Проливен дъжд наводни внезапно каньон, пълен с туристи, в националния парк Полино в Калабрия, Южна Италия, при което загинаха най-малко осем души, съобщи местната Гражданска защита.  Първоначално информацията беше, че жертвите са пет.

По-късно беше уточнено, че са загинали четири жени и четирима мъже. Смята се, че всички са италиански туристи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Началникът на Гражданската защита в Калабрия Карло Танзи каза по телевизия Скай Ти Джи 24, че 12 души, сред които 10-годишно момче, са спасени от водите на внезапно придошлия планински поток Раганело, популярна туристическа дестинация. Те успели да намерят убежище на скалите и за да ги извадят, спасителите се спускали с въжета.

Момчето и още петима души са ранени. Всички пострадали са от група от 15 туристи. Не е ясно колко хора са в неизвестност, понеже в каньона е имало поне три групи в момента на бедствието.

Снимка: БТА

Проблемът е, че не знаем колко души са били завлечени от придошлата висока вода, каза Танзи. Този каньон е много тесен и висок, представете си почти километър на височина и само няколко метра ширина, и хората в тази дупка, поясни той.

Според него ще минат часове преди да стане известен точният брой на жертвите.

На мястото са докарани мощни прожектори, за да може операцията по издирването на евентуални други пострадали да продължи и през нощта.