Срещата е проведена днес. Целта й е  да бъдат уточнени възможностите и условията за изграждане на писта за Формула 1 в България, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.
Екълстоун е проявил интерес към идеята и е поел ангажимент да дойде в България в следващите седмици, за да се запознае с проекта, отбязват още от МИЕТ, цитирани от БГНЕС.

Историята с изграждане на писта на Формула 1 у нас датира от юли миналата година след среща с Бърнард Екълстоун в Германия.
Преди седмица обаче се разгоря скандал с проекта за изграждането на пистата след подписване на договор с инвестиционната компания И Ей Би Джи (EABG) от Обединените арабски емирства за нейното изграждане.

Съществените неточности в съобщението на МИЕТ за подписаното споразумение, сред което, че И Ей Би Джи бе определена като държавна и че в нея участват членове на кралската фамилия,  както и че компанията първоначално отрече да има такова споразумение.
Правителството бе официално оневинено със закъснялото писмо от председателя на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов, който пое цялата отговорност за "недоразумението".

След изясняване на случая министър Трайчо Трайков, определи скандала с думите: "Смятат, че се получи истерия".
"В случая ние сме държава, държавна институция и който и да е инвеститор трябва да докаже пред нас сериозността на намеренията си. Аз съм "за" всеки проект, винаги бих се срещнал, бих помогнал нещо да се случи. Оттук нататък остава те да докажат, че имат парите и ще инвестират”, каза още Трайков.