Увеличават спешните екипи и линейките в големите градове

Спешната помощ трябва да бъде променена, така че тя да бъде качествена и навреме, каза министърът на здравеопазването Петър Москов пред Нова тв.

Обратно в новината

Коментари - Увеличават спешните екипи и линейките в големите градове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, оправи здравеопазването на национално ниво. Поне трима преди тебе се занимаваха със спешната помощ. Не се ли слушате, или не очакваше, някой да е толкова тъп, че да те направи министър, въпреки, отдавнашните ти напъни. То ако така тъпашки ставаха нещата. Нищо няма да се получи от тъпия ти план.

Най после някаква минимална светлина в тунела наричен Здравеопазване. Момчето е добро ,дано да му стигнат силите.

Бла-бла-бла-бла, тия дрънканици ги слушам вече 20 години...

Не мога да понасям реформаторите,но този ми става вси по-симпатичен... Явно е до хора,а не до политика.

Вземи си го у вас тагава.

Наркотиците на прощават на никого.

Като гледам какъв огромен и невиждам интерес има по темата, то явно всички са безсмъртни и никога няма да имат нужда от здравеопазване.

Да вкарат държавата в гетата... Трудна работа. И нищо не гарантира, че персоналът от полицейската и здравната служба ще оцелее до края на дежурството. Но ще е полезно за всички граждани, ако вкарат медицина в търговските дружества, обслужващи фармацията.

..... и по един център за кастрация !!

Увеличавайте ги да спасяват неусегурените "братя" роми.

Младежо, чекам те у Равда. Како ми додеш на лето, ке ти вратнем баницо с касмето. Е, ко се освестиш, ке те има навеки след нея. Кака ти Пена от провинциото - там дека нема доктор.

Явно се канят да усвоят някакви еврофондове. Доколкото знам и сега е пълно с незаети места в бързата помощ. Доктори няма как да се намерят за там. И парите няма да решат проблема, защото от европейските държави всячески се борят да излъжат нашите доктори да идат при тях. Така че тая инициатива на министъра е ялова и замазване на очите.

Айде бе да не решат проблема. Сложи едни заплати да почнат да си пускат CV-та от Англия, Франция, Белгия, Германия пък да видим кон боб яде ли.

Ама ти икономист ли си или краставичар? Така се слагат заплати. Може и пари да започнем да си печатаме като Америка, ама за целта първо ще трябва да окупираме 3/4 от света.

остава и доктори да има, пък и да вършат работа

Всичко с вреето си. Вие като идете за риба слагате ли червейче на въдицата или чакате да клъвне рибата пък тогава слагате? Ако направят заплатите конкурентни първо лекари ще има, а като ги направят такива, че за едно място да има по 3-4-5 кандидати от различни държави ще вземем само тези дето вършат работа.

шегички

В Америка и СМС-чета няма да ти помогнат за лекуване. А в останалите страни здравеопазването е солидарно и разходите се покриват изцяло от държавата и от здравни процентни вноски от доходите. Никога заплатите в България няма да станат по-високи от западноевропейските. Чак не ми е ясно с какъв акъл си го мислиш. Да не си забравил да изпиеш хаповете днес?

Ще се увеличат здравните осигуровки на работещите за да има кинти за допълнителни линейки и лекарски екипи. Линейките в ромските махали трябва да пристигат на време.

какъв % са реалните спешни пациенти от повикванията? Видях циганин, докаран в болница от бърза помощ, защото му бил предрезгавял гласа, понежое снощи пил 2 л. вино! Кое точно му е спешното?!

Предлагам вместо линейки - които могат да бъдат окрадени за скрап - в ромските махали да се използват спешни каручки: с две врани магарета, нагиздени с цървени пера вместо сигнална лампа, един манго с тъпан за сирена, кардиоскоп модел "мигаш-немигаш--келетиш", бутилка кислород с дъх на бадеми и екип от доктор-ром и сестра Айшето, оборудвани със спешна чанта с лепило за обдишване, бидонче 80-градусова анасонлийка-скоросмъртница за събуждане на умрели роми и винкел, пирони и тел за обездвижване при травми.

Ама то и сега има неизползвани линейки по причина незаети бройки в спешната помощ. Кой ще работи в новите линейки? Или ще задължават болниците да си пращат тесните специалисти насила да дават дежурства?

Само така , докторе !

Какви заплати ще предложите на лекарите, шофьорите и мед. персонал в съответните екипи, които ще имат щастието да работят и спасяват, и в гетата?

Ще подбират само мазохисти с наклонностите към екстрим. Без заплати- това е част от удоволствието на мазохистите.

първо помисли...Не те знам какъв си доктор,ама политически говориш незряло. Проблема е да няма гета,тези хора да не се третират като"общности",а като български граждани. Ако от гетата ще стават градчета... не си за политик!

смяташ ли, че това е толкова просто? А и работа на здравния министър ли е да премахва гетата? Къде по света са премахнати циганските гета можеш ли да споделиш?

здравния министър да премахва гета. Против съм да говори за общности и да ги обзавежда с полиция,и линейки специално за тях. Това ще ги капсулова още повече.Тези на които им е работа ,те трябва да се погрижат за премахване на гетата. Всички обаче си траят и министъра върви по пътя на най малкото съпротивление.

Гета, уви, ще има винаги, защото тези хора сами се стремят към сепарация. Може-би така се чувстват по-сигурни. На няколко пъти държавата е правила опит да разсели циганите между българи - не се получава, те сами бягат и пак се връщат към гетата. Решението на доктора е единственото възможно на този етап - хем да получават медицински грижи, хем да не възникват инциденти.

Самите цигани вероятно няма да искат да ги преглеждат на място в здравна служба. Те търсят винаги най- най-най. И всички са им длъжни.

" По делата ще ги познаете!" Нека първо стане, после ще си говорим. Комплектовайте ги тези линейки, ме вътре няма нищо, а и как ще гарантирате квалификацията на лекарите вътре, като не останаха- бая борба падна, докато докарате здравеопазването до този хал!

Няма общности, не въвеждай такива категории! И действайте да се премахнат гетата!

ти в коя държава живееш? Да си чувал за Столипиново или за Факултето? Айде иди и премахни тези гета да те видя.

държавата,добро не чакай! Утре ще поискат и град да станат , и собствени закони да създават.. То па бива късогледство ,ама пък чак до там...

" ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ВЪРНЕ" предлага Г-н Москов. Ако,25 години държавата не беше абдикирала от проблемите на хората,нямаше да има нужда да се връща,нямаше да има побои над медицински лица,нямаше да има недостиг на линейки и медици за тях!Ако Г-на Ви Дянков не беше източил Здравната каса с 1,7 милиарда лева да лъска фискалната политика на "политика" Борисов,СЕГА нямаше да се чудим от кой край да дърпаме късата черга!

Не приемах сериозно Москов заради многословните му изяви, но виждам, че се е заел наистина да промени здравеопазването, поне колкото е възможно в нашите условия. Дано успее! Силно одобрявам идеята в гетата да има здравна служба и до нея - полицейски пост. Ако се намерят читави хора от местните да бъдат подготвени и да работят там - още по-добре. Нека дават първа помощ, а при необходимост, те да викат линейка.

Много амбициозна задача, като се има предвид, че до някои забравени от бога селца пътищата са под всякаква критика, да не кажем липсващи. Дано успее Москов!