МС предлага пакет от 3 вида промени в здравеопазването

Правителството прие пакет от предложения за законови промени, свързани със Закона за здравното осигуряване, каза пред журналисти здравният министър Петър Москов

Обратно в новината

Коментари - МС предлага пакет от 3 вида промени в здравеопазването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно нещо разбрах със сигурност - според Москов всички ние с нас караме "безкрайно скъпи коли" !!! ??? В коя реалност живее тоя?

ИСКАМ да видя! ИСКАМ да призовеш/накараш/ и римляните да си ги платят! Искам да го видя това и тогава ще дойда и ще ти целуна дори каката!!!!!!!! :)))))))) Цезарю Московий! :)))

*каката да се чете-краката!

Последното изречение на съобщението цитат на министъра ли е или интерпретация на журналиста.Защото от социалното министерство говорят точно обратното-да се увеличава пенсионната възраст защото се е увеличила средната продължителност на живота и сме ОК

Pesh0

Примера на Москов , с катастровата и операцията е тъп почти колкото цялата здравна система . Отделно , каква е тази институция , която ще търси пари , 15 години на зад . Че те банките , нямата такова право :)

3 промени като затваряме още 3 болници, увеличаваме още 3 пъти вноските за здравно осигуряване, 3 пъти повече лекари и сестри емигрират в чужбина, увеличаваме 3 пъти разходите на здравната каса, 3 пъти вдигаме заплатите в здравната каса, 3 пъти по-малко лекарства ще се покриват от здравната каса, 3 пъти ще се вдигне смъртността, 3 пъти....................

С камъни ще ви изгонят хората , некадърници мръсни.

не сум сугласен. вие да не сте мюсулманин ?те хвурлят камуни(обикновено по вурсани хора).сасрамете се от поста си! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

няма от какво да се срамува! прав е- малоумен министър плус корумпирани лекари трябва да се изгонят с камъни. спрете да кардете!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С тези мерки на тоя набеден бизнесмен, от 30 място ще отидем на последно.

Когато спрат да ме изнудват от бялата мафия да плащам всичко от джоба си, въпреки че дейността е покрита от ЗК да ми се обадят. До тогава нито лев за осигуровки- ходя си на частни прегледи, за да не плащам поне по два пъти. Спрете първо огромните кражби на бялата мафия и хората сами ще видят, че има смисъл в осигуряването. Аз няма да хрантутя администрацията и крадливите алчни лекари. Освен това, в ЕС няма нито една страна, в която е задължително да си здравно осигурен- ако не искаш-просто си плащаш на частно, така че да го !

тук е садулжително!!!!!!!!!!!!!!!!!няма друг начин. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хаха, точно и германъ имам в предвид, живях и там , не ми говори смехотворни неща! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От къде на къде аз ще плащам редовно здравни осигуровки и ще имам еднакви права с тези , които възстановят за 3 години , оперират се и пак спират да плащат - цял живот на гръб да ги носим.Виж за социално слабите и бедни , да се погрижи Соц. министерство и да издържа болници за тях , а не работещите хора.

не съм ползвал "услугите" на НЗОК от 12 години, вярно имам пропуснати вноски, но днес личния лекар ми поиска 20 лева за медицинско за шоф. книжка.защо тогава да плащам

Вие сте лекар,кой учебник по мидицина учихте эа пари ,и говорите эа пари,ако смятате че реформата на медицината е пари, эаклеймявате и плашите че теэи които не си плащат эдравни осигуровки до 6 месеца 3 години наэад ,ще плащат 16 години наэад,как може един лекар да кара хората беэ работа връэки ,които не лижат да отиват живи на гроба и да си чакат смърта,при това , энае ли министъра че лекарите на эапад не говорят эа пари с пациентите си,лекара е да лекува болния,эатова е дал клетва,на эапад е срамно эа лекара да говори эа пари с болния и им е эабраянено,тоэи подход на лекарите эа пари с пациента,трябва да спре а да вэемат да лекуват хората эа което са учили като лекари,няма какво да вэемете от теэи хора като тоэи човек дето се храни с трите кокошки и 2 корена домати ,които циганите ще му ги откраднат,но вие живеете в друг свят ,спрете се

много хитро предлагаш - не си си плащал вноски никога, а сега плащаш само месец и - готово. а аз плащам непрекъснато да могат лекари и болници да те приемат - аиде оди да те лекуват врачки!

Американска телевизия показа филм за здравеопазването в Куба. След като Горби " най-хуманно" им спира вноса на руски лекарства, те се обръщат към народната медицина на индианци и негри и в резултат имат по-ниска детска смъртност от САЩ и крепят раково болния Фидел вече доста години.

Чудя се защо когато дойде ГЕРБ на власт се заиграва със здравната реформа - предният път един "много красив" (като Брат Пит), вдигна вноските от една на три години за да си възстановиш здравните права и си замина за Америка , сега ТОЯ измисли още по голяма глупост и се питам той за къде се гласи да заминава.

Костовисти втори път пипат здравната реформа и резултата ще е хиляди мъртви и болни бг. Вие може да се каже,че сте масови убийци на бг. Иван Костов се разкайваше за първата здравна реформа, но явно е било лицемерно като всичко при него.

на база здравноосигурителен статус! :-)

Тези предложения водят към края на нацията. С тяхното реализиране, държавата се оттегля напълно от здравеопазването. С така наречения допълнителен пкет се въвежда доплащане. Какво че включва той? Може би скъпите изследвания - ЯМР. КАТ и т.н. Вероятно идеята е на частните болници. От една страна юе получават чиста печалба от държавния фонд НЗОК (от нашите пари),а от друга ще заплащаме за нещо за ккоето вече сме платили. Относно нарастването на % на осигуровките, пак е в полза на бизнеса. Ние сме ставаме длъжни на държавата, че сме тук и работим за нея. А би трябвало да е обратното - държавата да се грижи и развива човешкия капитал !!!!

Животът в тая държава май ще се окаже: "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край".

В България няма граждани, а има: За партиите - гласоподаватели; За държавата - данъкоплатци; За работодателите - консуматив. За държавата най-добрия българин е този който е работил трета категория без прекъсване, плащал си е съвестно данъците и осигуровките и е умрял внезапно 1 ден преди пенсия.

Това министърче защо не вземе да си ходи защото май не живеем в една и съща страна и вероятността да го изхвърлят като "мръсно коте" е просто огромна !!!!!

Плащане за резултати ?! Трудно !!! Съвременната фармация и медицина са така нагласени, че да те поддържат жив и зависим и цял живот да те "лекуват". А дано успее министъра ! Ама си мисля , че за резултатите трябва да се бори самия КЛИЕНТ на фармацията и медицината !

Трайно хора дълго време били безработни, какво правят??

Държавата или общината ще им ги плаща здравните осигуровки плюс някаква заплата от 100-200 лв. Срещу това могат да косят тревата, да почистват и др.

министър москов защо не си зададете въпроса, че в умбал СВ георги пловдив има известни БРАТЯ ГАЛЕВИ- АДВОКАТ МАВРОВ И ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР ДЖАМБАЗОВ МОЖЕ ДА КОМПЕНСИРАТЕ БЯГСТВОТО НА ДРУГИТЕ БРАТЯ ГАЛЕВИ, НО МОЖЕ ДА КОМПЕНСИРАТЕ С ТЕЗИ ОТ ПЛОВДИВ.

С пари и баба знае! Ти предложи нещо за оздравяване на тази болна, изнемощяла и безработна нация, а не е пак рекет и терор!

Какво да оправи тоя некадърник освен джоба си.

г-н Москов , съглано ДОПК след 10 години публичните задължения ,каквото е ЗО се отписват. Как ще се търсят ЗО от 2000год. и коя институция след като в НАП вече ги няма като задължения. Или това е поредно предложение от типа на Десилава Атанасова,който не е осигурен да нему се издава лична карта. Е може да се искат ЗО за 5 гидини назад примерно на за 3. Толкова колкото и НАП могат да ги събират принудително. ама преди 15 години е невъзможно,защото всяко публично засължение има 5 и 10 годишна давност. Ако иска справедливо решение да въведе индивидуални здравни застраховки като в САЩ и болницата лекува безплатно доколкото ти покрива застраховката. Е за циганите няма кой да плаща ,но така ще е справедливо.

Аз имам голяма заплата и телефон от 20 лева, днес циганин си купи телефон за 500. В България има работа за цял Китай, но трябва да изчезне професия безработен!!!!

стига с тия цигани. За тях всички сме на едно мнение. Само дето ако влезеш в болница, тъй както си осигурен, пак няма да ти обърнат такова внимание, както към неосигурения циганин. Не знам защо, питай министъра, защо толкова много ги уважават. Всъщност знам, защото българина е по-беден от циганина.

И както е в доста от нормалните държави - децата до 16 г. да имат право на безплатни лекарства.

А ще се плаща ли здравно осигуряване от държавните служители ,военни и полиция ,на които и сега държавата превежда вноски?

Нямам абсолютно нищо против всеки да си плаща дължимото, но написаното в статията означава ли, че след 5 пропуснати вноски, ще трябва да платя за години назад "от създаването на системата"?! Или просто журналистите така са решили да опишат предложението?!

Москов Трябва ли да си ходи според Вас??? Местан най добре го назова какъв е точи министър,по добре по рано да си ходи,от колкото по късно като вече и един лев не е останал във Здравната каса,Пример КТБ,Боко я изцеди до последният грош,и сега ние ще ги връщаме тези пари.Оставка Москов,Местан КАЗА!!!

Да се направят промени , които да са за Пациентите- Да могат да си сменят ДЖИПИТО, когато те пожелаят,не да чакаме 6 месеца, защото ХОРАТА пълнят ЗК. Джипита да не се възползват от процентите на всяка издадена рецепта. Джипитата да се спрат по- малко да ходят по безплатни почивки,екскурзии в страната и чужбина. Да престанат да реват, че парите за здраве са малко, защото сме най-бедната страна от ЕС. Здравната вноска за безработица да се намали. А при стоматолозите- не знаеш как,защо и какво ти слагат и те лекуват. Като трябва да плащаш свят да ти се завие и не помисляш да отидеш отново, докато не те заболи.

Правилно. Това със закрепостяването към един общопрактикуващ лекар е голяма простотия. Във Франция например няма такова нещо. Отиваш при който ускаш общ лекар (може частен, може и в болницата) и той получава 23 евро за това, че те е прегледал. Така той има интерес наистина да преглежда и да работи, а освен това има интерес да работи добре, за да дойдат пациенти при него. И лекарите са изключително любезни и отзивчиви. Също така трябва да се премахне понятието "направление". Всеки, който има нужда трябва да бъде насочван към специализирано лечение. Абе как така за властта винаги има "направления", а за простосмъртните все са свършили?! Що за идиотщина?!

Оважаеми минстър Москов наясно ли сте че докторите станаха рекетьори , или т н бяла мафия който не плаща на ръка или няма пари умира , наясно ли сте че за една манипулация искат 150 лв доплащане , Къде е конституционно ни право на безплатно здравеопазване .Каквито и реформи да правите в провинцията винаги ще бъдем рекетирани .

ПРАВОТО ДА Е ИМПЕРАТИВНО : Т.Е. ДА МОГА ДА СИ ПЛАТЯ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ АКО ЩЕ ДА НАПРАВЯ ПРЕВОД ОТ ЛУНАТА -ПРЕВОД ПО ЕГН И ИМЕ БЕЗ НИКАКВИ УСЛОВНОСТИ ЗА ТРИ ГОДИНИ НАЗАД!!! ТОВА Е ФОРМАТА ЩЕ ВИДИТЕ ТОГАВА СЪБИРАЕМОСТ!!!!

само здравноосигурени ще могат да пазаруват в магазините за ХС.

Уф... нещо не мога да му разбера рИформите на тоя министър. Кога ще закрива Здравната Каса - ей туй ме интересува да каже! А тия "мъдрости" като как си ги представя - да се плащало за успеваемост? Значи, понеже не съм лекар, говоря от името не на специалист а на пациент и на роднина и близък на други пациенти. Та значи като как я вижда тая "успеваемост" може ли малко повече разяснения? Защото един разболял се примерно от грип или друго по-леко вирусно простудно заболяване може да се излекува със или без лекарска помощ. Е, да речем с помощта на родната ни медицина ще боледува по-леко и по-кратко. Обаче един болен да речем от рак на панкреаса с каквато и медицина да го лекуват "успеваемостта" от такова лечение ще клони към нулата, е какво тогава да не лекуваме ли болните от рак, защото няма добра "успеваемост" и само ще се харчат грешни пари? Така ли да го разбираме??? Моля за разяснения!!!

Много безработни и безпарични се извъдиха тука да пишат бе. Нямали 10 лева за осигуровки, ама пари за интернет да мрънкат имат. Или за Айфон на детенцето в седми клас също намират. И 300 лева за Каско на колата се намират само за здравни осигуровки нямат.

Има хора,които са благодарни за живота, който имат, но не забравят, че много лесно монетата може да се обърне, а и чисто човешки са съпричастни към чуждите неволи. Не всички следват либералните идеи и се интересуват егоистично единствено от себе си.

Това кето предлага Москов вече съществуваше. Каро въведосха НЗОК казаха,че за възстановяване на правата трябва да са платени всички осигуровки . След това ,това не издържа и казаха 1 година ,след което 3 години върнато назад. Защо си мисли ,че това ще издържи. И как ще търси ЗО от 2000г. след като вече са отписани по давност.

Дофторите трябва да спрат да гледат на пациентите се като здравна пътека.

Гледайте утре сутринта какво ще е по телевизиите - циганските организации ще реват като ...

?....за нарушените им права,ама те нямат задължения...само права

Има нещо сбъркано в цялата работа. 1. Кой ще даде критериите за резултат от лечение - то ако ставаше така, хората щяха да са безсмъртни. Лекуват те от диабет - хоп! няма диабет. И то не защото са успешни лекари, ами защото трябва да си вземат парите. Считайте, че от момента на приемане на предложенията, БГ ще стане първа в света по здрави хора. Всички ще бъдат успешно излекувани и рапортувани. Просто ще си умираме здрави. 2. Съвременни медакиманти означава - скъпи медикаменти. 3. А тези, които нямат доходи от раждането си насам ли ще плащат осигуровки - щото те оттогава са си безпарични.

Как безработните от години да си плащат осигуровки, с кой пари?

Има по улиците кашони и празни пластмасови ботилки за връщане на вторични суровини.и другото работа има за всички,въпроса е че всеки го мързи,или вика аз за 500лв няма да им работя,по добре да си седя във вкъщи.

Първото нещо което трябва да се направи е лекарите и болниците да не са регистрирани по търговския закон. Как може един лекар да е едноличен търговец - с какво търгува. Променете изцяло философията си! И как ще накарате циганите да си плащат осигуровки? Това важи само за българите , затова вдигате вноските че да има за тях безплатно лечение, минават все за спешни и тока до кога?

Здравния министър иска увеличение на здравните осигуровки, а социалния иска увеличение на осигуровките за пенсия, президента иска увеличение на разходите за отбрана и всичко това на гърба на най бедните. Кога някой политик ще направи нещо в полза на собствения си народ.

Да на писаници всичко в възможно в България, но действително не е така. Тези който си плащат осигуровките чинно откакто съществуват, като влязат в болница ги държат пет дни и те изхвърлят защото така е по клинична пътека независимо дали си се излекувал и след няколко дни в шпвечето случай умираш. Така че с тези реформи няма да се промени нищо.

Е сега вече ХК и депесето ще извият на умряло. Цигани плащайте си вноските! Не сме длъжни ние да ви плащаме и образованието и здравеопазването и социалните! Браво, Москов!

деер

Единствените законови промени в здравеопазването трябва да са в закона за съсловните организации! Там трябва да има препратка към НК, за да може всички тарикати и извратеняци в БЛС и БЗС да влизат в затвора когато не спазват закона . Това са две съсловни организации, които мачкат лекарите и правят всички завършили професионални убиици за пари! Хората , ако не се усетят, ще продължат да си умират болни, а не от старост, колкото и да е на червено НЗОК!

Как се събира нещо от нищо?! Един куп безработни трябва да извадят парите от някъде, за да платят вноските си 3 години назад- как да стане? Ще се измисли ли нещо най- накрая в името на изпадналите българи, внасяли някога, но са спрели, след като нямат работа и едвим свързват двата края?! Или за една операция на един такъв българин ще трябва да си продаде единственото жилище, за да не умре?! А един куп народ от малцинтва пак ще мине между капките и ще бъде и лекуван, и обгрежван и ще се внимава как ще се говори с него?! Огледайте се, господа ояли се управляващи- българина изнемогва, направити частни сметки- колкото имам, толкова ще се лекувам, а не е да пращате на смърт хората само за това, че са изпаднали покрай вашите политики за унищожаването на нацията!

Не му се връзвайте на лъжеца Москов на хубавите думи които изрича,този е същият като Дняков хитрец та дрънка,във момента се готвят Герб отново да източат здравният и Пенсионният фонд,чрез такива лаугери като този министър,които не иска да си подава Оставката,поради НЕ-СПРЯВНЯНЕ на задълженията си,спрямо подчинените си.Не може във Една Европейска Държава да чакаш 1.50 мин след обаждане на 112 да ти престигне Линейката на Адрес,нали през това време вече може да си умрял като кон без история.Оставка Москов ВЕДНАГА!!!

Преди да даваш оценка на министър Москов бъди така добър да поработиш върху граматиката, защото толкова неграмотен коментар , пък толкова много претенции...

Колкото по-неграмотни, толкова повече пишат. Защото смехът е здраве и са загрижени за нас.

По-голямата част от неосигурените са дълго време безработни.Интересно колко ли от тях кара супер скъпи коли,както кава министърът

Ако съберете вноските от циганите и тарикатите, които лъжат, че "плащали в чужбина" ще гласувам доживотно за герб. Доживотно.

Гласувах за ГЕРБ, но след тези предложения на Москов май повече няма да гласувам. Да нямаш доходи и да плащаш за здравеопазване, което е вид данък - това го е нямало и през турско робство. Погледнете колко хора са подали декларация 7 - това са реалните безработни

Аз съм безработен също, но си плащам здравните вноски -10.40 на месец. Всеки, който има малко ум в главата си ще сметне, че това е нищожна сума за спокойствието.

Ти дори не знаеш колко са здравните осигуровки !!!!!!!! Което означава че не си безработен, а ПЛАТЕН ТРОЛ!!!

До 12 Явно не плащаш - защото вноската е 16,80, а не 10,40. А и защо да плащаш, като си Трол - достатъчно заработваш.

НАП трябва да те проверят. Нямаш уж доходи пък плащаш, значи криеш такива! А от какво живееш - храна, ток, вода, отопление, а! Не лъжи!!!

Е не гласувай, какво очакваш, като гласуваш за дясна партия

За съжаление не всички имат ум в главата като вас. ЗОС е изградена на принципа на солидарност. Аз внасям най-големите вноски и знам, че ако се наложи с моите пари ще е лекуван, човек който няма моите възможности, но е направил усилие, но не съм съгласна,да ме използват хитреци. нана

А дано най-после се почне да се работи по реформите.