Открито е тялото на изгубилия се в Стара планина турист, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. Малко преди това е намерена раницата му.

"В 15.10 часа туристът, който беше в неизвестност от 19.00 часа на 10 декември 2018 година, беше намерен. За съжаление, не е имал късмет да оцелее. ПСС изказва съболезнования към близките на пострадалия", заявиха от службата след двудневно издирване.

Председателят на БЧК Христо Григоров уточни, че тялото вече се транспортира.

"Търсиха го няколко дена, но просто е замръзнал. Трябва да сме внимателни като ходим в планините и да не се надценяваме", каза още той, като подчерта, че в спасителната операция са се включили над 30 планински спасители от Троян, Ловеч, Сопот, Карлово, София и Банско с три кучета.

Те търсиха мъжа на билото между хижа "Добрила" и хижа "Амбарица", при видимост видимост до 40 метра по билото на планината. В района вятърът от 18 м/с е на пориви и навява снежна покривка, което допълнително затруднява движението.

Спасители уточниха, че както и в други случаи, е имало малко информация къде се намира бедстващият. Проведен е само един телефонен разговор с човека късно вечерта на 10 декември.

Не се съобщава нищо за самоличността на починалия мъж.