Силно земетресение разтърси Южна Гърция

Силен трус бе регистриран в южната част на Гърция. Магнитудът е 5,7. Земетресението е дълбоко и сеизмичните вълни се разпространиха надалече.

Обратно в новината

Коментари - Силно земетресение разтърси Южна Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според редица предсказания, тази година Гърция ще изчезне от земята/П.Димков/

Затова нема да се косите! За протокола: Петър Дънов е казал във връзка със загубата на беломорска Тракия след 2-та Св. В., да не скърбим, щото морето ще дойде до Родопите.

Няма такива предсказания. Имасхе за 2010-та и се прие, че финансовото пътува е всъщност това, за което е ставало дума.

че май ние ще изчезнем преди гърците.

Ебаси снимката- прилича на арабски град,Тия паркове нямат ли ?Мислех,че София е грозен град.Ебаси дупката.

Това е проблемът в България..... Че,гражданите тук,мислят,че няма как да съществува по-лошо!! Докато,не се види на живо...В Гърция,почти всички градове,са на тоя хал!!Никаква зеленина,и само бетон и асфалт.... Атина е 5,5 милиона,и зеленината(включително тревните площи,е 0,200 кв.м. на човек...В Солун-същото!!Както и в редица други градове......Това ксоето виждаш на снимката,всъщност е характерно за Атина и Солун-за съжаление......

София, като се абстрахираш от нЕкои квартали, като цяло е един (много) хубав град. Разнообразен, зелен и има всичко, което си пожелаеш. Има душа и "присъствие". Признават го и хората от западните страни, тези дето им казваме "бели държави. Но за това са нужни съответните сетива и дадености, за да можеш да оцениш всичко това.

Атина е красив град - но то в цяла Гърция почти няма зеленина - такъв е климата. Тва е се едно да искаш в София да има палми по улиците?

Вместо отрицателни коментари, по-добре е човек да се поинтересува защо южните градове изглеждат така. Улиците са тесни, за да си хвърлят сянка сградите. Когато мястото е силно ветровито, улиците освен тесни са и с много завои. А средиземноморската дървестна растителност е специфична и не хвърля сянка, тъй, че и да има паркове, те няма да бъдат като нашите. Учете повече!

Ханиоти .Халкидики Точно по това време правехме сутрешния джогинг само 5 км. Нищо не сме усетили само дето дрешката ми натежа от пот все едно че съм бягал мараттон...

Cyce

Е какво чакаше да усетиш на 800 километра от епицентъра? Най-много някоя чайка да ти се изцърка на маратонките ;)

Може и да не се усеща ама се отразява - особено ако има нещо разхалтавено -бъбреци сърце стави.

Какво сте правили??????????Сутрешния ъъъъ какво? Джогинг???? А бихте ли превели, моля? Аааа! Поредните "модерни" полуанглийскоизвратеняшко говорящи. Аааааааааааааааааааааааа!

Откога търчанетв стана извратено? Както и да го наречеш - едно и също е. Та дори и да е в памет на новозеландската легенда - Артур Лидиард

Силна земетръсна година. По целия свят. Гърция е сеизмичен район. И Турция също. От доста време търски сеизмолог,светило в професията си предупреждава, че под Истанбул в Мраморно море има огромен натрупан потенциал за силен трус. Предположения за поне 8-ма степен по Рихтер. Дано такова чудовищно нещо не се случи, че ще бъде страшно и у нас.

в Гърция,хората са свикнали със силните земетресения. А,и след 1983 година(когато стана първото заматресение с големи щети и много жертви-предищното е било на Ионийското море през 1960 година))строителството на сградите наподобявя това-на бункерите!!! Малкото щети(и евентуално,и жертви)се дължат на "намеса" по сградите,което води до нестабилност!! Ако се случи да сте в Гърция на почивка при земетресение,не се паникьосвайте.....Застанете под касата на някоя врата,под "Г"то на колона и трегер,или под маса(или легло),и чакайте да "мине"! Същото важи-разбира се-и за България!! В никакъв случай,не тичайте извън сградата,и не влизайте в асансьор-дори след земетресението!!Също така-не се приближавайте до стълбище!!

Специалисте, а ако съм си препълнил чашата с узото до горния ръб и при земетресение започне да се разпличква навън, а в същото време устата ми е пълна със сувлаки и не мога да отпия, какво да правя?

Cyce

Елементарно, в таквиз случаи се молим труса да не е толкова силен, че да обърне полупълната бутилка от масата и сувлакито да не се напълни с мазилка паднала от тавана...

Ако узото е от по-скъпите,изплюваш сувлакито в джоба(за по-късна консумация),и на един дъх-изпиваш узото.... Все пак,сувлакито е само за 1,50,нали...... П.П. И не е "Барбаяни"а "Варваяни"...Узото имам впредвид!!

Няма да е от неграмотност това. Нали е модерно да се използват все повече чуждици. Все пак от посолството на ФАЩ са им спуснали опорните точки. Турцич ни е приятел , а Русия враг.

Българският език Или как стана така, че паспортът вече е айдентити кард, а кюфтето мийт бол: "Здравейте! Звъня ви по телефона, защото няма смисъл да ви мейлвам. Искам да ви поканя съвсем пърсънъл на един мийтинг на нашия тийм, който да ви даде някакъв фийлинг за нашата работа и определена визия за един лонг търм период. Бихме могли да дебатираме видяното и да си шерваме някакви идеи, ако сте в кондиция след срещата." Ето така един човек се обади да ми предложи работа. След горното изложение изпадна в обяснения как неговия интеншън бил аз да супервайзвам тийма, който си има сентрал офис, ситуиран в доста комуникативен район на София. След това ми разясни структурата на екипа си, като наблегна, че работят по таск форсове, имат строги дедлайни, които скипват само в емърджънси кейсис и дискъсват всички проблеми на стаф мийтинги всяка седмица. За да ме приобщи към идеята, изтъкна, че групата се ъпгрейдва и чрез различни тийм билдинги, които фиксирват в зависимост от оф офис дните.

Ми такава ти е работата, всяка работа си има жаргон :-) И между другото - напълно разбираем е.

ако напарвим един анализ се оказва. Липса на професионализъм, илпса на обучение, липса на знания в областа. липса на говорни и аналитичин способности. А за това че всяка нация е интересна сама по себе си и трябва да се запазват нейните специфичности това изобщо не го разбираш. Да се посмеем на българския народ най-простия в света.

Чалева с това афтършок направо изби рибата.Разбрахме,че знаеш английски нали него си писала че го знаеш при постъпване на работа,ама работиш в БГ.

"Разбрахме,че знаеш английски " Тук грешиш. Явно не знае английски, още по-малко какво значи "aftershock", а дори по-малко как се превежда.

Cyce

Aftershock-а се пие в чашки за шотове със сламка, като преди това течността се пали! Знае Чалева, не е вчерашна явно :DDDD

"Силен афтършок"???????? Защо не пишете на български? Или го забравихте? Или се правите на???? Еееее, какви епитети ми идват на ум но ако ги напиша, знам че ще бъда изтрит! НЕ УНИЩОЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!!!!!!!!!!!...........

Щях да напиша същото. Поне да бяха питали чичко Гугъл, в този случай щеше да им даде правилния отговор.

Ирония му казват,не развала.

До джурналиста написал статията. В България термина aftershock се превежда като вторичен труд. Да Ви *ера на английския смотан!

Толкова се ядосах на това, че даже трус съм го написал труд !