МЗ понижи нивата на компетентност на 10 АГ-отделения

Министерство на здравеопазването понижи нивата на компетентност на 10 акушеро-гинекологични и неонатологични отделения в страната.

Обратно в новината

Коментари - МЗ понижи нивата на компетентност на 10 АГ-отделения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А втора градска-София като умориха родилка на 16 април 15 г. за тях нищо

Всяка реформа е обречана, ако не е подкрепена от лекарите. А подкрепата в цифри изглежда така: основна заплата на неспециалист 2500лв, специалист 3500 лв шеф отделение/клиника 5000лв, добавки за нощен труд, разположениео, вредна среда...Без това начало реформата ще проработи когато Москов или следващият получи Нобелова награда за "здравен мениджмънт"! ... ...

++++++++++++++ А то и лекари, сестри и акушерки няма вече в България. Москов трябва с това да започне и реформата и без него ще тръгне. В България във всички отрасли е така и горките работодатели РЕВАТ за специалисти.

dario

Малко са 5000 , че компетентен акушер гинеколог за да иде за шеф на отделение чак там заплатата трябва да е като в Европа

В АГ отделенията се прави запис на раждаща ,с лоши тонове от1,,5 метра.След това се нарязва на парчета по 30 см. и се ползва останалата част за още 4 раждащи,за да се оправдаят ненужните секции.

Пропуснао е АГ в МБАЛ " Св.Пантелеймон " - Пловдив ,с около 300 раждания и персонал за над 1000.

Интересно защо няма резултат от проверката за болницата държана от депутат на Герб?Явно всичко там си е ок?

Аз предлагам да се затворят всички АГ отделения и да си раждат жените по възможност в плевни легнали на сено до краите, израждайки ги селската баба.

дЕФИЦИТА ИДВА ОТ БОЛНИЧНАТА ПОМОЩ И ОТ МНОГОТО ПРЕДПИСАНИ ИЗЛИШНИ ЛЕКАРСТВА. ПО ТОЗИ НАЧИН ИЗТЪРБУШВАТ ЗДРАВНАТА КАСА. СКОРО ЩЕ ПЛАЧАТ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ, А РЕЗУЛТАТ ПАК НЯМА ДА ИМА!

Трудно е....но как се определя нивото на компетентност в България? Колко обучителни курса има? Кой преценя кой колко и какво е работил? Не трябва ли чуждите стандарти да станат вече и наши, на добрите практики по света? Доста лекари заминаха, а тук нещата не вървят и се мъчат на ни обедят че "правят реформа" ? Квалификацията ще ни спаси...например реформа с консултанти да се направи както е в Европа ? , или нещо подобно..Много ще е трудно но ще намерим правилният път си мисля...Все пак днес е денят на героите , на Ботев...Имаме сили...

И какво? Лошите болници ще станат още по-лоши, богатите - още по-богати. Да му мислят тия, дето живеят в прованса.

Обиколи десетки лекари поради язва. Назначиха му купища изследвания и лекарства. Оправи се за три месеца с прополис. нЕ СЕ ТЪПЧЕТЕ С ЛЕКАРСТВА , А МИСЛЕТЕ С ГРЛАВИТЕ СИ!

Министърът първо ще реформира системата,после ще я реанимира-нали е специалист по анестезиология и реанимация.

МЗ понижи нивата на компетентност на 10 АГ-отделения Има едно голямо "АГ" на жълтите плочки, на което отдавна трябваше да изземем компетенциите на управление.

Регионалните здравни инспекции да продължават с проверките и на другите отделения в болниците. Нали това им е работа, или трябва някой да умре и роднините да задействат телевизия и преса, за се заемат с работата си. Вярно е, че източват здравната каса, ама работят по някакви подробно разсписани медицински стандарти. Приемат те с една диагноза и тръгват да я доказват със снимки, изследвания ... има или няма нужда - карай, касата ще им плати, има го в стандарта. Затова после в епикризите четеш разни неща дето никога не са ти правили или лекарства и системи, които не са ти давали. Това е положението ...не знам на какво разчитата?!?

Кои са РЗИ-то в провинцията, ами те се знаят. Друг е въпросът, защо трябва да има РЗИ, то проверява, какво е проверявало до проверките на Москов, тия болници дето Москов им отне нивата, да не би от днес сутринта да са така. Ами публична тайна е, че един специалист, особенно ако е с по-дифицитна специалност се "пише на няколко болници. Ами в почти всеки провинциален град, някои специалности ги няма, идват през седмицата от друг град. Мислите, че не се знае ли? Знае се, ама от много време се знае,но кво оттова....... кучетата си лаят, кервана си върви....сега ще видите, какво ще се случи след обединението на болниците, в София може по леко да мине, но провинцията са живи умрели. В почти всяка болница в провинцията има на някой етаж, частна болница, я някой скенр, я накой резонанс, нещо по-така. По документи всичко е върхът на сладоледа, само че в частнат болница печалбата върви, а в другата болница се "трупат", нарича се доене и то държавата се е съгласила да я "дояд".......

Чрез болниците източват здравната каса поради корумпираността и некомпетентността на лекарите и поради невежеството на пациентите. Лекарите са много слаби в диагностиката и назначават скъпоструващи изследвания за елементарни случаи. Освен това назначават лекарства за каквото им падне! Ходете на лекар само в краен случаи. 60 % от диагнозите са грешни.

А болницата на Ел Масри - депутата - там зер няма да пипаме. "Здраво пипа" Москов, здраво, бебетата се чуват и виждат, ами другите отделния. Давай Москов, давай, давайте Реформатори, Да живеят всички БКП-та на всички земни кълбета. Оня, Костов, на всеки раздаде по една овца и една крава, Нефтохима за 1 лв продаде, за Балкан няма да говорим, айеде сега и болници да подаряваме и който оживееще си дочака реда в листата за чакащи.....шоуто продължава, само дето на зрителите им се реве яко. Абе ще ше да има електронна карта на пациента, не се чува нещо........

да вдигнат нивото на извънболничната помощ

Оставка веднага да Подава Москов,единият Луд като Дянков,ограби здравният и Пенсионният фонд,а другият Луд Москов със неговите си реформи ще направи всички доктори и сестри луди,и ще си го изкарват на пациентите,и това е със цел,за да може хората да ходят във частните клиники,но като народа е беден и няма пари зя хляб,били означавало това че трябва да умре като куче???Оставка Оставка!!!

Всичко е за да раждат в частните клиники. Лошо няма. Ще кихнат 2-3 хилядарки и пак ще пукнат като кучета.

А на комунистическите дупки Плевен и Червен брЕг, защо не са понижени нивата????????????

Защото са кота 0 и няма къде понадолу.

А какво се случва в Ямбол, там всичко точно ли е? И там умря новородено преди една седмица, или майката не успя да привлече вниманието върху себе си.............

Аудио и видео запис на всяко раждане - да се пази 2г след раждането. Как снимат изпити пред КАТ или пътни проверки?

И звук!

....А а а ! А кьде забрави Full HD - то ??......

Комунизма не знам дали беше лоша система, но дори тогава имаше разряд за работниците. Така се виждаше кой е по-читав. В западните държави се казва рейтинг. Само в България от всяко дърво флейти се правят.

И къде човек може да се запознае с тези нива?

Чудесно! И без това само мургави бебета се раждат. Крайно време беше!