Откриха мъртъв издирвания в Стара планина турист

30 спасители с 3 кучета два дни търсиха мъжа, но той е замръзнал

Обратно в новината

Коментари - Откриха мъртъв издирвания в Стара планина турист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лекар = Отговорност! Не само към другите, но и към себе си! Точка! Това, което се е случило е пример, как действаме необмислено и безотговорно към всичко в желанието си да се покажем пред другите. Светла му памет на човечеца! Там не отиваме с титли!

По принцип можете да ходите "сами" в планината ама гледайте да има тумби хора на 50-100м от вас в същата посока. Другото е хазарт. Ако пък загубите от поглед останалите и се намирате на разклонение хванете пътя който е по-широк. Демек по него са минали повече хора. Ако пътеката е тясна и рехава заебете я. Пък зимата сами да си проправяте партина, е да не търсите златна мина то това да не ви е роман по Джек Лондон.

Много е жалко, че първо е загинал млад човек и второ става дума за специалист, който е учил усилено поне 6 години, за да стане лекар. Жалко е и това, че този човек е бил основно запознат с анатомията и физиологията на човешкия организъм, с неговите възможности като цяло, но е пренебрегнал знанията и разума. Бог да го прости!

Лека му пръст на човека! Но такива като него "туристи" са стотици! Тръгват САМИ в планината независимо от сезоните и се правят на "голямата работа" с мисълта, че на тях нищо не може да им се случи! А се случва; дори и най-лошото!

Зимно време по билото е много опасно. Даже лятото при лошо време чеовек може да измръзне, ако няма подходящо облекло.

pompai

Ако тръгне гол си е самоубиство,Но инъче дори и да е леко облечен при тези температури вечер трябва да се закопай. Само така е по голям процента да оцелееш.

pompai

От последните през живково време бях в редовна казарма. Трябва да се вазтанови и да учи днешните женчовци на оцеляване . Минах 1990 година 10 -дневно самоуцеляване през зимата над Котел. И ме търсеха да ме арестуват. Знам доста от този периот. което при този би ме спасило.

Ако беше ходил и на начално училище, щеше да можеш не само да оцеляваш в гората, но и да се ограмотиш малко от малко.

pompai

Граматиката няма общо с оцеляването.Тогава в Котленския балан аз и другаря ми изровихме до идин камък 1 метър яма от леста и пръст и се покрихме с клони и шума правейки заслон. 6-дена бяхме там ,реката бе на над километър от която пиехме вода.

pompai

Ти утре заради правописни грешки ще се убиеш , ще пише на лево а ти ще го прочетеш верно на -ДЯСНО.

Яко те бие сачмата! Вземи мерки до като не е късно!!!

В неговия случай винаги е било късно.

Много си гледал рамбо, а от оцеляването очевадно си получил мозъчна травма.

Много си тъп и неграмотен

При 10-дневното самоуцеляване успя ли да се уцелиш?

странно че са го намерили мъртъв.....

Лека му пръст и друг път да внимава!

Ценете живота си и без глупости - каква работа имаш по чукарите ?

лека му пръст,може би съзнателно е избрал да ходи сам & то в планина където за минути може да се сменят рязко метереологични условия ,но все таки да се не отчайва човек - все има нещо за което си струва да се пази живота,живи&здрави

На английски има смисъл да се използва знакът & защото се икономисват две букви, т.е. вместо and пишеш &. На български използването на & е безпредметно, защото нищо не икономисваш, дори си усложняваш писането, вместо просто да напишеш "и".

Съболезнования за близките, шапки долу за спасителите, но когато някой няма акъл, това са последиците за съжаление...

по-скоро може би реверанс движение с шапка за спасителите,извинете,моля,благодаря,ако се не лъжа шапка се сваля при смърт или панихида

И в знак на уважение... Но да не искаме толкова много от днешната популация!