Най-малко 11 души са загинали в каньона Раганело в Калабрия, Южна Италия, след като са били отнесени внезапно от придошъл планински поток, предаде БТА.  Бедствието е предизвикано от проливни дъждове. 

Още няма информация за националността на загиналите. Шест от жертвите са жени, петима са мъже. Повечето туристи и планинари, които посещават района, са италианци.

По данни на местната Гражданска защита 23 души са спасени, десетина са настанени в болница. Остава неясна съдбата на петима души, но може да се окаже, че хората в неизвестност са повече, защото не всички туристи са влезли в каньона с водачи и не всички са се регистрирали.

На някои места потокът Раганело (в Националния парк Полино) тече по дъното на тясна, дълбока почти един километър клисура, която на места е широка само около четири метра. Водата е придошла много бързо и хората са били повлечени от нея с невероятна скорост. Някои са намерени на три километра оттам в долината.

Началникът на Гражданската защита в Калабрия Карло Танси каза, че когато се излял силният дъжд, каньона се напълнил мигновено с вода, а хората били изстреляни ("катапултирани") като куршуми.

Операцията по издирването на пострадали продължава.