300 000 са диабетиците у нас, 250 000 са болни, но не го знаят

Около 300 000 българи са с диабет, а 3000 са болните деца. Други 250 000 възрастни страдат от болестта, но не го знаят, защото са засегнати от така наречения скрит диабет.

Обратно в новината

Коментари - 300 000 са диабетиците у нас, 250 000 са болни, но не го знаят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се отпуснат лентички за самоконтрол на хората над 18 години! Подкрепям.Диалета тип 1 на децата когато навършат 18 години си остава инсулинозависим,и са им необходими лентички за контролирането на кръвната захар.С 150 за максимум 2 месеца, 600 броя е точно толкова,колкото са необходими за диабетиците,за да си контролират кръвната захр!

За изработването на инсулин отговорят Бета клетките. При слаб имунитет вирус може на време да се претвори в бета клетка, имунните започват да го атакуват и войната продължава докато 80% от клетките, способни да изработват инсулин, не загинат. Оттук нататък се повишава захарта. ИЗВОДИ: силен имунитет, за който наистина помагат билки, защото чистят организма от отрови. Организмът по-леко се справя с вирусите, паразитите, и по такъв начин се предпазва и панкреаса и всички останали органи.

В интернет има рецепта за диабет .Може да се намери под заглавието"Петър Дънов -Билки и лечение 313 рецепти за 101 болести".

Не само за диабетно болни, ЗА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ТАЗИ ПОРОЧНА ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА.

-Само Фармацията не е в криза, ама на мен тоя скапан живот ми писнна!!!!! -Не искам да го живея по тоя начин и да ми давате акъл!? -И ако съм жив още няколко години, благодарение на вашите чудодейни лекарства!?! -Колко ли пари ще спечелите от това, съм жив!? -Няма толкова профанизирана държава , като България!? -Лично съм платил в Пирогов с връзки, за операциите на двете си деца от апендикс по 300 лв, преди 8 години!? -Ще ме попитате защо не съм се оплакал-на кого, като гледаш детето си как умира-НЯМАШ ИЗБОР ПРИЕМАШ ВСЯКА ОФЕРТА А ТЯ ТИ СЕ ПОДНАСЯ ПО НЕИЗБЕЖЕН НАЧИН!?! -Кой Родител не би постъпил, като мен!?

Как и защо е създаден ГЛЮКОНОРМ ПЛЮС? Диабета е болестно състояние на организма, което е следствие на нарушената ендокринна функция на панкреаса. Винаги причината е преживян стрес и нарушение на нервната система, при което се получава силен спазъм в панкреаса и той спира да отделя инсулин. За да се нормализира естественото състояние на организма, трябва да се направи комплексно лечение върху нервната система, черния дроб и функцията на панкреаса. Погрешно е веднага да се включва инсулин. Започне ли инсулинолечението, пакреаса става ленив и това затвърждава диабетното заболяване. Глюконорм плюс съчетава всички билки, които оказват благотворно действие върху кръвната захар, нервната система и чернодробната функция.

Как действа? Глюконорм плюс е билков продукт, съдействащ за нормализиране на кръвната захар. Съдейства за подобряване работата на панкреаса и регулиране на отделянето на инсулин в кръвта. Допринася за намаляване нивото на повишената кръвна захар. Д-р Тошков лекува диабет I-ви и II-ри тип, както и всички нежелани реакции в следствие на диабета: ретинопатия, нефропатия и невропатия с помощта на Глюконорм плюс .

диабет II тип, забавенметаболизъм, повишено съдържание на мазнини в кръвта, повишен хо-лестерол, натравяния. При простудни и грипни заболявания- антисептик,нездравословно хранене, стресов начин на живот, липса на движение,борба с наднормено тегло и целулит, язва Действие: Основното действие на канелата е свързано с регулиранестойностите на кръвната захар в организма. Канелата е антиоксидант.Тя подпомага обмяната на веществата и кръвоснабдяването. Микрое-лементът хром подпомага транспортирането на глюкозата (кръвнатазахар) през мембраните на клетките и вътре в клетките, където тяможе да бъде изгорена и превърната в енергия. Хора, които не получаватдостатъчно хром, могат да развият нетърпимост към глюкозата Хро-мът също така подпомага повишаването на липопротеините с високаплътност добрия холестерол, който помага за изхвърлянето от тялотона липопротеините с ниска плътност лошия холестерол.. Помага заподдържането на кръвната захар. Комбинацията с цинк подпомага клет-ките при усвояването на глюкозата.

Значи въпреки,че всички са болни от диабет, лентички и глюкомери само на инсулинозависимите, другите нали са богати могат да си ги купуват!Аз например 50 купени лентички ги ползвам 6 месеца, щото нямам пари за тях.Пия си хапчетата и меря захар, само когато усещам,че ми е ниска , да видя дали да хапна сладко.Не контролирам високите нива, защото нямам с кво.

А докторите знаят ли че са за разтрел!!!! Диабета вече се лекува!!! Стига сте лъгали народа бе пишман доктори!!!

За всяко неспешно състояние първо се насочете към нетрадиционната медицина - билки и други природосъобразни съвети. За висок холестерол в никакъв случай промишлени лекарства. Световните изследвания сочат, че еднакво умират хора от инфаркт и инсулт употребили и неупотребили такива лекарства, нещо повече, ПО НОВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПРИЧИНЯВАТ РАК. За диабет пийте билки пречистващи черният дроб - Хепатостим, Лив 52, Карзил. На Хималая има билков препарат срещу висока захар - Диабекон. Съвременната медицина е така тясно обвързана с фармацията и такъв бизнес са им болните хора че нямам думи.

Нищо оптимистично няма в постингите ви! Ако това, което пишете е вярно, а не измислица, то сте имали неврологично разстройство, а не диабет. Мислете за психиатър, душко! С какво се лекува диабета? С присавдане на стволови клетки и е много спорен резултата.

Там е работата господине, че лекарите не ми обърнаха никакво внимание за моите съмнения за вегетативна дистония , а веднага искаха да ме причислят като диабетно болна със здравна книжка и лекарства. На всичкото отгоре без никакви , ама никакви сериозни изследвания щяха да ми извадят здравната книжка за доживотно болна. Е, може и да имам диабет, но една година ще се отдам на природата пък чак тогава ще се предам на докторята. А съм оптимистка, след като две години разстроен цикъл ми се оправи само за два месеца билки и кръвното ми е съвсем нормално/дори ниско/ през цялото денонощие , то значи и кръвната ми захар ще влезе в норма. Между другото от билките понякога така ми пада, че започвам да треперя. Е кво ще кажете? А ако не знаете да ви кажа, че хромът участва в молекулата на инсулина и вкарва кръвната захар в клетките за преработка. Едно от съществените неща на диабет тип2 е че може да имаш достатъчно инсулин, но клетките да резинстентни на него. Има едно много хубаво природно лекарство но струва 50-60 лева за три месеца - канела+хром+цинк

Някой бърка диабет с хепатит, но на простите им е простено. Диабетът, драга оптимистке, не е болест на черния дроб, а на панкреаса. Хайде у лево.

хехехехех ако някой бърка хепатита с диабет това не съм аз хахахахах напарво си изложи колегите хахахах

за такива като теб които органите са отделни звена и черният дроб е на венера пък панкреаса на марс , е създадена съвременната медицина. хайде у лево да научиш функциите на черният дроб в организма

Само до преди 3 месеца правех 200/100 кръвно с висока захар и холестерол и разстроен месечен цикъл. Отказах традиционно лечение и минах на билки. Невролаксин, Глюконорм на Тошков. Абана, Evecare на Хималая Отделно таблетки Хром, Лецитин и Магнезий. Резултата не закъсня. Кръвното освен че ми се нормализира, понякога ми е 110/70. Цикълът от 2 месеца ми е нормален. Диета без сладко и бял хляб , а хляб Бонус и фруктоза и Стевия за подсладител. на много места в интернет чета , че диабет тип2 със диета, движение и билки може да се излекува и смъкване на излишното тегло задължително. Имам жив пример на човек с номрализирана кръвна захар след смъкване на 30 кг от телесната маса, без употреба на никакви модерни лекарства. някои лекари препоръчват билките, защото те освен че смъкват захарта , карат панкреаса да отделя собствен инсулин и му възстановяват клетките.

Интересно от какво си вдигала такова кръвно?Личи си ,че имаш пари, щом говориш за диети и билки, повечето хора ни диети,ни билки, ни изброените лекарства могат да си позволят.Питала съм колко струват. За да се лекува човек трябва да има пари

Само че аз част от билките ще ги спра на 3-ия месец за почивка, а други ще ги пия една година. Докато промишлените са до живот. Само като чуя до живот и ми се изправя косата, а за страничните ефекти да не говорим. Лекарства за кръвно пишат вече на съвсем млади хора за нищо, като се опитват да ги заведат като хронично болни, без да търсят причината от какво е това кръвно при този млад човек. Минеш ли на лекарства всеки ден, си с двата крака вътре , а на мъжете даже спират да им стават .... И имам пари да, да си платя тези разфасовки по 2-3 лева , но се чувствам перфектно и без никакви странични ефекти. Докато вие всеки месец се ръсите за отрови по 40-50 лева от които надежда никаква нямате.

Нима тип2 да е само от неправилно хранене и начин на живот.Ако сте пострадали от ненавременно поставяне на диагноза защото нямате пари да си платите допълнително за изследванията и след това да си купувате лекарствата изхода не е много добър

100 000 доктори са малоумни, но не го знаят.

"Да се въведе изписването на инсулин за срок от 3 месеца, а не за 6, както е в момента. " Пак са писали неподготвени, в момента е точно обратното, рецепти се издават на 3 месеца.А и какъв е смисълът родителите да настояват по-често да ходят да чакат по опашки и да губят няколко часа от времето си.

НАРИЧА СЕ АКТИВНО АМБУЛАТОРНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ. Поне чрез безплатните лекарства ги принуждават да ходят на контролни прегледи, което е само в техен плюс, а не досадно губене на време.

Най-коварната болест!

защо не го знаят,а вие го знаете-значи сте го програмирали,така ли?

Щом те не знаят,как вие разбрахте ??

Смях и толкова, хората не знаят-те пак сметнаха, че толкова.Ха-ха................

От НЗОК обясниха, че касата отделя най-много средства за лечение на хипертония и диабет. ИЗЛИЗА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ ПООЩРЯВА! Високото кръвно, както и диабетът това не са болести, а начин на неразумен живот. Защо именно пълните хора често вдигат кръвно, защо те са рисковата група на диабета? Защото организмите им са претрупани с отрови, и вместо да минат на сурови плодове и зеленчуци, на вода, на кисело мляко, те започват да пият лекарства. Нито едно лекарство няма да помогне, докато не изчистите клетките от токсини. А това, че диабетът вече притиска и бебетата е повод родителите сериозно да се замислят за състоянието на своето здраве преди зачеване на бъдещото поколение.

Ми аз бях абсолютно слаба, когато заболях от диабет първи тип. Нямах кръвно, движех се добре. Бях на 24 години. Знаеш ли че диабет се отключва и от заболяване - пневмония, често и от някакъв стрес. Че е и наследствен, примерно от баба дядо с втори тип, може ти да заболееш още на 20 години от първи тип. Детския диабет едва ли е свързан точно с неправилен хранителен и двигателен режим. Не е и толкова свързан с навици на родителите, по време на зачеването доколкото съм запозната. Обичайно втори тип диабет е от вредни навици, лошо хранене и липса на движение. А и той трудно се хваща и уврежда ли уврежда тихо. А ти не предизвиквай съдбата и не изричай толкова тежки думи. Радвай се че си здрав/а и не бързай да осъждаш болните. Да не говорим за родители на малки деца болни от диабет, на които и без това им е тежко, остава и такива като теб, да седнат да ги винят.

Господине /жо, Вие сте за съжаление щом разсъждавате така.Дали едно малко детенце ,на 3-4 годинки е дебело и пълно с отрови от живота който е живяло?Помислете преди да коментирате!

страда ти ану.чето да ти го разчекна

педофилите не са добре приети у нас, хеле пък и да коментират под статиите

Само в България наричате диабета болест. Това е състояние. Не трябва да се стресират гражданите. Когато спрете да ги третирате като болни, повече хора ще започнат да се изследват...

несериозно е да се полагат само 150 лентички за година и да се търси добър контрол.купувам си на всеки 2-3 месеца по още 150. Министерството трябва да помисли и на кого се изписват ленти и глюкомери,защото познавам възрастни хора,които нито използват, нито си помислят за контрол на кр.захар.А младите трябва да си купуваме

всъщност зная си го, но не мога да го докажа, понеже съм безработен, нямам пари и нямам право на здравноосигурителни услуги, а нямам пари да отида да се изследвам и да го докажа. Свалих 10кг. мускулна маса, често се схващам, треперя, устата ми съхне, жажда, непрекъснато търся нещо сладко, много вода пия, често пишкам, зрението ми отслабна, бъбреците му ту разреждат, ту не, тръпнат ми устните, боли ме по хода на големия десен бедрен нерв, краката ми се подгъват, чернее ми пред очите, залитам понякога ... всички симптоми на декомпенсиран диабет, но с постоянно ниска кръвна захар имам, но... нямам право да отида на лекар.Има ли безплатна диагностика някъде? КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКИВА СЛУЧАЙ - КОЙ ПОЕМА ПОНЕ ДИАГНОСТИЧНАТА ЧАСТ, АКО ПАЦИЕНТЪТ ИМА СЕРИОЗНИ ОПЛАКВАНИЯ, НО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ПЛАТЕН ЛЕКАРСКИ ПРИЕМ.

Как точно ти се разреждат бъбреците, че и моите нещо са много нагъсто? Някакви други симптоми, като кокоши тръни, напр., нямаш ли?

Сложи си пенджерите и чети по-внимателно. И попрегледай глаголните форми съдържащи възвратната частица "се". :)Когато е нарушена бъбречната функция, относителното тегло на урината излиза различно в цукалото. Това се изследва с т.н. функционални бъбречни проби - за разреждане или за концентрация. Кокошите тръни са ювенилно вирусно заболяване и нямат голямо общо с кръвната захар, а предимно са по причина на слаба имунна защита плюс известни кръвно-хормонални аномалии. И пак ти казвам, подигравачо... ДУХАЙ ГО! знаеш, че училите медицина са едни от най-цапнатите в устата интелигенти, наравно със стоматолозите са цапнати, не по-малко.