Младеж на 18 години, който шофирал "Ауди", е прегазил възрастен мъж в центъра на града към 11.00 часа днес, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Инцидентът е станал на булевард Св."Климент Охридски". При изпреварване младият шофьор загубил управление на автомобила, излязъл вдясно от пътното платно, ударил се в пожарен кран на тротоара, след което колата се завъртяла по тротоара и прегазила мъж на 87 години от Монтана, който минавал от там. Възрастният човек починал на място, пристигналите веднага медици от центъра за спешна помощ в града нямало как да помогнат.

Младият шофьор твърди, че не е карал с висока скорост, когато колата е поднесла и е изгубил управление. В колата е пътувал още един младеж.

Хора от Монтана обаче разказват, че на булеварда често се кара с несъобразена скорост и това не е първото произшествие, което случва там.

На младия шофьор веднага е направен тест за наличие на алкохол и наркотици, който е отрицателен. Той е имал шофьорска книжка от 6 месеца. Срещу него е заведено досъдебно производство.