Състоянието на тримата настанени в "Пирогов" след катастрофата с автобус в София е добро и те са изписани, съобщиха от "Пирогов". И двете жени и детето вече са освободени, информира БНТ.

Шофьорът, който беше най-тежко пострадал и със съмнение за инфаркт, както и още трима от пътниците в автобуса, също са изписани от болница "Света Анна". Водачът е 60-годишен и е ползвал редовно задължителните почивки.

"Това, което се знае е, че на водача на автобуса му е прилошало, бил е неадекватен и веднага е бил откаран в болница "Света Анна". Не може да се уточни точно какво се е случило. При изпиването му от болницата, резултатите от изследванията са били много добри", разказа пред БНТ началникът на "Столичен автотранспорт" Борислав Попов.

Шофьорът е бил в отпуск до началото на септември и от 6 години работи в градския транспорт.

"За този период има някакви ПТП-та от минимален характер и малки щети по автобуса, които не са по негова вина. Тежки провинения от негова страна няма", заяви Попов.

При инцидента във вторник пострадаха 8 души, единият е отказал да бъде хоспитализиран.

Катастрофата стана в столичния квартал "Младост 2", до блок 205, на метри от спирката, на която към момента на инцидента не е имало чакащи. Пострадалите са все пътници от ударилия се рейс.

Инцидентът стана минути след 17:00 часа във вторник. На мястото са били изпратени общо 6 линейки на Спешна помощ, две пожарни, както и екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи, а седем от пострадалите бяха оставени в болница - трима в "Света Анна" заедно с водача и други четирима в "Пирогов".