеди - Стефан на 45 години и Веско на 50 години, съобщи местният сайт trafficnews. Има и ранена жена в ръката, която е дъщеря на по-големия от убитите братя. Задържаният Николай е баща на две деца.

По първоначални данни убийството е извършено в една от махалите на селото след скандал за наследство. Става дума за имот, разказват съседи.

Към 18 часа в събота в къщата на жертвите са нахлули роднини, които започнали да спорят кой да получи имота. Един от тях изважда оръжие и прострелва тримата мъже.

Според очевидци на трагедията, жертвите са разстреляни с незаконна пушка.

"Застреля ги там, където спят. Вече бяха умрели, а той зареди отново пушката и продължи да стреля по тях", разказват очевидци.

"Стрелецът е задържан. Полицията продължава действия по разследване на случая", каза Величка Величкова, кмет на село рогош. По думите й в семейството имало напрежение в семейството.

Прокуратурата и МВР отказват коментар по случая.

Хората споделят, че са шокирани от случилото се. Никой от тях не е имал проблеми със загиналите.

Повече от 20 години тлеел спорът за имот между Николай Манолов и 71-годишният му чичо Енчо Манолов, твърди "24 часа". Кавгата била за къщата в етническата махала на пловдивското село Рогош, в която живеела фамилията.

Братът на убития Енчо - Методи, който е баща на извършителя, се изнесъл преди години от въпросния дом и в момента живее на друго място в махалата.

Имало и съдебно решение, според което Николай трябвало да напусне във вторник къщата на чичо си Енчо. Тя изглежда стегната и поддържана, а входната врата е от масивно желязо.

Ден преди жестокото убийство отново пламнал скандал между чичо и племенник. Николай отсякъл, че няма да се изнесе. В събота надвечер по-младият мъж извадил пушка и я насочил към 71-годишния си роднина. Най-напред застрелял него, а след това двамата му синове - Стефан - на 45 г. и Веселин - на 50. За зла участ на гости била и сестра им, която е женена в Калояново. Братовчед й Николай я прострелял в ръката.

"Потресени сме. Такова страшно нещо не се е случвало", коментираха тази сутрин жители на етническата махала в Рогош. Полиция и жандармерия охранява двете къщи - на застреляния Енчо и на брат му Методи.

Според съседи преди 2 години между роднините отново имало кървав спор и бой. Тогава извадили брадви, а полицията едва ги разтървала. Снощи служители на реда като пристигнали на място, коментирали, че са изумени. "Знаехме, че се карат, но такава кървава разправа не очаквахме", коментирали те.

По думите им по-малкият Стефан се върнал от Германия, където бил на гурбет, а брат му Веселин работел в местна фирма.

39-годишният Николай Манолов е бил въоръжен в момента на задържането си, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев, който е на място в селото. Преди да извади оръжието, той бил извел децата си от къщата, а след стрелбата се укрил в дома на майка си и баща си.

Срещу него са повдигнати две обвинения - за убийство на повече от едно лице, и за незаконно притежание на оръжие, каза заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева. Наказанието за първото може да бъде от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на отмяна. За второто обвинение присъдата може да бъде лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Андреева добави, че е иззето е оръжието - ловна пушка, нерегистрирана по законния ред. Извършени са множество разпити.

Стрелецът е задържан за 72 часа.