Пет 15-годишни момчета се притекоха на помощ на възрастна жена, ограбена на площада в Сливен в четвъртък, в късния следобед. Нападателят първо я съборил на земята, след което й отмъкнал чантата и избягал.

Деветокласниците от Природоматематическата гимназия в града били наблизо, когато чули викове "Крадец Крадец!" и хукнали да го гонят. Гонитбата продължила до паркинга зад хотел "Сливен", почти до пазара, където вече настигнатият обирджия хвърлил чантата на жената и се шмугнал в чакащ го автомобил.

След това момчетата върнали чантата на възрастната жена. Потърпевшата разказа за случката във Фейсбук и нарече момчетата "моите ангели-спасители".

"Днес към 17,40 часа между Театъра и Митрополията ме нападна крадец. Блъсна ме на земята и грабна чантата ми. Хукна към градинката и ледената пързалка. Развиках се :крадец, крадец, дръжте го. Случайно минаващи момчета го подгониха и успяха да го настигнат. Пресрещнаха ме и ми върнаха чантата. БЛАГОДАРЯ ИМ ЗА БЪРЗАТА РЕАКЦИЯ И ЧОВЕЩИНАТА! ИМА СВЕСТНИ И БЕЗСТРАШНИ МЛАДЕЖИ В СЛИВЕН. НА ТЕЗИ АНОНИМНИ ЗА МЕН ГЕРОИ ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ, ОБИЧ И ДОСТОЕН ЖИВОТ!", написа Маша Генчева.

Скрийншот: Фейсбук група Born in Sliven

Малко по-късно тя е научила имената на своите герои и днес отива в училището, защото иска публично да благодари на петимата ученици, разказа пред Dir.bg директорката на ПМГ в Сливен Мариана Милева.

Петимата са ученици в две паралелки на 9 клас - с математически профил и хардуерни науки.

Снимка: ПМГ Сливен

"Там, където семейството е на място, има такива постъпки. За да постъпят така, значи имат добро възпитание в семейството. Благодарност за родителите, които са ги възпитали", коментира директорката Мариана Милева, която се гордее със своите ученици.

Скрийншот: Фейсбук група Born in Sliven