В събота следобед варненката Женя пътува в автобус от градския транспорт с малкото си дете. Жената слиза, но изпуска портфейла си, предаде Нова телевизия.

В него била половината й заплата. В този момент в автобуса се качва седмокласникът Николай, който вижда розовия портфейл на пода. Момчето веднага го взима и предава на контрольора. За часове служителите на градския транспорт във Варна намират Женя и й връщат портфейла с всички 300 лева в него.

Много плаках, когато разбрах, че портфейлът ми го няма. Много благодаря на Николай. Много благодаря и на неговата майка, че е родила толкова достойно момче”, разказва варненката минути, след като се срещна на живо със седмокласника.

„Качих се в автобуса и видях нещо розово на пода. Оказа се, че е портфейл и веднага го предадох на контрольора. Замислих се, че колкото се може по-бързо портфейлът трябва да се върне, знам колко е неприятно да загубиш нещо, което е важно”, разказа Николай и подчерта:

Учили са ме, че нещо, което не е мое, не мога да го взема".

В навечерието на Великден ученичките от Пловдив Марина и Мартина спасиха празника на едно семейство. Седмокласничките откриха портфейл с 1400 лева и го върнаха на собственичката му.