Шокиращи разкрития след стъпкване на лъвчета в зоопарк

Новородени лъвчетата бяха стъпкани от възрастните лъвове преди дни в разградския зоопарк. Случаят разкри редица нередности там.

Обратно в новината

Коментари - Шокиращи разкрития след стъпкване на лъвчета в зоопарк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се затворят всички концлагери за животни. Повечето зоопаркове у нас за жална гледка, но родителите продължават да водят дечицата си там

Тия поборници и любители на зверилниците , дано да срещнат разгонeн бял носорог!

Съдейки по менталните ти изменения ти вече си срещал!

ВЪРНЕТЕ лъвчетата в Африка!

Сигурно са им резнали членчетата веднага след раждането

На градчето май му са множко тежи екстри - лудогорец, симфоничен оркестър, театър, а сега и зоопарк! Делиорманците ама наистина много обичат симфоничните оркестри!!!

"умник"....тоя зоопарк е там от 1971 г поне!!! А дали му е много симфоничен оркестър, ти явно си много запознат...не живея в Разград от 89 г, ама големи спецове сте да обяснявате кое е в повече и кое не...айде бегом при мама да ти обърше сополите

За какво мъчим животните от цял свят,като има Интернет и телевизии и който иска - ще гледа. Може и дисертация да пише. А и при нашата мърлящина е доста опасно! ,, ХИЩНИЦИТЕ,, - в Африка и ...към Америка!?

Какво значи "у нас няма опит"?! У нас зоологически градини има от десетилетия, има и ветеринарни ВУЗове. Значи ли това, че университетите бълват едни хора с дипломи, които нищо не знаят?!?!?! Значи ли това, че десетилетия наред зоологическите градини работят просто така, без да им пука особено за животните?! Това е обида към всички, които работят в тази област!!! В Стара Загора поне специалисти зная, че и ма - и по лъвовете също - там от години се раждат лъвчета, които после заминават за други зоологически градини!

ТО да беше само там? А в BG зоопаркът какво става?

Това не е новина... Новина е ако швейцарска екофондация направи кабинков лифт на Банско.

Животните в българските зоопаркове са живи мъченици. Преди години реших да кандидатствам за работа в зоопарка в родния ми град. Заплатата беше ниска , ама много исках да направя нещо за животинчетата там. Директора на зоопарка ме отразя с довода, че имам прекалено високо образование, за да работя там. Така ,че какво да се очаква от персонала ?

Този панаир е парад на "циганията" и простодушието. Съвсем близо е до зоопарка и със сигурност шума и навалицата стресират животните. Никой уважаващ себе си град не би допуснал такъв ПАНАИР (в най-негативният смисъл на тази дума!) Ама то с такива градоначалници какво да очакваш?!

Всичко написано е така. Но все пак как при толкова лоши условия се е стигнало до раждане на лъвове? Диво животно трудно се размножава в клетка, особено пък лъв?

Елате в България и ще бъдете убити, ограбени, унищожени ... има ли нещо до което са се докоснали българите и да не са го унищожили

добре гледан лъв има само в зоопарка в банкя

ЛЪвът Тиква

Затова пък другият зоопарк, на материала, се развивива много добре

Компетентните органи да проверят и ЗООПАРКА В ГР. ГАБРОВО- там , малкото останали животни се въргалят мършави, в собствените си изпражнения. "Гледачите" им изглеждат съвсем малко по-чисти от тях. Трява да бъде закрит.

Случаят описва Цялостната картина в България под ръководството на ГЕРБ. Вече Седем години тотално Падение. А преди това едни обещания.

``Според общината проблем с условията на животните няма, нито панаирът е повлиял на държанието им.`` Баси дебилите са се настанили по възлови места в политиката. На тея и да им покажеш нещо нагледно, пак ще повтарят като развалени телефони ``официaлната версия``. А по отношение на липсващия опит в отглеждане на животни и т.н... ами така е, като от сумати години се наслагва чалга култура и мутренски добродетели. Проблемът ще става още по-сериозен с всеки заминал българин, всеки новоизлюпен зелен туземец и т.н. Тая нация вече е отишла по дяволите.....само за някакви 30 години.Такъв прецeдент просто няма.

не е само зоопаркът в Разград. Всеки зоопарк и аквариум в света малтретират диви животни. В 21в никой няма нужда от тези паркове, защото дивата природа на Света децата могат да опознаят чрез филми, а с живата природа могат да свикнат чрез пряк контакт на локалната им пирирода. тва е .

лъвът не беше ли символ на държавицата ни?

Стъпкан е, или поне трите в новината.

На Запад съм виждал малки общински (!) зоокътчета с животинки "за галене"- примерно козички, агънца, зайчета, морски свинчета... Децата много им се радват, могат да ги галят, а поддръжката е евтина- няколко кошарки на ливада, ветеринар да ги обезпаразити и ваксинира и сено/фураж някакъв. Хищн.ици, естествено, няма

на всякъде на Запад съществуват и зоопарковете... животните са отглеждани за да да бъдат наблюдавани. тва е отвратително.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Търся Лъвица ,да ми даде няколко Лъвчета !

Каквато държавата ни, такъв и зоопаркът ни. Какво чудно има в държавата на мутрите, начело с Борисов.

Да, а всите комуняги преди Борисов са невинни. Светци.

Това ли ви е оправданието на вас - понеже и другите са били такива, 'айде и ние така... Нали затова ви избраха, защото обещахте да направите нещо. Нагли, ей. За състоянието на зоопарка в момента отговорност носи управата в момента!

Майката и бащата пък са брат и сестра кръвосмешение, което може да доведе до дефекти в поколението. Шокира ме, че те искат да имат поколение в зоопарка още и още. Искат да си направят лъвски прайд или да имат лъвчета за размяна и продажба. Преди две години зоопаркът е предлагал новородени лъвчета на търг. Законът го забранява изрично, заяви още експертът.

Какво да очакваш от "хора", кръстили лъвче Масуд! Сигурно и те са резултат от кръвосмешение. Тия са 10х по долни от което и да е животно.

Преди около месец бях в Плевенския зоопарк. Там не е по-различно.Бетонни подове, мизерия, влага...застояли остатъци от храна.

горките мънички душички! но има нещо символично в поредната гавра, безхаберие, жестокост и откровена СВИНЩИНА при отношението към животните в България. и символичното е в това, че имаме самочуствието като нация да наслагаме една купчина величествени лъвове в герба си, но когато се родят истински лъвчета, нуждаещи се от специално отношение и грижи, се държим с тях като с хлебарки. тъжно! срамно! неспасяемо отвратително...

не знам кой лъв може да живее в бостан и да се изхранва само с тикви ...

Има и суджуци.

През лятото минах През карнобат и посетих зоо-къта им в центъра. Много добре поддържан, имаше главно козли и пилета, но пък си бяха атрактивни и им се радвахме. За големи африкански животни според мен нямаме база, а насила да вадим животините от средата им и да ги мъчим е гадно!

Когато се научим да общуваме помежду си като съзнателни цивилизовани същества тогава може и да се научим да общуваме и с други същества. Но при условие че човек тъпче човека е без значение как тъпче други живи твари. Господ не трябваше да позволява на Христос да поеме всички минали грехове на човечеството. Това беше грешка. Ние не заслужаваме нито милост нито прошка. И съм сигурен че няма да ни се размине. А и не трябва.

напълно сте прав,единственото ни спасение е да осъдим някак си прекалено Милостивия ...

В природата, мъжките убиват малките защото им се е..... Ако и това не са знаели в този зоопарк, не е трябвало да работят там.

човешко същество може да измъчва друго живо същество!

Котка и мишка виждал ли си?

Какви лицензи, за мъчене на животните ли?! Зоопарковете трябва да се забранят със закон.

Всички зоопаркове в страната, освен софийския, трябва да бъдат закрити! Животните се измъчват в отвратителни условия! В Ловеч положението е същото!

Варненският зоопарк , колко е гнусен - не е истина. Представям си у Разград трагедията ,каква е. По тия "зоопаркове" трябва да има 4-5 вида животни - магаренца, понита, сърнички и някоя маймуна. Децата и без това на тях се радват най-много. Хищниците се крият по цял ден, не са атрактивни и само ги измъчваме.

Лицензът на зоопарка в Разград е изтекъл още през 2014 г. Според общината проблем с условията на животните няма, нито панаирът е повлиял на държанието им?!?!?!?!?!? В България всички зоопаркове са панаири, а условията, в които живеят клетите животни превърнати в клоуни са близки до тези в кочината на прасето!!!!!!!!!!!!!!

Ето пример как един хубав коментар може да бъде развален от n на брой въпросителни и удивителни.

Как така ще си развъждат лъвчета без всякакви условия, вървейки против самата природа. За съжаление и в страни с огромни претенции, като Германия например, се вършат чудовищни неща. В частност селекцията на бели тигри.

Зоопарковете в областните градове са пълна скръб, проверки и ако не стават да ги затварят. Посетете зоопарковете. Пълна мизерия! Това си е престъпление срещу животните и природата.

"Според общината няма проблем" ... да ви с*ра на общините ...

тя общината джагалска.

... Абе изобщо и тая ни работа е, като всичко останало - НИЩО И ПОЛОВИНА...

"Предстои МОСВ да реши съдбата на двете лъвчета". Като чета статията, не МОСВ, а само Господ може да реши съдбата на малките лъвчета. Къде са дремали всички измислени природозащитници!

Аааа, не така! ТЕ не са дремали... ТЕ "работят", само по поръчка и срещу стабилно заплащане!...