Церемонията “Най-голям корпоративен дарител” 2010 на БДФ се проведе за пети пореден път. Наградите отидоха при социално отговорните компании в страната, които инвестират в различни значими обществени каузи.

Идеята на наградите е да мотивират и стимулират българския бизнес за дългосрочни социални проекти и едновременно с това да създават стандарти как се прави качествена и отговорна социална политика.

Тази година компаниите се състезаваха не само въз основа на финансовите данни за техните благотворителни и социални проекти в България през 2009 г., но и чрез качествата на програмите, които осъществяват в полза на обществото.

БДФ връчва наградата “Най-прозрачна дарителска програма” за първи път. Победителят "Райфайзенбанк" бе определен от 9 членно жури, в което влизат представители на бизнеса и големи благотворителни фондации, както и известни журналисти.

Наградата беше получена лично от председателя на Управителния съвет на "Райфайзенбанк" Момчил Андреев и от Дир.бг, който е основен партньор на кампанията.