Зоран Заев: Готови сме да подпишем анекс към Договора за добросъседство

Северномакедонският премиер говори и за засилване на икономическото сътрудничество

Обратно в новината

Коментари - Зоран Заев: Готови сме да подпишем анекс към Договора за добросъседство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да издигнат една стена в центъра на Скопие на кято да напишат имената на пострадалите от сърбите по времето на дебългаризацията на Македония. Както и на тези в България, не пожелали да се пишат македонци по времето на комунизацията. За да има баланс и цялата истина да е видна. После, кой каквото избере.

Няма никалва нужда от анекси, след като самия договор не се спазва. Впрочем закъде са се разбързали тея отрепки? Заради гърция чакаха 30 години и най-накрая си смениха името, и заради нас могат да почакат още 30, докато си смемят всичките паспорти с български...

Сърбите какво са ги направили тия хора... държи ги сърбокомунизма доста. То си е било сладко и от капитализма и от комунизма да си сучеш, а от тук и от там да си пооткраднеш и да си събереш някаква версия на история... Както си искат да се определят само да не кощунстват с фактите и да ги приемат както са в документите.

Майната ви сърбокомунистически мекерета ,никакъв ЕС ,тотална блокада за приема ви !!! Ей ,селски тарикат ,защо възпрепятствате строежа на коридор 8 и жп линията ,мръсни комунистически душици !

Майнатати ти и на тебе, Удивителен Знак. Ти си никой и нямаш право на мение.

Това в Македония е трагедия ,българите са затворени и зомбирани ,все едно са в психиатрия 50г. тотална дезинформация ! Не напразно казват ,че Македония е психиатричното отделение на Сърбия ! Само албанците останаха верни на себе си ,но спрямо тях нямаше репресии ,следователно България трябва да повдигне въпроса за масовите идеологически убийства на българи в Хага ,това е геноцид !!!!!!!!!!

Празни мисли на един празен човек.

Да подпишете ,че държавата ви и езика ви са ИЗМИСЛЕНИ през1944г. от югосласката комунистическа партия под контролиращия поглед на Москва и Коминтерна с терор и маного ,ама много кръв И ТО СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ ТАМ /30 000/ ИЗБИТИ ...ЩО Е КОМУНИСТ .....!!!!

Македонците да изчистят азбуката и езика си от сръбски букви и сърбизми,които насилствено са им наложили сърбите.

"МАКЕДОНСКИЯТ ЕЗИК " е български ,написан на сръбска пишеща машина !

Ах ти маймунке македонска

Аз, долуподписаният Зоран Заев, Чрез този анекс изпълнявам желанието на народа си, като признавам, че населението на страната ми е българско и отправям молба за приемането на Северна Македония в границите на Република България. Нека този Анекс сложи край на дългогодишните недоразумения между българите, подклаждани от външни сили. Дата: ............ Подпис: .....................

Наивно е да смятаме че ще се съгласят да признаят че македонския е диалектна форма на българския. Няма да го направят. Тази битка е загубена още с признаването им за независима държава. По-скоро да се концентрираме да има резултати от историческата комисия. Поне да променят учебниците си! Да не учат децата че България била само и единствено татарски враг!

Нямаше начин да не я признаем ,защото вече щяха да са част от .... познай ,Сърбия ! Милошевич щеше да я прочисти от българите и албанците !

Тези наистина ни се подиграват. Докато ние мрънкаме за историята, обикалят Европа и реват колко лоши европейци сме. Заев само играе сценки, нищо повече.

Никакви анекси, никакви договори и изобщо нищо не трябва да се подписва с тези измекяри. Те от добро не разбират, доказаха го 1000 пъти. Бил съм във всички балкански столици и никъде не съм се чувствал по неуютно от Скопие. Хората в Прищина, Тирана и Сараево се държаха много по-нормално от тези сбъркани маймуни. Ай сиктир!

А, бе, серсемин, Я ми кажи колко македонци пътуват по света с български паспорти и колко българи пътуват по света с македонски паспорти??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Македонското тарикат започна да лъже. В типичен стил започва едно увъртане. Щедри обещания на Нищо. Я обещай нещо за българската история на Македония. Обещай за измисления македонски език, като да обявят официално кой и кога го е създал. Дай едно извинение и обяснение за геноцида над българите след 1944г А не да обещава щедро и с готовност да се съгласи за уточнение и безсмислени неща. Що не разкаже кой и защо е създал ОМО Илинден, за която се спори. Значи те нямали претенции, ама какво прави тази организация, тишина. Селски тарикат в действие, просто това е нагла подигравка с нас.

Изобщо не трябваше да даваме Карт бланш на тия неблагодарни бизродници. АМА, б.б. ГО НАПРАВИ.

PEYTSCH

„...същевременно се съгласяваме, че вмешателството във вътрешните работи на съседните страни, включително и на България, винаги е принцип“ - само това е предостатъчно. ПРИЦИПЪТ на тия е вмешателството в България. Вън!

Надявам се това да е грешка на редактора на сайта, иначе е скандално!

Не бива да се вярва на Заев. Той е сърбофилски мошеник. Никакъв ЕС. Българите живеят в два държави: България и Македония. Те говорят общ български език. Няма македонски език, а македонски диалект!

Престанете с езика на омразата, оправете си учебниците по история. И аз и ти знаем че сме един народ колкото и да не ти харесва. Това не може да се промени с декрет на коминтерна. Хайде живи и здрави, макар че извън ЕС сте много по-добре. Имате вкусно ядене по кръчмите, домашарка а тук с тия ЕС директиви.... П.п. махнете скапания пср тест и отворете кръчмите и ще има икономическо сътрудничество

Кои бяхте вие???

Вие сте готови и хуя да ми плащате, за да влезете в ЕС. ....само ако знаете колко курове ще лапате СЛЕД като влезете, сами ще се откажете.

А ? После пак "мръсни бугри", "све е наше". Поне паметниците на загиналите ни момчета да бяхте изплевили.

Тия боклуци, дето от десетилетия ни плюят, тия сръбски мекерата нямали ... териториални претенции към нас, към България?!?!?! Е.а ти нечуваната наглост на тези отрепки! Абе, нещастни зървули, пръкнали се от български лайна, що ли те ви е.а п..ката майчина тъпа! Вие сте нямали претенции към нас?!? Недоносени изсъхнали сперматозоиди от нечий пиянски х.й! Ама така е, щом имаме и ние отрепки да ни управляват! Хайде стига сме им любезничили и цепили цасма на тия прости лекета, бе! “Като не щеш мира, на ти секира!” От тук нататък който български политик или управленец заговори, че сме братя с тия и трябва да им помагаме и да ги подкрепяме да се знае, че е същият боклук като тези спукани капути, които не стига че ни мразят, но не го и крият и ни прюят от десетилетия! Мавицата ви д..ба Долна циганска! Каквото повикало, такова се обадило! А тия мнооого, много години си го викаха!

Няма никалва нужда от анекси, след като самия договор не се спазва. Впрочем закъде са се разбързали тея отрепки? Заради гърция чакаха 30 години и най-накрая си смениха името, и заради нас могат да почакат още 30, докато си смемят всичките паьпорти с български...

Още едно време Черноризец Храбър е казал : - Дирли , дирли дишка , маке свири на пишка ! И те така и сега !

герберите са тъпи и продажни....отдавна майките си са продали...както и Тумбак войвода, ама се надявам случая той на надделее иначе бизнеса му с паспортите ще спре...що шиптърски криминлци взеха бугарски пасоши...не е шега...давай Думбак

В делириум изпадаш гледам , в амок един вид ?

ГЕРБ И БОРИСОВ СА ВЕЛИКИ! НАЙ - ДОБРИТЕ ДА СЕГА.

Баш ме брига, на майчин македонски, о северен!

да на южносръбското наречение от Вардарка бановина

2020-10-25 23:22:06 Аз (нерегистриран) Те са готови най-големия си герой (за къкъвто го смятат) да изкарат боклук. Само и само да не признаят че е имат българско самоопределение. ---- че си турчин , след 500 години турско присътвие? не нали ! биеш се в гърдите , че си "чист българин"! готов си бляд са се пишеш, но не и турчин, нали ? а защо искаш македонците да се пишат "бугари" ! те не искат ве, кавал , как да ти го кажат по друг начин! абе ти наистина ли си склонен да анексираш хора, които не те искат и да си вкараш таралеж в гащите ?! е па ти си идот, ако го искаш? скоро и българите няма да искат да са "българи", защото виждат, че тотално ги русифицират, 142 години фетишизират она проклет кон в центъра и навсякъде ги вкарват "в комплект" с омразните блядове! да ти кажа ли истината ?! тоталната русофилска преса върху българия и българите, не само експоненциално увеличава омразата към властелина на "вечната" благодарност, но нараства и омразата към т.нар. българска държава, която се управлява от 76 години от династията на червените генерали-енергийни олигарсси, по методичка на генералната линия на едни други генерали, подвизаващи се в подземията на лубянка

Печатна грешка, да се чете имал а не "имат". Всеки има право да се смята къкъвто си иска. Това важи и за отдавна умрели хора, които ясно и гласно са казали какви са и що са. Ако някому са затвъждавали индентитета с измислици и лъжи, да се сърди на тези кото са го правили, а не на този който му показва истината.

Ти не разбра ли, че никой не иска от тях да се обявят за българи, каквито вече в голямата си част не са, а да признаят, че дедите им до 1944-та са били. Да признаят историческата истина. Да не крадат наша история. Да не изкривяват посмъртно волята на Гоце, който се е смятал за българин от Македония или примерно на цар Иван Владислав (племеник на Самуил), който се нарича "цар български", "българин родом" и подчертава, че е построил битолската крепост за "убежище на българите".

що ни занимавате с тези марсианци...дреме ми какви се наречат...но да не крадат историята, да не ни наричат татари, да не ни искат територията и да не търсят несъществуващи марсианци в БГ

Аз съм българин защото всичките ми предци са се смятали за такива, включително и тези от Македония. Аз нося името и фамилията на дядо си, бежанец. Моят син също носи името и фамилията на дядо си. Това е нещо с което се гордея. За мен е непонятно някой който се казва Михайло да пише македонска история. Някой който се казва Зоран, Свободан, Перица, Гордана, Ивица и подобни спокойно може да си бъде южен сърбин. Нямам претенции.

Страшно много ни вълнува как ще се казвате с дългото или с краткото име. Дали Лайнари Лайнарски или Лайнари Лайнарови Лайнарски. Това ни е основната грижа в живота. А иначе вие, еничари, сте готови всякакви хартийки да подписвате и замазвате очи, но не и да признаете или недай боже промените нещо.

Kalin

Ве споменава основните неща и пак хитрува този

Сръбски виц: Изкъпан македонец - Чист българин и мръсна вода

Цървул айварски, предупредиха те още миналата година да смените тона и поведението. Направихте се на луди. Сега духайте супата, тарикати селски!

Не е достатъчно! Признавате официално, че сте новосъздадена дьржава, без своя история и без право да тълкувате или преиначавате бьлгарската история, без свой собствен език, защото използвате диалект на бьлгарския и без претенции за малцинство - една новосъздадена дьржава няма как да има такова! Също трябва да е ясно какво се случва, ако за в бъдеще някой от вас реши да се отметне от официално признатото/декларираното!

герберски тролове пак не разбрали...Заю казал анекс...те си мислят за анален с....кс.....по шиптарски

И ти го набиха до корен казваш ?

жйжйжй ДА ГО ДУХАШ НА ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ ПРОСТАКО!

МНОГО много ми е интересно защо не сте били под турско робство (македонците) как така не празнувате освобождение как ? Ние сърби румънци сме били !!!! Също така ми е интересно как така в Истанбул в архивите за данъци пиши Българин данък Еди колко си сърбин данък румънец данък ..... Македонец НЯМААААААА .... Как да има просто няма това са архивите на Османската империя Как за 500 години няма 1 Македонец ..... КАК ,,,???????????????????

Смятам че не трябва изобщо да се разправяме със северните по въпроси за история. Тая смесена комисия е напълно излишна. Нашите историци имат илюзията, че ще им покажат документи и факти и тия ще ги признаят. Те не са наясно, че в тяхното общество е на почит не истината а лъжата. Който е излъгал най-много и най-изкусно е най-голям герой. Според мен трябва да се заяви на Европа че имаме проблем с тях, който е неразрешим. Ако съюза смята, че може да се приемат в ЕС, ние сме пас и няма да ги блокираме. Да денонсираме договора за приятелство, който ни задължява да им помагаме в евроинтеграцията и да се оправят сами.

Как пас?! Ние сме против! Няма как да е друго! Вето до дупка! Нека ЕС приеме Албания, а тези да стоят отвьн, да размишляват над език, история и култура и над грандоманщината си!

Гледам предавания на тяхни телевизии. Нямаш си представа какво квичене сръщу България има. ГоцеДелчев бил македонист, но трябвало да се пише българин за да получи работа като екзархийски учител. Те са готови най-големия си герой (за къкъвто го смятат) да изкарат боклук. Само и само да не признаят че е имат българско самоопределение.

Пени се непенисе ке те ядем.Да покажат документи какви са били до 1945,на руснаците да им мият краката и водата да пият.Евроантлатици пияници и еднополови крадливи политици но със тлъсти сметки в офшорни зони ще направят от България две три държави.

Много си ТЪП, Боби! Точно алкашите и късия им император, чрез сърбите, мътят отношенията между България и Македония ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ.....

Що е маке все е лайно ! Аксиома някаква :)

все е русофил , сичер - българомраз - боклук !

вие сте най-големите русофили. Северна Македония е създадена от Москва. Най-скъпото им чедо. Сърбите само слушат Москва. както и Заю

Ти си продажник, знаеш ли го, предавник! Роден си тук, в България! Не си раждан во вардарска бановина. Предател! Мекере!

ИДВА македонец да живее в България и се хвали: У македония жито како дренке,у вардаро кат риба кат вода.Въпрос : Защо не стоиш там? Одговор :Камъни ли ке ЯМ.

МНОГО много ми е интересно защо не сте били под турско робство (македонците) как така не празнувате освобождение как ? Ние сърби румънци сме били !!!! Също така ми е интересно как така в Истанбул в архивите за данъци пиши Българин данък Еди колко си сърбин данък румънец данък ..... Македонец НЯМААААААА .... Как да има просто няма това са архивите на Османската империя Как за 500 години няма 1 Македонец ..... КАК ,,,???????????????????

не празнуват "освобождение" освен тук, в 16-ата реССпублика, щото никъде нямат в центъра чужди коне , а свои! я виж в скопии какъв хубав кон имат, свой...че и на задни крака се изправил !

фиксация върху това "овобождение" /плод на неистово желание да се лапне босфора/, няма никъде другаде ... ама никъде! това тук е като някакво болестно състояние ... секта!

Тебе си те перат шиптърите от сега ли маке комплексирано ? Не случайно заЮ дупе дава само и само да не дойде в твоето положение ;)

Си ти ретко тъп!!!! Xaxaxaxa. На задните крака и е на Александър Македонски, нали. Уау! Велико. Кажи нещо на антички македонски :)? Сигурно е много древен и всички в скопие го говорят, тайно.

Не знам българите дали са ацтеки или маи,но българите от Волжска България(основана от братът на Аспарух,Котраг)приемат исляма първи в Европа, като официална религия,тоест са първите мюсюлмани на континента.Дори турците приемат исляма по късно.Факт,има google,четете...:)

"задължително" да имаш "религия" ? по каква логика ? не е ли по-прагматично, да вярваш в това , което виждаш, чуваш, усещаш ... подушваш ...? иначе всеки може да си вярва в каквото си иска, не е забранено , ама не трябва да се забранява и да НЕ вярваш в това, в което другите вярват ! нали ?!

тъп Герберски трол....майка ти и баща ти са мюсюлмани, резак такъв....марш в Анадола.....и понеже сте толкова неграмотни ще ти кажа, че Българите са първите християни в Европа....а резаците като теб много го обичат отзад

малко дивако, с конска опашка и кумис в меха... първите християни са римската империя

долно същество...ти си крикогъз азиатец пиещ кумис.....до десето коляно....сложиха пак на власт да ни тормозите както прези 500 години...марш в Анадола и го поискай пак на Ердо...знам, че много ти харесва отзад

Първите християни в Европа са арменците. Вторите - грузинците. Българите първо са били езичници, после мюсюлмани Християни да от 865 когато Расатте / Борис /насилствено ги е християнизирам.

Не познавам българин, който да се казва Гоце. Георги - да. Гошо, Гого, Жоро - да. Но Гоце - твърдо Ньие.

Така е. И спорната със северномакедонците личност родена през 1872 година в Кукуш се е казвала Георги Николов Делчев. Ние нямаме навика да даваме на децата си официално умилителни имена от типа на Стоянче, Стевче, Гоце и други подобни. Такава практика има в Северна Македония.

и не "докажувай" с името че Гоце е македонец и оно аш от Северна Македония! Я връви тамо от дека макя ти е изкарала на тоя свет и повече нивга не се покажувай на вонка, измекярска подлого!

Aй не се люти излишно. Къде съм казал че Делчев е македонист. Майка и татко са му дали име Георги, Гоце му е галено име с което се именува любимо дете. Пък и той сам е казал в изяви и документи че е българин.

вие резаците от Анадола сте неграмотни и безкнижни отдавна се знае...и аз не познавам резак анадолски на име Драгогъз

на приказки и хартия са готови на всичко! Всички разбраха, че тези са били българи, но преди времето на Иван Михайлов. Сега вече не са! Ние колкото и да сме калпави, такова чудо, като тях, не сме. И това постигнато с много компромиси разбиране е една от големите ползи от цялата разправия.

ти също не си българин, а долен анал-долец

Кога да ти вярвам? Когато плачеш че имаш право да се наричаш маке или когато си позволяваш да ми казваш какъв не съм. И се научи на членоразделна реч! Гйгй..., ама друг път!

2020-10-25 21:29:32 Мнение (нерегистриран) Като са инати с промити мозъци, най-скъпото нещо във виртуалната им държава ще бъде българският паспорт!!!!!!! --- си въобразяваш, че някой ти иска руССкият задунайски паспорт , че да се срамува от него ? ти страдаш от кремълски имперски синдром, в микро-вариант! и ония си мислят, че някойм се е затил за "краснокожата им паспортина", а то - бягат от нея, като дявол от тамян! сееш ветрове ... и ще пожънеш бури и омраза!

Като сееш продажна антибългарщина ще пожънеш народната любов!!! Разбра ли гърбав подчовешки троле???!! !

Избиваш комплеси ли маке ? Колкото и да се напъваш фактите показват , че на макетата БГ паспорт им е мечта свише а аксиомите говорят , че що е маке все е лайно !

тъпият трол защитава най-голямото творения на Кремъла и Коминтерна....недоразумението сега наречено Северна Македония....редко тъпи тулупи....

тъпите гербери следват линия на Москва и поддържат нейното най-ценно отроче, преди наречено БЮРМ, а сега Северна Албания. Браво, товарищ!

В ТОЯ АНЕКС ТРЯБВА ДА ПИШЕ, ЧЕ В МАКЕДОНИЯ СЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ. КАКТО В В АБВСТРИЯ, ЛИХТЕНЩАЙН СЕ ГОВОРИ НЕМСКИ

разбираш ли го този "диалект" ? защото аз като го слушам се "напрягам" за да не пропусната смисловото значение... в австрия говорят немски, щото говорт немски! обаче ако говореха диалект , щяха да си го кръстят "австрийски език" ! няма световни правила за признаване на език... езикът е динамично средство за общуване, което се променя и видоизменя с времето... след като критична маса хора /в случая 2 млн. говорят този "диалект"/, значи това вече си е обособило като самостоятелен език

Ти пък какъв си бе, скапаняк! Да не си платен агент на Заю. Айде бегай во фиром като плюеш всичко тук. Самостятелен език, било. Този самостятелен език е измислен за 2 седмици, бе малумен - 44 година. Земи да се скриеш, че дразниш! Смешник!

незимислен, езикът е факт от доста вере и както се вижда се е обособил, като самостотелен език , на който говорят 2 млн. души. какъв си ти, че ще определяш езика им ? трябва ли да бъда "нечий платен" , за да имам собствено мнение в даден въпрос ?! или може би вече е забрането човек не само да има "мнение", но може би вече и "мисли" , които са свои, лични и са от "генералната линия на генералите" ? ти що призваша турския, циганския , а?

"мисли" , които са свои, лични и НЕ са от "генералната линия на генералите" ?

долни продажни тролове.... неграмотни...всичко му разбирам...ти прости и български не знаеш, а само анадолски....

Вяра на тези да нямаш! Наричат ни татари, цигани и какво ли не! Искат Цар Самуил искат Гоце делчев, да им Дадем Ботев и Левски и ще си направят България2 ВЕТО ЗА ТЕЯ ДЕТО НИ ОБИЖДАТ НА ТАТАРИ!

ти идва да го фраснеш в муцуната!

То па оставаше северна македония да има териториални претенции към който и да е :))) В близко бъдеще ние от своя страна ще се разберем с Източна Албания , заЮ да не ни мисли !

няма да се разбереш ... няма да те има - султана взима всичко под задбалканските полета и до кърджали вкл., румъния си взима добруджа, сърбия взима северозапада и за 16-атат реССпублика остава едно търново с половината дунавска равнине

от коя лудница се обаждаш?

а ти ?

От скопската по-скоро комплексирано маке ! Повтаряй си ги тия леления докато липтърите те порят на площада в скопие догодина !

Ето и съдържанието, което този анекс трябва да съдържа, и което мнозинството от българите ще подкрепим: 1. Северна Македония е основана през 80-90те години на 20-ти век и няма никакви исторически претенции към р. България, нито пък има каквито и да е генетични/наследствени връзки с Александър Велики (Македонски)! 2. Македонски език не съществува! Езикът използван в северна Македония е диалект на българският език! 3. В р. Северна Македония ще бъдат преследвани от закона всички, които злословят срещу р. Бъргария и пропагандират срещу нея! Ако бъде установено обратното, това ще означава, че р. С. Македония нарушава настоящия анекс! 4. Р. Северна Македония няма абсолютно никакви териториални и/или финансови претенции към р. България! 5. В р. С. Македония живее българско малцинство, което трябва да получи възможност за българско образование! 6. Ако някоя от горните точки не бъде изпълнена, или пък бъде нарушена след сключването на настоящия анекс, това дава правото на р. България чрез ЕС, да изгони р. С. Македония от ЕС, като р. С. Македония ще трябва да заплати и неустойки в р-р на едногодишен БВП на р. България!

подписва тогава т.нар. "договор за добросъседство и приятелство", като сега се вижда, че нито си "добър" съсед , хеле пък "приятел" ?! ти подписваш договор , който сам нарушаваш и дефакто отменяш ? а дали вече може да се каже, че договор, подписан с 16-ата руССка реССпублика, струва и хартията върху която е написан ? значи ти дефакто си подвел не само македония, но си подвел и брюксел с това, че имаш "добросъседство" ! е па ти си ... "лош човек" , казано прост език !

Историята е такава каквато е според всички исторически факти и доказателства!!! Всеки, който се събуди мокър с мерак за нещо което не е, трябва да се лекува, а не да бъде поощряван!!! Няма нищо срамно една млада държава да гради историята си, след като е основана!!! Това, престъпната българска тиква-премиер какъв псевдо договор за добросъседство бил сключил (щото някой началник го накарал), ама изобщо не ме интересува!!! Българският народ има право да изрази демократично мнение по абсолютно всякакви теми, включително и всички въпроси свързани с р. С. Македония!!! В крайна сметка р. С. Македония има претенции към българската история, а не обратното!!! Като са инати с промити мозъци, най-скъпото нещо във виртуалната им държава ще бъде българският паспорт!!!!!!!

комплексирана , бита и подритвана от всички, вкл. и от "освободителката" си 16-а реССпублика , като няма на кого, си изкарва комплексите на по-малката от нея македония , като така свири "вълиебната флейта" под прозорците на бункера в ново огорьово. чувства се уверена и подсигурена с тръбата, давайки сигнал на брюксел и на сащ, че ако не и дадат да прави каквото си иска, ще напусне и ще отиде в азия! а на брюксел и на сащ , дефакто им е през дедовия за задунайката ... без това нема леб повече в нея... а и не е имало особено много никога.....

Ние не сме готови да хабим хартия, която струва пари за вас. Вие сте нежелани от никого и не харесвани от никого. Нямате едно 'добросъседство'. Ние сме единствените мекерета, които изобщо се занимаваме с Вас. Трябваше като гърци, албанци или сърби да ви го набием до сливиците и да ви караме да ни тананикате на 'македонски'. В последствие да ви спрем за всякакво членство (Ес, НАшТО, Риболовният клуб...) и да кажем - тези вътре, ние ВЪН. Поне можеше да се измъкнем от ЕС по този начин, че и там работата става дебела за нас. Единственото положително във вашето съществуване е, че ни отсрамвате когато застанете 'редом' до нашите лидери. Иначе щяха да висят нашите като неграмотните сополи, които са и да се чудят и маят защо никой не забелязва 'Версаче' костюмчето купено с пари на народа, а ги гледа все едно са голи. С леко учудване и много погнуса. Евала, вие сте по-зле.