8 мъже са задържани за притежаване и разпространение на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг при спецоперация на полицията в Несебър и Главна дирекция "Национална полиция", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Около 3 часа на 3 август в района на хотел "Кубан" са арестувани двама нигерийски граждани и един малиец. У тях са открити и иззети три розови хапчета (вероятно се касае за екстази) и 11 свивки с марихуана. Мъжете са задържани със заповеди за задържане за срок до 24 ч. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Малко по-късно в същия ден - около 1 часа, е претърсен апартамент в Слънчев бряг, обитаван от криминално проявен и осъждан 29-годишен старозагорец. Намерени и иззети са три найлонови топки с диаметър около 10 см., съдържащи канабис и саморъчно свита цигара с канабис, като общото тегло на намереното наркотично вещество е около 400 гр. Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство за притежаване на наркотици.

Около 13.30 ч. в района на автогарата в Слънчев бряг е извършена проверка на 38-годишен русенец. Намерени и иззети са три свивки с канабис и два полиетиленови плика с метамфетамин. Дилърът е в ареста за 24 часа.

Шестият задържан е хванат в района на ресторант "Джани" в курорта. Той е 49-годишен криминално проявен и осъждан софиянец. В него е намерен и иззет найлонов плик с метамфетамин с тегло около 15 гр. При извършено претърсване на обитаваната от мъжа квартира, е намерен полиетиленов плик с амфетамин. Събраните срещу 49-годишния софиянец данни за притежаване и разпространение на наркотични вещества са докладвани в Бургаска окръжна прокуратура, като му е повдигнато обвинение и му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

Вчера около 01.30 ч. в района до ресторант "Джани" е задържано 15-годишно момче от Стара Загора, в което са открити наркотични вещества. Ученикът също е в ареста.

Час по-късно в района до хотел "Хармани Суит" е арестуван 49-годишен криминално проявен мъж от Несебър. В него са намерени и иззети 41 пликчета с кокаин, 6 пликчета с канабис, 5 пликчета с хашиш и 337 шестоъгълни розови таблетки - екстази. На мъжа са повдигнати обвинения и му е наложена мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа.