Турските медии разпространиха първи снимки и видеокадри от спецакцията, при която в хотел в Истанбул бе задържан несебърският бос Димитър Желязков-Митьо Очите.

Той бе арестуван вчера около 3 часа през нощта, след като бе издирван с червена бюлетина от Интерпол. В четвъртък пък антимафиоти задържаха членовете на престъпната му група в Бургас и региона.

Заедно с Очите в Истанбул са задържани още 7 души, които късно снощи са предадени на българското Министерство на вътрешните работи на ГКПП "Капитан Андреево".

Седемте мъже са с наложена мярка  "задържане под стража" за 24 часа. Тепърва с тях ще се водят разговори, за да се изясни присъствието им в турския хотел, както и дали има данни те да са съпричастни с извършването на престъпления.

Сред седмината са 49-годишният Несрин Узун, който бе кмет на Руен и народен представител от парламентарната група на ДПС в 39-то и 40-то Народно събрание и бизнесменът и зам.-председател на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, за които вчера стана ясно, че също са били с Желязков. Бенчев даже е наел стаята в хотел "Рамада", в която бе задържан наркобосът.

Бургаският милионер е сред съдружниците в охранителната фирма "Аркус-Сигурност". Димитър Желязков е казвал в интервюта, че работи във фирмата като консултант.

Процедурата по екстрадицията на Димитър Желязков зависи от това дали той ще заяви съгласие да бъде върнат в България или ще откаже. Ако откаже - решението е на турския съд.

Димитър Желязков бе издирван с червена бюлетина от Интерпол

Снимка: You Tube

Общинарят от БСП Бенчо Бенчев е бил заедно с Желязков

Снимка: БТА/Anadolu Ajansı

Общо седем души са арестувани заедно с Очите

Снимка: İHA

Снимка: hurriyet.com.tr