Американският колеж и 91-ва Немска гимназия са първи по БЕЛ

На държавния зрелостен изпит по български език и литература има повече двойки и по-малко отлични оценки. Близо 3400 са слабите оценки при 52 000 зрелостници.

Обратно в новината

Коментари - Американският колеж и 91-ва Немска гимназия са първи по БЕЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

O, Свещена простота

В 91 НЕГ отиват най-силните деца, в Американския - на най-богатите родители. Накрая, нехайството на нашето образование води до там, че най-способните деца се спускат по ниво до децата не така способни, но с богати родители! А после, в живота и съвсем изостават в сравнение с децата на богаташчетата. И така се получава, че капитализма води до това, че елита ни се състои от богати посредственици!

Защо не искате да приемете истинатал В техникумите се учело повече. Нима там учат и в събота? Нима там учениците са бедняци или не могат да си заделят някои лев за допълнителни учебни помагала или уроци по български? В езиковите училища изучават и чужд език. Просто подборът на ученици е различен. В езиковите училища отиват най-добрите. С тях и преподавателите успяват да дадат максималното.Вижте също една чанта на ученик от обикновено училище и на един от езиковол Някои даже нямат и чанти, а тетрадки... една за всички предмети. А и веселият живот, дето го живеят някоиллллТова за Американския колеж не важи. Тях ги изкривяват от учене, някога даже ненужно. Учителите там се мъчат да докажат по-високите си заплати и изискват от учениците повече от необходимото. Просто измъчват децата, само и само да блеснат те. Но и децата учат здраво. Не скитат по улиците, градинките и заведенията! Не знам даже дали това е за предпочитане!

Американския колеж е на 1 място, като 91 НЕГ е на второ със същия среден успех! При това "американчетата" са 101, а "германчетата" - 203 ! Тук е очевидно, че постижението на 91 НЕГ е двойно по-значимо! Ако това представяне не е манипулация ...

Кой ще поеме отговорността за провала!?

То за това не всичко което се рекламира е качествено и по- качествено от превъзхвалените. Няма провал, но не ни се слушат платените ви реклами за да имате повече работа в подготвителните ви така наречени учебни центрове.

СТИГА ВЕЧЕ СЪС СОФИЯ И АМЕРИКАНСКИТЕ УЧИЛИЩА. В СОФИЯ ЖИВЕЯТ БОГАТИТЕ / ОТ КЪДЕ СА ИМ ПАРИТЕ Е ОТДЕЛЕН ВЪПРОС/, ТЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ВСИЧКО И ДРУГО Е В ПРОВИНЦИЯТА, КЪДЕТО НЯМАТ ПАРИ ЗА ХЛЯБ, ПЪК КАМО ЛИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАНИМАНИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ. НАПРАВЕТЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА В ПРОВИНЦИЯТА ДОСТОЕН, ПЪК ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ РЕЗУЛТАТИТЕ.В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ЖИВЕЯТ МНОГО УМНИ ДЕЦА, НО НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ТЕЗИ В СОФИЯ, ТАКА ЧЕ ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ НЕ СА РЕАЛНИ. КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ.

То понякога в най- елитни гимназии преподават най-големите селянки госпожо за които парите и рекламата са по-важни и ценни, но истинското и достойното се оценява най-вече зад граница, без намесата на МОН

ПРИ НАС В ДЕТРОЙТА ИМА 4-5 ТАКИВА КОЛЕЖА ПЪЛНИ ГЛАВНО С АЗИАТЧЕТА ... СПЕЦИАЛНО ХОДЯТ ДО АЗИЯ И СИ СЪБИРАТ МЮЩЕРИИ , СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ЪФКОРС:)) .... НАПРАВО СЕ СРАМУВАМ ЧЕ СЪМ ЗАВЪРШИЛ БЕЗПЛАТНА ЕЛИТНА ГИМНАЗИЯ ПРИ СОЦИАЛИЗМА :)

наркомани и хомота,лесбита и паплач

Ти си наркоман - за да напишеш това

Голяма реклама направихте пак на тези училища, а останалите езикови гимназии и училища в големите градове са подминати

Че не си ли го заслужиха? От болшинството дървари.. поне някои езикови се открояват в страната.. от техническите може би само ТУЕС става! Всичко друго по- добре сам да се учиш вкъщи...

много са ви евтини рекламите госпожо, хората не пасат трева

Точно такива големи усти като вас са дърварите, защото повече ви бива да бръщолевите от колкото да си обучавате децата.

Сериозно ли някой отдолу хвали хората от Техникумите пред хората от езиковите? Тия от Техникумите имената си без грешки не могат да напишат...... Другите поне се оправят някак да учат 10000 неща едновременно + изпити пред чужди комисии за сертификат по език...

Не се застъпвам за никоя страна, но не си прав/а. Предметите, които се изучават в езикова гимназия са същите, като при техникумите. При вторите обаче имаш наистина 10000 допълнителни неща, проекти, дипломни работи и т.н. Разликата е колко се задълбава в хуманитарните дисциплини, но като разнообразие и натоварване някои техникуми се доближават опасно до университет.

Да, може би малко остро и аз реагирах. Извинявам се! Ако наистина техникумите работят като хората..... много жалко! Поздрави!

но затова и образованието е СРЕДНО-СПЕЦИАЛНО, а не СРЕДНО...те излизат с професия, а езика си го учат допълнително

толкова много учат, че после едно изречение не могат да вържат без грешка и ходят на опреснителни курсове, а да не говорим че и по втория начин влизат

Не мога да се съглася с това мнение. В професионалните гимназии и особено в електронните и компютърните специалности се учи материал, който се учи в техническите университети. Имате ли представа колко повече предмети се изучават в тези специалности. И от там децата излизат реално с професия. Глояма част от децата знаят какво искат да изучават и какво искат да станат.

Ама това се случва само в ТУЕС... навсякъде другаде... по- добре сам да си се образоваш вкъщи!

точно така, пиша за езиковите гимназии особено за 91- град София,не можеш да учиш немски 5 години и после да ходиш на курсове от първо ниво след 3 години за опресняване на знанията, да не говорим че се влиза по втория начин, записваш детето си на учебни центрове по математика и български език за подготовка при точно определени учители

Естествено че от там ще са първенците, няма да са от руската гимназия.

Ай стига с тая малоумщина, бре, искам да чета нормални коментари. Че и плюсове ти слагат дебилите.

Колкото по-неграмотни излизат от училище т.нар. зрелостници, толкова по-незрели са те, и толкова по-скъпи, фрапантни, арогантни и разпасани стават празнествата по повод завършването на "образованието" им, и всичко това под благосклонния поглед на родители, учители и медии!! Как може да влагат цялата си енергия в показността за една вечер, когато са абсолютно несъстоятелни като съдържание и умствен багаж въпросните наши младежи?!! Радват се на прически, гримове и парцалки, а би трябвало да плачат, разбира се, АКО можеха завалиите да си направят реална самооценка!!

на Запад, дипломират се и успешно се интегрират в Нормалните Общества като лекари, инженери, икономисти, учители,.., което системно сваля нивото на местните випускници.

Благодаря за уточнението и за отговора. Да разбирам ли, че МОН грешно или тенденциозно е представило класацията?

завършилите имат проблем с правописа,мисълта и психиката,давайте им DI5LOMI за полуграмотност

Младежите изкарват ниски оценки. Вече с тройка можеш да кандидатстваш почти навсякъде. И да те приемат. Специалности бол. Важното е,че след няколко години ще имаш диплома за висше образование.. А другото - колко реално знаеш е без значение. Важното е университетите да имат студенти и онези професори, доценти да пълнят гуши с пари. Вече всеки асистент стана главен асистент. Преписвания по изпити, купуване на изпити, а студентите незнаят да пишат на български. Но важното пак е, че се водят студенти. В гимназиите вече е разпусната работа. Завърших 2010 година. То тогава положението беше започнало да става зле, а сега вече е много зле. Незнам кой лъжат изобщо, че на матурата имало строг контрол, камери, лайна. Няма такива неща, народе! Каквато е държавата такова е и образованието. След някоя друга година ми е интересно какви доктори ще има... Все още се намират специалисти, но после???? Марийка влязла в медицински, яко пищови на изпити, вечер по дискотеки, накрая хубава диплома... Но реално в главата има ли нещо питам аз?

Все са болни и идват за болнични,че не издържали психически от професията си !Е кой ще ги учи тези деца?Що бе - лекарите и полицаите издържат на ВСИИИЧКО !!!

А какъв е проблема да се ползва абревиатура. Всички знаят на какво е съкращение БЕЛ. А лопатата е бел, вертолетите са Бел, всеки знаете, че щом цялото е изписано с главни букви е съкращение. Търсите под вола теле.

Ясно догодина ще има засилено наблюдение при матурите в Смолян. Какво стана с резултатите по Кърджалийско и в Ихтиман. Дали не са драстично по ниски от предходната година.

Драстично по-ниски са в Кърджали, над единица.

Няма начин да не са. И какво всяка година ще си играят на котка и мишка спрямо резултати от предходна година. Какво да приказваме. Спрях да пускам детето на състезания които се провеждат по тяхните си училища, точно по тази причина. Масово учителите подсказват на децата си, за да покажат после видите ли колко сме добри. Баси те учителите морал и съвест нямат, ние чакаме децата ни да научат на такъв. Какво излиза учат ги на шменти капели. Няма значение какво знаеш и можеш, важното е да изкараш резултат без значение от начина. Така се действа и в живота после. При матурите пък е още по супер нагло.

му е майката на 6 цата

Когато хората почват да упрекват младите, значи са достатъчно остарели и закостеняли.. Поздрави!

явно ти оървите са със занижен контрол позволяващ да се преписва, да не си помисли някой, че децата там са некви гении, еднаки боклуци и наркомани са навсякъде....

Ми първи по успех немската, испанската, американската... После ревем- няма кадри, няма индустрия, няма икономика... С тия лаладжийски професии кво искаме? Преводачки по морето и в колцентровете!?

Кое е по- добре? Човек с добро общо образование + 2 чужди езика, който завършва висше с техническа насоченост или човек, който само с технически неща се е занимавал от 8 клас?

Мислиш си, че за да си добър инженер ти стигат 5 години в университет....?

Сериозно ли питаш?

Инженерите са бачкаторите. Нали някой трябва да продава това, което правят? Бизнес хората правят чудесата и продават неща, които все още нямат. :) А колкото повече езици и култури знаеш, толкова по- напредничаво може да действаш! Всезнайко!

:) това от 1ва лекция в УНСС ли го знаеш? Далеч е от истината...много далеч....

Да ходат да копат с БЕЛа.

И вертолети!

.

Точно така! Стига вече с ЦСКА, МВР, БФС, КНСБ, ООН и други абревиатури! Всичко да се изписва надълго и нашироко!

БЕЛ ГО Е ИЗМИСЛИЛ ТОЯ ДЕТО Е ИЗМИСЛИЛ ВОСР /ВЕЛИКА ОКТОМВРИЙСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ/, ХАХАХА

А "генийчетата" от Италиянския лицей ?

Аз за италиянски лицей не съм чувала, само за италиански.

Остава да кажете и че зрелостници те от въпросните училища масово кандидатстват в родни ВУЗове и ще повярвам за не-бивалият ръст в икономика та ни.

А по далавера и търгаш/ДТ/,ПОЛИТИЦИТЕ СА ПЪРВИ .

Пъво съкращението БЕЛ заслужава двойка. От там нататък всичко е ясно. образователната система в България е деградирала тотално, Ако имаше хляб в нея първи мангалите щяха да се образоват. Всичко е политика, Да зачукаме тези които трябва да хранят ромите. Грозно е, но има Бог повярвайте.

"Специалисти" като Кастрева ще довършат образованието в България. Един господин едно време казваше, егати и държавата щом аз съм министър. За това недоразумение се отнася същата "крилата" фраза.

ПЪРВИ ПО КОПАНЕ С БЕЛ КАЖЕТЕ, ДА ВИ РАЗБЕРА.

А от Руската гимназия сички са на последния ред Само двойки баце

ШШШШТ, ПУТИНОИДИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ ИНФАРКТ...

като в София знаят предварително темите е така!!!

Завършил съм немската гимназия и вероятно ще се изненадаш, но ние бяхме там, за да учим.

ДПС си свърши работата перфектно! Всеки 2-ри ,....НЕГРАМОТЕН .

Да ,с любезното съдействие ,на мандатоносителите им ----бсп.

Не съм съгласна с начина на представяне. Американски колеж първи, СЛЕД тях първа немска. Не че има значение при еднакъв среден успех, но при положение че на едното място зрелостниците са два пъти по-малко, реално първа немска има по-стабилни силни резултати...

Е как го сметно това "реално", като става въпрос за срена оценка?

Тенденцията е ясна. Да ни ги "оберат". Добрите наши деца. И родители. Тук трябва да останем "виновните" за това, че не сме образовали циганите. Ами защо не ни помогнат да си образоваме циганите?

Нормално. Няма да е руското, я. Ясно къде се получава качествено образование - германски и американски школа!

КАКОЙ ТУЙ БЕЛ? ДА НЕ Е БЕЛ КАХЪР?

Български език и литература. Голям си селяк :)

Не виждаш ли ,че се бАзикЪ!

БЕЛ ОЗНАЧАВА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

ГОЛЕМ ПРОФЕСОР ГО Е ИЗМИСЛИЛ ТУЙ БЕЛ.

Истината е само една-родното образование се крепи единствено на частните уроци.Всичко друго са чиновнически бла-бла.Питаме се какво прави МОН,РИО,пожизнените директори и най-накрая разбира се-учителите!?За какво получават заплати,които наистина са малки,но за тези резултати са големи?Основната отговорност е на образователните институции-те са професионалистите.Когато съм болен,отивам на лекар.А в образованието Кастрева от МОН ,разхвърли отговорността на всички.Това е цинизъм и некомпетентност!Вън!

РУСКОТО ШКОЛО НА КОЕ МЯСТО Е?

Пак ли политика бе, хора? По-важното е, че българските школа са зле, руските не ги мисли.

Децата са умни, системата е скапана! Трябват свежи умове, които да я разрушат!!!!!

Новината пак е тенденциозно поднесена. Ако резултатите са точни, 91 Немска езикова гимназия са с най-високи резултати, защото при двойно по-голям брой зрелостници имат същия среден успех от 5,72. Какво сега - хвалим Американския колеж ли? Цитат: "За поредна година Американският колеж е на първо място по успех на държавния зрелостен изпит по български език и литература /БЕЛ/, като в него средният успех на 101 зрелостници е 5,72. Със същия среден успех са и 203-мата зрелостнници от 91-ва Немска езикова гимназия в София. "

абсолютно сте права:) да не говорим, че бала просто няма как да е абсолютно същият..

Така е написано, защото Американския колеж е на първо място от както има матури.

Замина си бай Тошо ,и образованието се СКАПА,както и всичко останало.

Бягай да го изровиш. Покрай него изрови Милко Балев и Добри Джуров, че и ЦСКА трябва да се спасява.

Само Мирчо Спасов трябва да изровим и всичко ще е ок.

Защо ВЕ ,не стига ли ти Георги Марков /от СДС/,който оправя ЛЕфСКИ ?

Алоо,овчи? Темата е за образованието...

При бай ти Тошо матури държаха само тези, които не се бяха освободили с текуща оценка, масово се пишеха оценки "по милост". Затова всички бяха отличници. И сегашната и предишната системи на образование са еднакво лоши, но сега децата могат да следват в чужди университети или в "Нов български" например

Аз помня образованието ни скапано и по негово време. Ако си повярвал на конгресните отчети, проблемът с ие твой. Ако вярваш на очите си, нямаше да пишеш глупости: 90% от днешното население е образовано през комунистическо време, включително и учителите, кооито учат децата с тези ниски резултати; включително и инженерите, които не могат да конструират; включително и работниците, които не знаят как се работи; включително и бившия премиер Орешарски, чиито изводи по икономика са на наивото на среден второкурсник, че ме беше срам, че съм българин и чувам такива смехории от премиер! Ти избери на кого да вярваш: на пропагандата на комунистическата машина или на очите си днес. Един золум не отшумява с времето, когато е възникнал, момче младо! А комунистическият трае минимум две поколения след началото на какватао и да е промяна. Т.е. чакай още четвърт век и ще запчнеш да усещаш някакъв прогрес. При този комунистически материал няма да се случи!

Предвидимо. Какво очаквате? "БЕЛ", джурналисти, викат на правата лопата,с която заслужавате да ви подпукам в чукундурските глави. Матурата е по български език и литература.

Съкращението БЕЛ е на учителите. Абе какво си хабите времето да пишете. Никой не чете Вашите прения и съждения!!!

ХвалА на българските учители, хвалА на директорите на училищата, хвалА на Министерството на образованието!!!! Абе изобщо хвалА! А ако Мин. на образованието беше пратило инспектори във всички училища, а не само в 20 и няколко, представяте ли си колко двойки щеше да има?

Откъде да намерим време да учим българските абитуриенти - подготовката за бала е тежка работа, в която се включва и половината рода - то са тоалети и чанти, пробни гримове и прически, професионални фотографи, набавяне на колкото се може по-идиотско превозно средство, за да се направим на интересни във фейсбука, избор на заведение, където да нахраним и напоим, и най-вече да ядосаме завистливите роднини и съседки, така че цяла година да ни одумват, колко яки сме били... Какви матури, какви пет лева - нали можем да броим до дванайсет!?! Пък и за златотърсачка и чалгаджийка диплома не трябва, за това е измислен силикона...

а на мъжката половина от абитуриентите какво им е оправданието

Тренират за футболисти - гелосват се и се натискат с бъдещи плеймейтки, няма да си хабят двете мозъчни клетки да четат, я!!

"Половината клас ходят на уроци при нея. И другите родители споделиха същото. Но интересно е дали таЗ другарка красна плаща данъци на парите, които получава от частните уроци." - "Тази другарка красна" всяка година попълва декларация, че не е давала частни уроци на ученици от училището, в което работи. Още по-малко може да дава частни уроци на ученици на които преподава.

И какво като попълва декларация, и какво като няма право да дава частни уроци на ученици, на които преподава??? Това спира ли я?