Автобус по линия 4 от столичния градски транспорт се е ударил в дърво, а след това и в два паркирани автомобили в жк "Младост"-2.

Вижте снимки

Инцидентът е станал до блок 205 в близост до метростанция "Акад. Александър Теодоров - Балан". На място бяха изпратени екипи на полицията, пожарната и Столична община, а районът бе отцепен. 

Автобусът се е движил бавно, качил се е на тротоара пред блока, бутнал е пътен знак, продължил да се движи напред и се е бутнал в дърво, което е паднало върху паркирани пред блока автомобили, разказа търговец, свидетел на инцидента, пред БТА.

Според МВР, причина за катастрофата е прилошаване на шофьора. 

От Центъра за спешна медицинска помощ съобщиха за Dir.bg, че са получили сигнала около 17.10 часа и към мястото на катастрофата са изпратени шест линейки. 

Екипите на ЦСМП са транспортирали общо 8 души в три лечебни заведения. Тримата най-тежко пострадали, сред които и шофьорът, са откарани в  УМБАЛ "Св. Анна", уточни говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Майка с 10-годишно дете и други две жени са откарани в "Пирогов", а един мъж - в ИСУЛ "Царица Йоанна". Той обаче е отказал хоспитализация.

От УМБАЛ "Света Анна" съобщиха, че правят изследвания на 60-годишния шофьор, тъй като има съмнения за инфаркт. По-късно оттам съобщиха, че не  са се потвърждили тези съмненията, не са установени и увреждания в мозъка му.

Освен шофьорът в болницата са приети с прорезни рани и охлузвания 65-годишна жена и 75-годишен мъж. Няма опасност за животите им.

По случая се води разследване.

Снимка: БТА

"Видях, че силен трясък, гръм, бомба все едно падна, изплаших се и слязох долу", заяви пред bTV Саниела Гедурова.

"Автобусът се изкриви целия, удари се челно в едно дърво и спря. През цялото време треперих от напрежение. Обърнах се назад и видях едно малко дете, което кървеше, хората викаха", разказа пътникът в автобуса Мариян Стайков.

Началникът на отдел "Столичен автотраснпорт" Борислав Попов обясни, че живущите в блока са помогнали на шофьора, който е бил в прединфарктно състояние.

Снимка: Facebook/Радослава Димитрова