Става въпрос за част от бившия посолски комплекс в някогашната столица на Западна Германия. Имотът от дълго време е пустеещ, предаде БНР, цитирано от БГНЕС.
Във Федералната република нашата държава продава още две сгради - на бившето търговско представителство в Бон и почивна база на Балтийско море.

"Българският блок" - така е известен бетонният комплекс с 30 жилища и подземен гараж на площ от повече от 3000 кв. м в квартала с посолствата в Бон. От август той бе обявен за продан. България поиска за него 3 млн. и 200 хил. евро. Договорът за продажба беше сключен доста бързо за стойност от 2 млн. и 400 хил. Въпреки че е по-малко от очакваното, това е добра цена, като се има предвид окаяното състояние на сградата - покривите са протекли, стените са обхванати от мухъл, във фундамента са проникнали корени на дървета.

На пазара за имоти в Бон все още се предлага сградата на бившето българско търговско представителство. За продажбата, както и на първата сграда е ангажирана утвърдената компания Лимбах Имобилиен. Виланд Мюнх, търговски директор на "Лимбах имобилиен КГ":

Имаше няколко предложения за покупка, но предлаганата сума беше твърде ниска. Българската държава иска 650 000 евро. Сега чакаме разрешение малко да намалим цената, защото тя е доста висока. Който купи сградата, ще трябва да инвестира в нея 2,5 млн. евро.

Вила на Балтийско море, която навремето дипломатите са ползвали за почивка, също е обявена за продан. Надеждата е, че до края на Новата 2011 година и двете ненужни сгради ще намерят купувач.