9-годишното момиченце от Русия, което пострада при спускане по скоростна пързалка в аквапарк, е получило голяма кръвозагуба. Инцидентът е станал на воден атракцион край Равда.

9-годишната Елизабета от Москва е била в аквапарка заедно с други деца, водени от учителка, също рускиня.

Учителката е предупредила децата да не се пускат по бързите пързалки, но пострадалото момиченце се пуснало по една от тях, която е с размери около 20-25 метра.

Детето се е пързаляло по пластмасата, а не е било седнало на надуваме предмет, който се използва понякога от малки деца в подобни атракциони. При падането в басейна и съприкосновението с водата детето е получило обилен кръвоизлив. По-късно в болницата в Бургас е било установено, че става дума за тежко нараняване в областта на гениталиите.

Образувано е производство за нанасяне на средна телесна повреда. Назначени са няколко експертизи, между които техническа на съоръжението и съдебно-медицинска. Събират се допълнителни доказателства за работата на атракциона. Това съобщиха за Дир.БГ от прокуратурата в Несебър.

Следователи ще изясняват как детето е пуснато да ползва бързата пързалка и дали е минало през инструктаж от служител в аквапарка.

Прокуратурата води досъдебно производство за случая в аквапарк в Равда, където пострада 9-годишно момиченце от Русия.

Аквапаркът е бил временно запечатан докато били събирани доказателства, но след това е бил отворен отново.