Разследваният за хулиганство шофьор, който стреля с картечен газов пистолет по пътя Добрич-Варна, може да получи обвинения и по други състави от Наказателния кодекс, съобщи на пресконференция  заместник районният прокурор на Добрич Павел Любенов.

По думите му, след експертно заключение за щетите, нанесени при инцидента на лекия автомобил "Пежо", на 36-годишния Илтер Аксанов-Шалтера може да бъде повдигнато обвинение за умишлено причиняване на пътно-транспортно произшествие.

Инцидентът стана около 11 часа на 21 август, когато след отнемане на предимство на изхода на Добрич, Шалтера с управляваното от него "Ауди" започва да преследва лекия автомобил "Пежо". Мъжът произвежда изстрели, изтласква другата кола от пътя и принуждава водача й Пламен Михов да спре. Нанася му удар с юмрук в лицето.

От мястото на произшествието са иззети гилзи, а боеприпаси и пълнителят на оръжието са иззети при претърсване на "Ауди"-то. Самото оръжие, за което предстои да бъде направено експертно заключение, е предадено от непълнолетния син на извършителя, информира прокурор Любенов.

Той добави, че предстои и пострадалият, който е настанен в болница, да бъде освидетелстван какви увреждания е получил.

Районният съд в Добрич вече е постановил постоянна мярка "задържане под стража" на Илтер Аксанов, който е извършил деянието в изпитателния срок на условно осъждане за закана за убийство и увреждане на чуждо имущество.

"Ако бъде признат за виновен в това обвинение, го грози опасността да претърпи ефективно наказание лишаване от свобода, както при евентуална бъдеща присъда в това обвинение, така и да му бъде приведено в изпълнение предходното наказание", допълни  заместник районният прокурор на Добрич.

Пробите за алкохол и наркотици на Илтер Аксанов са отрицателни.