"Георги Николаев не е отправял заплахи към семейството на 18-годишното момиче. Категорично отрича да е извършил престъплението от самото начало". Това заяви пред bTV адвокатът на обвиняемия за нападението над момичето в Стара Загора.

Адвокат Валентин Димитров допълни, че клиентът му е задържан.

"Получихме призовка в 1 часа през нощта да се явим за разпит и го задържаха по Закона за МВР. Неясно, поне за мен", каза адвокатът.

Той допълни, че не са му обяснили защо задържат неговия клиент.

Малко по-рано от обвинението съобщиха, че 26-годишният мъж от Стара Загора е задържан за 72 часа и е обвинен за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение.

След укриване на Георги Г., той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7:30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Георги е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение.

Предстои Районна прокуратура - Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Г.Г.