RIP, журналисти?

Когато информационното пространство се наводни от глупости, умореният потребител става лесен за управляване.

Обратно в новината

Коментари - RIP, журналисти? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

TIREX

джурналята и адвокатите са най мразените. измекяри като дичев титулувани професор. са много вредни би трябвало да се пребиват с камъни.

Гледам почти всички се нахвърлят на Дичев дори само защото е от ДВ. На мен пък статията му ми харесва, както и други, прочетени напоследък. Тази статия не напада никого конкретно, тя е просто израз на тъгата му по замазването на истината под куп лъжи. Но явно тези, на които им допадат истерично пропагандираните всеки ден неистини, и толкова меко неодобрение не могат да понесат. Те искат омраза, насилие и тирания. Спокойно, скоро ще си ги получите, само не знам колко от вас ще оцелеят. Обзетият от омраза човек сам трови себе си.

Чета в сайта на DW новината за подпаления бедомник - НЕ СЕ СПОМЕНАВА за националността на хулиганите...после се припомня историята за ритника в метрото и се подчертава, че извършителя е българин; колкото място е отделено за подпалвачите, толкова място е отделено и на историята с ритника...чудесен ПРИМЕР за политкоректната журналистика на DW....

истината е, че залогът в заигравката с утопията е много по-висок от всичко в плоската "реалност" на зрителя. Но най-вече е по-восок от самата нея. Докато на всеки до последно му е безразлично, че най-буквално се обрича на смърт, нещата трудно ще се променят. Единственото постижение си остава, че като отбор на този свят, постоянно губим шибаната игра по най-дивашки начин със всички козове в ръка. .... впрос за 100 000 : Кои са нежните думи с които се обяснява на говедо, че острие ще свали главата му след 3,5 секунди ? впрос за 1 000 000 : Когато изгориш злите думи в аушвиц, да не цапат приказката, тя става ли по-красива ?

Отговор за 100 000: Не се обяснява на "говедо" с никакви думи, няма да те разбере, точно защото е "говедо"! п.п. Изключвам животните, има вероятност да разберат, какво им се обяснява! Отговор за 1 000 000: Приказката не е задължително да е красива, а злите думи не могат да бъдат изгорени, те остават във времето и пространството, а и те сами по себе си не са зли, зъл е човекът, който им дава смисъл! :)

другарю дичев, да не забравя да ви успокоя, че вие не сте виновни, а средата, в която сте израсли. нали така. същата отровна среда, която вие създавате за следващите поколения джурналя. На вас и днес да ви кажат: "в името на манипулациите, внушенията и лъжите - бъдете готови!" вие отговаряте: "-за родината - винаги продажни!" накрая да ви пожелая и още нещо весело: бъдете весели и щатливи* в ада, който сами ни създадохте.

ПРИМЕР ЗА "КЛАСНА" "ЛЪЧЕЗАРНА" ЖУРНАЛИСТИКА ОТ ПЛОВДИВСКИЯ МАРИЦА Всички работници и служители от "ВМЗ" ЕАД Сопот получават коледни и новогодишни премии. Съветът на директорите реши в навечерието на Рождество Христово да раздаде на всеки по 462 лева, колкото е минималната работна заплата в дружеството. А миналия ден, по случай Нова година, ръководство гласува по още 100 лева на всеки работник и служител на ВМЗ. В най-голямото предприятие за боеприпаси у нас вече работят 4200 души, като само през изтичащата година новоназначените са 1400. Средната работна заплата през 2016-а достига 950 лв., за декември средното заплащане е 1400-1450 лева. Най-големият работодател в региона осигурява и най-високите заплати и едни от най-добрите в страната. ЩЕ КАЖЕШ ВСИЧКО ЦЪФТИ В БЪЛГАРИЯ .... САМО ДЕТО ОРЪЖИЕТО ОТИВА ЗА ИСЛЯМИСТИТЕ ТЕРОРИСТИ :)) .... И ТВА ГО ПРАВЯТ СОПОТЦИ , КАЛОФЕРЦИ И КАРЛОВЧАНИ :))

Джепането, както се разбра, се изкупува от България с одобрението на САЩ. "1849: Гутле Шнапа, съпругата на Майер Амшел Ротшилд, преди да умре тя заявява: (Ако моите синове не искат да има войни, няма да има). Уви, те искат постоянно все повече и повече."

ако от заглавието се махне въпросителната ще стане един много весел пост-некролог. някак си съм учуден от лекото пост-посъбуждане от дълбокия сън на дичев, който активно участваше във вакханалията, която обърна тотално понятията за добро и зло (главорези=опозиция)само-и-само да услужи на новото световно безредие и тежкото психологическо разстройство наречено за благозвучие -"глобализъм", а в същност властта на онез, които и днес манипулират лихвите на глобалния пазар (то да беше само това). един местен олигарх не може да има чак такова медийно влияние по света, като медиите, като дойче веле, които бълваха "полит коректни" "аналлизи!", под които коментарите още ненаписани изчезваха в небитието, защото опровергаваха безумието написано в медията. вместо да се правят репортажи от местото на събитието журналистите се задоволяват да препишат казаното от агенция ЕЖК.при това, само в случай, че отговаря на доктрината на полит.коректността на управляващите по сталинистки и с гьобелски средства, като подли внушения, безумна пропаганда и обявяване за смъртни врагове на всички, които не са с вас, дичев.

от журналистиката изчезнаха такива "жанрове", като разследващата журналистика. новините също бяха глобализирани, защото, като професор, който може да си позволи да пише и преподава всякакви щуротии, защото не могат да го уволнят, понеже винаги е на страната на статуквото, сигурно следите новините на повечко езици, които са поразително еднакви не само по съдържание, но и по внушения. да не ставам банален с примери за пропаганда около брекзит, Тръмп, войната в Сирия, атентатите и насилванията в Европа, както одобренията от вас на пропадащите за нас с трясък политики и политици на "коректността".... най-накрая, не виждам никакво предложение за изход. докато измислите едно, аз ви предлагам да махнете въпросителната от заглавието и да помислите дали и вие не допринесохте и не допринасяте за пост-истината и погребението на тази "професия", която зачерта половината от думите, като "некоректни"за да зарадва властта в коректността си към нея. властта, която се опорочи, заради липса на каквато и да е опозиция.

ОГЪН, ВОДА, ЗЕМЯ, ВЪЗДУХ ... НЮТОНИЙ = ЕТЕР = ОРГОН ... Изходът от СИСТЕМАТА ЗА МАСОВО ОПРОСТАЧВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - СМОЧ е преминаване на невидимото ниво - ЕТЕР. За атеистите, това са глупости и харесват измислиците на "журналистите".

Толкова словоблудство заради няколко изречения накрая, в които автора да си каже мъката - Светът се изплъзва от простата лесна за управление централизирана пропаганда и манипулация на западните медии, защото се появиха алтернативни канали за информация, пропаганда и дезинформация. По-добре в общия, хаотичен информационен шум никой да не е сигурен за истината, отколкото да се вярва на професионалната и добре пакетирана лъжа на казионната журналистика.

Евала на автора, респект за абсолютно точният анализ на случващото се не само в журналистиката, но и изобщо в света. Само едно нещо ме смущава не само в тази статия, а изобщо във всяка информация, която се изнася в публичното пространство: никой не задава глобалният въпрос "Защо?" и никой не се опитва /или по скоро не смее/ "да погледне зад завесата", въпреки, че се досеща кой е там !

Ами ти ако знаеш кой стои зад завесата ... ми кажи ни де ...

Зад завесата съм Аз-Богинята Мая. И понеже съм грозна и жестока, се крия зад "завесата" на лъжата и манипулацията.

Забавно е, точно DW да се вайка за журналистиката. Ну "лошите" я убиват, а тя се самоубива. Защото, точно като проститутките и журналистите "тичат" след парите и властимащите. И не рядко съчетават и двете професии. Отдавна са забравили, че "медия" идва от "посредник" (медиатор) - между хората от народа (обществото) и властта. Станаха съврталища на политически брокери... Жалка история и - жалка статия...

Е няма да чета тази помия от тинк-танковец,продажник антибългарин,както и кръстев,дайнов,минчев,младенов(незаменимото бивше министърче) и ред тинк-танк продажници.

Защо въобще има колонка на DW с евтина некачествена пропаганда, те верно че немците са пионери в пропагандата, но Гьобелс ако види нивото на тези и какви са отрепки и некадъници са би ги пратил където "висшата" му раса е пращала не толкова "висшите" и ЛГБТ-тата които сякаш са основното ядро на днешната DW

Минута мълчание за свободата на мисълта. Шшшшшш...

АКО ЧЕТЕШ САМО БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ И НЕ ЧЕТЕШ КОМЕНТАРИРЕ НА ХОРАТА И НЕ ГЛЕДШ СНИМКИ ПО СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ УЛИЦИТЕ СЕ МИЯТ С МЛЯКО , ВСИЧКО КАРА МЕРДЖАНИ , А НАРОДА НЕ МОЖЕ ДА ПОНАСЯ СВИНСКИТЕ ПЪРЖОЛИ ПОНЕЖЕ СА ЛЕВЧЕ/КИЛОТО :))

Сер.т с думи.

Защо е задъжително и неизбежно да НЕ се рационализират опциите за селекция на смислена информация, а се проповядва война срещу вещиците !? Въпросът е риторичен.

Откак DW Bulgarien бе Допуснато да стане Гггоуос бъльхауии/задунайки --> то Що ли НЕ може да прочете Човек там !

евреите превърнаха интернет в еврейска тоалетна ,сигурно това е искал да ни съобщи дойчевелския ни приятел по заобиколен начин ! и е абсолютно ,абсолютно прав !

Днешните медии (посредници). веднъш стомна, втори път стомна.......... ПР стана мръсна дума.

Това за което говори авторът е сегашният реалистичен вариант на глобализацията - Трюдо го беше казал в прав текст, т.е. че глобализацията в днешния си вид облагодетелства преди всичко глобалните (интернационални, мултинационални и подобни на тях) компании по света. Личното ми мнение е че трябва да се сложи юзда на този процес на глобализиране на света, друг е въпроса доколко човешката алчност е контролируема.

Интересно е да се публикува такава статия, точно в дир-а. Та дир-а си е един от най-манипулативните сайтове. Иначе е вярно, че журналистиката замира с бързи темпове.

Направо ги ожалих журналистите. Разни лоши хора публикуват лоши неща и нещастните журналисти за да не си загубят хляба /сиренцето, малкият коняк/ са принудени и те така да пишат. Ами точно във вестниците е пълно с непроверени истини или "провокативни" заглавия. Разбирай заглавия, които нямат нищо общо с истината. Защото така привличали вниманието на читателя. Ако заглавието е "Иван уби майка си?" с удобна въпросителна, разбира се, че читателят ще търси кой е Иван и защо е убил майка си. После се оказва, че Иван е действителна личност, но въобще не е убил майка си, а това е журналистическа "алегория". Нямао значение какво е разбрал цитателят, важното е да чете, да "кликне" така рекламният рейтинг се вдига.

журналистиката не е ли поръчкова? Само дето нивото и по-високо. Хайде моля ви се...който плаща,той поръчва музиката.

а що се отнася до пост-истината: информационното пространство се наводни от фейковете на западните медии, които безспир цитират измислени социални мрежи и лондонски араби без нито един репортер на терен ... в Сирия например. Фейковите репортажи на "Белите каски", който си снимат постановки и ги представят за истина. Или египетски фотографи, които ни пробутват деца и разрушени сгради в Кайро за Алепо. ПАК ЛИ ПУТИН ВИ Е ВИНОВЕН, бе!?

Иначе съм съгласен само с едно: "Това чудовище е създадено от пазарната демокрация"....

падало нивото на журналистиката! А защо? и откога?! Откакто медиите се комерсиализираха и почнаха да назначават всякакви момиченца на работа... Това стане след като вие, отворените, вкарахте в БГ западния модел, където парите са критерия за всичко. А сега: Кой ми в гащите! Аз пък казвам че има качествени журналисти още, ама те са останали от соца динозаври - да не ги изброявам. Толкова по темата кой, какво и колко.

Дааааа... Качествеени динозаври, като агент Павел, агент Сава, агент .... Динозавър до динозавъра... И защо ли все "хубавите" отминали дни славославят?.... Може би, защото новото време ритна копанката от която гмуцаха бел леб с масло и медец...

действителност се обслужва и от съответната на нивото и журналистика. Те са си взаимно необходими. Ако едната от страните превъзхожда другата....ще си е направо резил.

"Журналист може да стане всеки." А преди 10-15 години професор по политология в някой сороски институт можеше да стане всеки, дори да няма диплома по социални науки..... например някой завършил филология, като И.Д.!

хахаха... доживяхме радетел на глобализацията са оплаква от "юберизацията", който убива традиционен бизнес.... Доживяхме радетел на глобализацията са оплаква от разклащането на стожерите за човешката идентичност ... Е, нали точно вие, отворените, ни убеждавахте преди години, че светът трябва да се променя постоянно, да се развива, а да не стои консервиран в старите си черупки... Сега какво протестирате!?

Когато западът започна да губи пропагандната си война срещу света и е успешно разобличаван и на бял свят биват изнасяни истинските му намерения и цели, то веднага започна да ни пробутва тезата за "криза на истината". Започна да говори, че живеем във времето на т.н. "постистина", когато истината /неговата "истина" за света и процесите в него/ е мъртва...

Напълно подкрепям мнението ви. Стигнах до безумната измислица "пост-истина" и дотук! Който има време за губене, нека дочете словесната (грубо пропагандна!) плява на антибългарина Дичев. Как не спря този мер-завец да мъти главите на хората! Има истина и лъжа и нищо по средата. За съжаление Дичев се е бетонирал в ЛЪЖАТА.

айде пак на глупостите в дойче веле

+ глупостите на Дичев

пишат за неграмотна и чалгаризирана аудитория? Как ще стане тая работа?

Тоя нещастен изопачител и поругател на българската история ли наричаш "елитарен журналист" !?... Г-н Дичев, ти ли се така нелепо самопревъзнасяш?!?

Безсмислена статия! Журналистите били на изчезване! Пълна глупост! А "постистината" е нов грубо пробутван ни ефемизъм на думата "пропагандата", активно налаган от запада отново с пропагандна цел!

Викаш руските лъжи не се броят?

на Ивайло Дичев...в дира...на колко ли ще им издържат нервите да го прочетат до край? Който иска си го е прочел вече в ОФ Нюз...от два дни е там.

Аз започнах,имах желание,но не можах.Купен морален изрод критикува събратята си. Няма постиситна,Дичев, има истина и лъжа. Така е било,и така ще бъда.

Четох до третата непоносима грешка и предлагам на автора да си прегледа сглобеното материалче, ако има търпение и да се извини и на тези, които нарича колеги журналисти и на читателите. Добре е и да знае, че диплома се ПРИдобива, а не добива, както го е написал. Е, освен в случаите като него, очевидно.

Журналисът е глупаво и необразовано същество, чиято работа е да "информира" по-образованите и по-умните от него. Това се нарича парадокс.

Журналистът е човек, който няма мисли, и ги изразява.