Прощаваме се с президента Желю Желев

Поклонението пред тленните останки на Желю Желев се състоя в катедралата "Св. Александър Невски" в столицата. Опелото бе отслужено от патриарх Неофит.

Обратно в новината

Коментари - Прощаваме се с президента Желю Желев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е най-честният политок, който съм познавала!!! Какво значи "Бог да го прости" . Бог прощава грешните-за мен Жельо не е грешен. Защо Бог не накаже тия ,които съсипаха България и продължават да я съсипват???

Един голям българин, голям Човек поклон

Чувайте Дядо ви поп, Чада мои: Днес ни напусна един добър Човек! Един свестен и стойностен Човек! Един от достоен Човек! Един от скромните и велики герои на нашето съвремие! Желю Желев. Човек, без който нашето съществуване щеше да бъде друго. Човек с главна буква! Да забравим дребните ежби помежду си и да сведем глави в знак на почит! Бог да го прости!

25 години разруха ! 2 милиона българи емигрираха през тези години. И този е един от главните виновници за това !!

Ама как хубаво го носеха тези гвардейци само ,да им се не нарадваш .

Желю Желев си замина като честен човек, а не като крадец и изменник (Плевнелиев и останалата сган)

Защо не видях никъде Костов?

Човекът заслужаваше такова погребение!

Желю Митев Желев е епоха от новата българска история!

защо в ,,уикипедията,, биографичните му данни си ,,противоречат,,???

Abu Talib

Байгън с това демократично избран.ВНС е нелегитимен орган, тъй като неговите делегати са незаконно избрани.Всеки закон оттам насетне е неконституционен на тази основа, така че демократичност не може да има. Освен това решенията на някаква си Кръгла маса, където се прие да има ВНС не са и не могат да се считат за легитимна форма на законодателство.

ЯСНО И ТОЧНО -ДРУГОТО Е ИЗМИСЛИЦА И ПРАХ В ОЧИТЕ НА ОВЦЕЛЮДИЕТО...

даже и уикито е в противоречие??? защо ли??? ,,..Желю Желев е роден на 3 март 19з5 г. в село Веселиново, Шуменско. Има 3 братя: Йордан, Христо и Стоян. Завършва средно образование във 2-ра мъжка гимназия в Шумен, а след това Философия в Софийския държавен университет през 1958 г. Постъпва на работа като щатен секретар на Общинския комитет на ДКМС в родното си село, където през 19ш0 г. е приет за член на БКП. Научна дейност В периода 19ш119шч г., след издържан конкурс, е редовен аспирант във философския факултет към катедра Диалектически и исторически материализъм на Софийския държавен университет. Защитава дисертации за научните степени кандидат на науките (197ч) и доктор на науките (1988). През 1975 г. започва работа в Института по култура. От 1977 до 1982 г. е завеждащ секцията Култура и личност в същия институт. Като философ работи в областта на онтологията..,,??? след това пишат че не е работил в софия??? ,,..В подготвения дисертационен труд Философското определение на материята и съвременното естествознание и в някои предадени за печат научни статии критикува марксистко-ленинската теория, като се обявява за пълно и окончателно разгромяване на догматизирания марксизъм-ленинизъм и неговите учреждения. Отпечатва дисертацията си в 200 екземпляра на циклостил и я разпространява в средите на научната и художествена интелигенция по системата самиздат. За тази дейност през 19ш5 г. е изключен от БКП (чийто член е от 19ш0 г.) като антимарксист и антиматериалист, който няма нищо общо с идеологията на Партията. По-късно е уволнен от университета и по етапен ред изгонен от София, а дисертацията не е допусната до защита. Отнето му е временно софийското жителство и се установява в селото на съпругата си Грозден, Бургаско..,,???? живял ли е и работил след това в софия ??? ,,биографиите,, не са като ,,досиетата,, да ги ,,скриваш,,!!!

Да беше добър човек но не беше за президент в такъв важен за държавата момент.Нямаше нужните качества за това.Бог да го прости

Елементарен човек, може да е бил честен, но това не стига да си президент! По-елементарен от него е единствено боко, и чак след време ще се разбере колко много е загубила България от хора, като Желю, боко и плевнята, сложени на ключови постове!

По-елементарен от теб е само идола ти Болен Пидеров. Но и това ще свърши скоро де!

А какво ще кажеш за СерГей ?

А най-елементарен си ти, когото след време ще хвърлят в някой гроб, ще буренясаш, и никой повече няма да си спомня за теб!

Данчо, Данчо, "Елементарно, Уотсън" ако го каже Ш. Холмс ще го разбера, но ти е трябвало малко да залегнеш над учебниците и след "елементарен" да можеш да разкриеш "убиеца"!

ЧОВЕКЪТ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ,ЗАЩО СЕ НАХВЪРЛЯТЕ КАТО ХИЕНИ -КАКВА НИ Е ПОЛЗАТА ОТ ОПИСАНИТЕ ПО-ГОРЕ ВРЕДИТЕЛИ

Почивай в мир Д-р Желев.

Бащата на Булгаристан.

единствения политик ,който не е забогатял от длъжността си ,това говори повече от каквото и да се -скромен,не ламтящ за пари,живеещ в обикновена гарсониера ....може ли да се сравнява със следващите президенти и мезонетите им и вилите в Гърция и Испания?

Забравяш Жан Виденов, който се противопостави на свои и чужди в интерес на България и ... му скроиха шапката!

да, доста хора обаче се поддават на пропагандата, че Виденов е виновен за всичко! Никой не помни, че газовите тръби ги спаси от руснаците именно той, че се опълчи на Рем Вяхирев, че изплащаше с бесни темпове външен дълг, похарчен от Ф.Димитров и предишните идиоти - премиери. И че искаше да вземе заем от само 1 млрд. долара, за да избегне хиперинфлацията и нито руснаците, нито Запада му ги дадоха! За сравнение- вижте колко стотин млрд. досега се изсипаха само в Гърция и резултата е нулев. А в Португалия, а в Испания, а в Италия....

да, доста хора обаче се поддават на пропагандата, че Виденов е виновен за всичко! Никой не помни, че газовите тръби ги спаси от руснаците именно той, че се опълчи на Рем Вяхирев, че изплащаше с бесни темпове външен дълг, похарчен от Ф.Димитров и предишните идиоти - премиери. И че искаше да вземе заем от само 1 млрд. долара, за да избегне хиперинфлацията и нито руснаците, нито Запада му ги дадоха! За сравнение- вижте колко стотин млрд. досега се изсипаха само в Гърция и резултата е нулев. А в Португалия, а в Испания, а в Италия....

да, доста хора обаче се поддават на пропагандата, че Виденов е виновен за всичко! Никой не помни, че газовите тръби ги спаси от руснаците именно той, че се опълчи на Рем Вяхирев, че изплащаше с бесни темпове външен дълг, похарчен от Ф.Димитров и предишните идиоти - премиери. И че искаше да вземе заем от само 1 млрд. долара, за да избегне хиперинфлацията и нито руснаците, нито Запада му ги дадоха! За сравнение- вижте колко стотин млрд. досега се изсипаха само в Гърция и резултата е нулев. А в Португалия, а в Испания, а в Италия...

Abu Talib

Данчо, Виденов падна за това, че не знаеше какво подписва.Постановлението с което се даваха бонове за приватизация, не предвиждаше бонове за починалите, нито пък наследниците им имаха право да вземат бонове.Оставката му бе поискана от Дружество НОВАЕ, подписът на телеграмата е на доцент Емил Михайлов от Свищов, доктор по финанси.

Трийте, трийте...да живее демокрацията....

Бог да го прости! Но наистина е жалко да се четат злобни изказвания за един достоен човек! Срам, ме е да се нарека българин сред толкова некрофаги!

Сегашните " опечалени" го издигнаха,като знаме, докато се уредят- кой в България, кой извън България, след , като ги укори за това,те го захвърлиха най долу и го превърнаха в изтривалка.Нямаше кой да каже една дума за него.Сега са отишли там и ще го използват за последно- да ги покажат отново с него.Беше малък в политиката, но голям мъж.Макар и скромен, защото сега критериите са други-я ги вижте какви тъпанари се кандилкат по ТВ.

Желев беше чист, наивен и добронамерен човек, достоен за уважение и почит. Понесе с дойстойнство много удари под кръста от врагове и ,,приятели". Личният му живот бе направо трагичен. Но Желев е неизмерима величина спрямо жалкото хамериканско клекало Плевнелиев

Седерасти, които горяха книгите му сега леят крокодилски сълзи.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЖЕЛЕВ, ВЕЧНА МУ ПАМЕТ, В ПОСЛЕДНОТО СИ ИНТЕРВЮ ПРИЗНА ГОЛЯМАТА СИ ГРЕШКА - ЧЕ НЕ Е ЗАБРАНИЛ АНТИЧОВЕШКАТА ПАРТИЯ БСП.

Abu Talib

Късно е либе за китка....

За умрелите или добро или нищо. За този - нищо... Или само това: - удобна безлична фигура за БКП, която гарантира "мек" преход (т.е. без опасност за интересите на номенклатурата и поколението й). - основен виновник за връщане на земята в "реални граници" и изколването на расовия добитък-т.е. ликвидацията на селското ни стопанство. -На въпрос "а как ще се оправят пенсионерите в новите икономически условия", отговори: "Скоро тази група рязко ще намалее..." -Лична оценка: елементарен честен човек без особени възможности, удобен и използван от Номенклатурната Мафия, коетосега се вижда с просто око (виж Станишев!)

И най-важното - благодарение на този престъпник ДПС получи легитимация. А те после от благодарност го избраха за президент. Или накратко казано - от него започна унищожаването на България.

Ако добре си спомням, същия този пусна и затворниците. И до днес не могат да ги преберат, за което си плащаме всички.

Желю беше човек за разлика от мутантите оглавявали след него СДС.

Поклон пред паметта на д-р Желев! Бог да го прости !

И още веднъж - Съболезнования ! ----- А Можеше да попоизправи Нещата...

Нищо не можеше да "попоизправи" - беше елементарен и без лични качества на държавник. Ако си спомняте БКП си беше подготвила друг, ама той се изцепи неразумно от трибуната на Парламента срещу Номенклатурата и беше "сменен" в последния момент пери гласуването от безличния Желев, който едва не умря от изненада... Така че - лека му пръст и толкова...

В Началото - Е Винаги Словото, Колега ! т.е. Ако бе започнал Разговора с Нас-Всички... (, който Разговор - И до ден Днешен Не е...)

КОЛКОТО И ДА ЗЛОБЕЕТЕ, ДОРИ И В ТАЯ ТЕМА, КОМУНОИДНИ ГНИДИ, СМРАДЛИВИ ДЕТРОЙТИ И ЧЕРВЕНИ ЗЪБАРИ, ВАШИЯТ АНТИЧОВЕШКИ КОМУНИЗЪМ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ. И ЗАТОВА ИМА ПРИНОС И ПРЕЗИДЕНТА ЖЕЛЕВ, ВЕЧНА МУ ПАМЕТ.

комунизма никога не си е отивал..- за да говориш , че няма да се връща... доказателството е , че само комундели са на власт ./..и техни измекяри - тръбят , че е демоктация и им лижат задните.....

Бог да прост и този грешник! Липсата на решителност и голямата политическа адаптивност към себеподобните му докараха страната до просешка тояга от грабителите- мутиралите комунистически велможи!

Бог да му прости, голяма е неговата заслуга дпс да са в парламента.

Желев искаше да обедини балканите, това беше и една от основните причини великите сили да го смачкат.

Всички знаеме как беше избран Желю Желев и защо? По удобна марионетка на Луканов нямаше по това време. Ако трябваше да правят преврат сините, нямаше да го направят никога. самият факт, че СДС беше създадено след 10 ноември трябва да ви говори., а клубът за гластност бе създаден от Соня Бакиш, Блага Димитрова и други партиини функционери за да има уж някаква опозиция. После всичко се изроди и изплува една мръсна пяна от некадърници, която от ачност изроди и съсипа всичко хубаво, което беше замислено та до днешни дни. Мир на душата му на д-р Желев добре е, че съхрани поне честноста си.

Срамувам се , че съм се родил в тази държава! Срамувам се от коментарите на индивиди които дори не знаят защо живеят! Днес е погребението на единственият честен и от много неразбран политик от най новата ни история! Поклон пред паметта му!

Равнис пред ЧОВЕКА и Президента Желев господа политици/мутрагени/ , ако изобщо можете да го направите, защото сте си изгубили човешкия образ и морал

Практически извод от Президенстването на ЖЖ :От Философските факултети файда няма. Парите им да се дадат на Факултет за ПАРКИРАНЕТО. Първи семастър-Що е улица-2-3-4 лентова. 2-сем 1 и 2-у посочни движения. 3-устройство на светофара. 4-сем пътни рампи и Забрана на Кръговите движения като източник на безотговорност. 5 и 6-сем ПАРКИРАНЕ -устройство на паркомястото и формула за съотношение брой жители/брой коли. Подградинкови паркинги.Общината -Гарант за паркирането.Пълно разследване дейността,финансирането и задачите на Зелените и други съмнителни и осукващи се партии.

Бог да прости Желев и грешките му спрямо българския народ!Скромността му е за пример ,но за кого?Предполагам ,че не е за демагозите ,дошли с луксозните си возила ,за да се простят с него,придружени от по 10 пазванти!

Грешките са на самия народ, заради манталитета му! Никой не може да помогне...

Отиде си един наивник, част от шайката, която обрече страната ни на мизерия и разруха...

Честен като цяло, но глуповат и наивен и просто беше маша на комунистическите сатрапи и депесарските башибозуци.

Отиде си още един добър човек. За това какво какво е направил или не , да оставим да го съди историята. Поклон пред паметта му.

Омерзен съм от лицемерието на някои от седерастите, които палеха книгите му, а сега леят крокодилски сълзи.

Най-уродливата форма на комунизма е превръщането му в шувенизъм, Желев не го допусна. Позорно е за всеки българин, същества като бялата, потурчена златка да са в народното събрание, а не в затвора да си търси мургав мъж!

Символ на светлите мечти на народа, които, уви, не се осъществиха... Светла му памет!

Омерзен съм от лицемерието на някои от седерастите, които палеха книгите му, а сега плачат с крокодилски сълзи